zondag 28 juli 2013

Van Afrika tot Azie

Vanmorgen weer door de wekker wakker, want vandaag gaan we naar Animal Kingdom. We ontbijten gewoon weer lekker thuis.
Om half negen stappen we de auto in en even voor negenen rijden we de parkeerplaats van Animal Kingdom op.
Met het trammetje rijden we naar de ingang, goed onthouden waar je geparkeerd staat en dan het park in.
Omdat we vroeg zijn is het nog redelijk rustig in het park en we beginnen met de Kilimanjaro Safari, omdat er wordt gezegd dat je in de ochtend de meeste kans hebt om veel dieren te zien.
We kunnen in een keer doorlopen en stappen in de jeep die ons meeneemt op safari in Afrika. Deze safari is zo mooi gemaakt, je waant je echt in Afrika. We zien inderdaad heel veel dieren. Het ene dier is wat beter zichtbaar dan het andere maar we zien echt heel veel. Ook rijden we door grote plassen en over krakende bruggetjes. Het is heel leuk gedaan
Als we uitstappen zit er een man op de drums te spelen terwijl er een vrouw op de maat mee klapt, om de beurt mogen de kinderen meedoen op de trommels en dat doet Sophia dan ook graag. Ze bleef redelijk netjes in de maat en is behoorlijk trots op zich zelf.
Hierna nemen de Afrikaanse wandelsafari en zien ook weer erg veel dieren. Vooral veel vogels en vissen. Maar ook bijv een nijlpaard die grotendeels onder water ligt en alleen af en toe zijn neus boven water uitsteekt en een hele groep gorilla´s in een vallei.
Na de safari in Afrika lopen we naar Azie. Daar halen we een fastpass voor expeditie everest en gaan in de rij voor de wildwaterbaan Kali River Rapids, het is weer heel erg warm dus wat afkoeling kunnen we wel gebruiken.
Na een half uur zijn we aan de beurt. De boot gaat eerst omhoog daarna vaar je een stukje door gekapt bos en vervolgens ga je met een vaart naar beneden en zie je een muur van water omhoog komen. Ik ben drijfnat en mijn moeder redelijk nat maar Sophia is nog kurkdroog. Hoe kan dat nou? Ze vindt t in ieder geval heel erg grappig.
Ik heb droge kleding meegenomen want ik was hier al op voorbereid en ga me even in de wc omkleden. Daarna lopen we de wandelsafari dit keer door Azie. We zien grote vleermuizen, tijgers maar die rennen er gauw vandoor omdat ze ergens anders gevoerd worden en weer allerlei soorten vogels. Ook hier is alles weer zo mooi gemaakt.
Na de wandelsafari is het tijd voor Expeditie Everest. We doen deze achtbaan voor het eerst. Twee jaar geleden was hij er wel al maar ging hij door slecht weer net dicht toen ik er in wou.
Nu gaan we er met zijn drieen in. Wat een leuke achtbaan. Op een gegeven moment is het net alsof de rails op houdt en ga je een stukje achteruit maar niet op een vervelende of enge manier vind ik. Soms zie je een schaduw van de Yeti en ook een keer de Yeti in het echt. Sophia vond de Yeti een beetje eng maar de achtbaan was wel leuk, ik vond t ook erg leuk alleen mijn moeder heeft bijna de hele weg met haar ogen dicht gezeten, die vond t minder.
Het is zo langzamerhand tijd om wat te eten en we kiezen voor het Yak en Yeti cafe. We kiezen een kip met honing en zoetzure kip. De kip en groente smaakt lekker maar de rijst die onderin zat had weinig smaak. Gelukkig was er zoveel kip dat we de rijst konden laten staan.
Nu is het 13.30 en hebben we alle belangrijkste attracties gehad en is het nu tijd voor shows en ontmoetingen met Disney figuren.
Als eerste gaan we naar Mickey en Minnie Mouse in safari pakken. Daarna zien we de hond en het jongetje van Up, leuk want die hebben we nooit eerder gezien.
Inmiddels is het tijd voor de show, de festival of the lion king. Ik blijf dit zo'n geweldige show vinden. Met Afrikaanse zangers die de liedjes van de lion king zingen, dansers en acrobatiek. Prachtig!
Terwijl we in het lion king theater waren heeft het geregend en nu we er weer uitkomen is het ook weer droog, prima.
Nu we toch in Camp Minnie/Mickey zijn doen we meteen nog wat foto's met figuren. Als eerste Pocahontas en wasbeertje Meeko.
Daarna Baloe de beer en apenkoning Louis uit jungle book. Die laatste twee zijn in een hele lollige bui en dansen wat af.
We willen nu wel eens het treintje naar Rafiki's planet watch nemen maar stuiten onderweg op de parade. Die was ik eigenlijk vergeten en kijken m halverwege. Als we verder willen lopen komen we weer op een plek waar de parade langskomt en nu zien we m vanaf t begin.
Als de parade voorbij is nemen we het treintje. Onderweg zie je de dierenverblijven en ook zien we nog wat neushoorns rondlopen.
Bij Rafiki's planetwatch zien we een dierenarts die bezig is voorbereidingen te treffen voor een onderzoek, we zien allerlei soorten slangen, kikkers, hagedissen enz.
Sophia gaat met Rafiki op de foto en gaat ook met veel plezier de kinderboerderij binnen. Helaas heeft ze nog maar weinig geiten geaaid als we er al weer uit moeten omdat de kinderboerderij gaat sluiten.
We kopen wat te drinken, rusten even uit en nemen de trein weer terug naar Africa.
Vanuit Africa lopen we weer naar het dinogedeelte, daar doen we verder niets maar we willen naar de musical van Nemo. Ook weer prachtig gedaan. We zitten in het voorste gedeelte vlak naast een zijstuk van het podium waar regelmatig de vissen langskomen.
Om 18.30 gaan we richting uitgang.
We moeten nog even naar walmart want we hebben nog wat nonfood dingetjes nodig. De walmart is wel wat verder van ons huis af dan de publix. Bovendien blijf je bij de walmart altijd toch weer langer dan je vanplan was. Om 20.30 zijn we dan ook pas weer thuis en eten een kant en klare maar heel lekkere spaghetti maaltijd.
Daarna moet Sophia naar bed en is het voor mij tijd om het bog bij te werken.
Morgen doen we het iets rustiger maar gaan wel weg namelijk naar Typhoon Lagoon het andere waterpark van Disney.



















5 opmerkingen:

  1. Top dag weer! Het is ook een waanzinnig leuk park.
    Morgen lekker in de "lady river", kunnen jullie een beetje bijkomen;-)
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Animal Kingdom is zo'n mooi park met alle dieren en shows. De foto van Sophia dat ze in die hond kruipt is geweldig. Veel plezier in Typhoon lagoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een top dag weer heerlijk genieten!!
    Gr de moolenschotjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt inderdaad als een top dag!
    Gefeliciteerd met je man! Echt jammer dat hij niet mee kon dan konden jullie het samen vieren...
    Lees al jullie verhalen hoor! Alleen even geen tijd gehad om te reageren. Als jullie terug zijn wil ik alle foto's en filmpjes nog even rustig bekijken. ;-) dikke zoen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, Ja is ind jammer, had t echt geweldig gevonden om t eens samen te beleven, maar ja die tijd die komt nog wel.
      Die foto´s kijken komt zeker goed

      Verwijderen