maandag 15 juli 2013

Myakka river statepark

Vanmorgen om 7 uur heerlijk uitgerust wakker geworden. Dat is ruim een half uur later dan wat ik thuis moet als ik ga werken dus ik vind dit een keurige tijd.
Als we naar buiten kijken zien we een hele donkere lucht en de palmbomen heen en weer waaien. We blijven een poosje op de hotelkamer en lezen reacties op het blog en de blogs van anderen. Om 8.00 gaan we op weg.
Als we bij de auto aankomen komt er ook een regenbui bij de bewolking en wind. Wat gaan we dan doen? We besluiten eerst maar eens naar de walmart te gaan voor tape om de batterijen in mijn camera te houden.
En natuurlijk als we in de walmart zijn komen we er nooit snel uit want het is zo leuk om hier rond te kijken. We zien ook een man die met vier autowielen in zijn karretje gaan afrekenen. Ze hebben hier ook letterlijk alles. We kopen wat pastries voor het ontbijt en tegen 10en staan we buiten, het regent nog steeds.
We besluiten om naar Myakka state park bij Sarasota te rijden, want Lovers key heeft toch vooral stranden en dat zien we met dit weer niet echt zitten. Myakka state park is wel meer dan 100 km rijden maar dan hebben we ook kans dat het weer dan wat verbetert is.
Terwijl we op weg zijn zien we vlak boven onze auto een roofvogel scheren. Het is een swallow tailed kite (hebben we later in een boekje gezien) een erg mooie vogel. Ook zien we als we er bijna zijn langs de weg twee kraanvogels.
Vlak voor we het statepark binnen gaan, halen we in het stadje wat er vlakbij ligt een lekker broodje van de subway om straks mee te picknicken.
Daarna rijden we om even over 12en het statepark in. Het is heel vreemd weer vandaag, als we het park in rijden schijnt de zon maar 5 min later regent het weer.
Geeft niks we rijden het park rond en ook met regen zien we dat dit een mooi en bijzonder park is. We eten ons broodje op in de auto en daarna is het weer droog. Als we verder rijden zien we iets in het gras. Het blijkt een gordeldier te zijn. Wat een schattig beestje.
We stoppen bij de Canopy trail. Hier kan je een uitkijktoren beklimmen en over een suspended boardwalk lopen. Maar het pad erheen staat helemaal onder water. We zien echter mensen op blote voeten verder gaan dus na enig aarzelen besluiten we dat ook te doen. We lopen het pad op onze blote voeten en komen tot onze enkels in het water.
Dan komen we bij de uitkijk toren en we lopen de trap op. Dan komen we bij de suspended boardwalk, een wiebelende boardwalk boven de grond. Wat is dat leuk. Daarna de uitkijktoren zelf. We hebben een prachtig uitzicht over de hele omgeving.
Dan weer naar beneden en ook de terugweg van de trail is weer ondergelopen dus gaan de schoenen weer uit.
Verder met de auto tot aan de outpost waar we wat in het winkeltje rondkijken maar niks kopen. Ik twijfel over een boekje met alle planten en dieren van Florida erin. We zoeken er wat vogels en de slang van gisteren in op maar ik besluit het boekje toch te laten liggen.
Daarna lopen we buiten naar het meer en we zien de eerste alligator van deze vakantie.
We rijden weer verder tot aan het birdtrail maar zien hier geen vogels en ook geen alligators meer. We mooie bloemen die in het water groeien.
Nu zijn we bij de noord ingang maar we besluiten om te keren en door het park weer terug naar de zuidkant te rijden en dat blijkt een goede keuze.
Eerst zien we twee auto's langs de kant van de weg staan. Ze kijken naar een hert, mijn moeder ziet m ook maar als ik uit de auto ben is hij al weg.
Daarna zien we bij een meer weer een alligator. Een hele grote maar hij is wel te ver weg om te fotograferen.
En weer een klein stukje verder zien we een roofvogel in een boom zitten als ik een foto van hem neem zien we vlakbij ons er nog een zitten. Prachtig zo dichtbij dat ik er een mooie foto van maken kan. We weten nu alleen niet wat het er voor een is, had ik nou toch maar dat boekje.
Om 16.00 rijden we het park uit, we tanken voor de eerste keer en beginnen onze weg naar huis.
Op de heenweg hadden we een foodexit met een Outback gezien en daar willen we graag eten maar we kunnen hem niet terug vinden.
Om 17.30 zien we wel een Cracker Barrel en dat vinden we voor het ontbijt altijd prima. Voor het diner blijken ze ook prima te zijn. We eten ons buikje rond en zijn maar 30 dollar kwijt! Zo kan je nog eens uit eten.
Nog even op de schommelstoelen zitten en terug naar het hotel.
Jammer genoeg is het net te laat om te gaan zwemmen. Het is 19.30 en het zwembad sluit om 20.00 maar voor we ons omgekleed hebben is het vast al te laat.
We zien dat het hier in Fort Myers veel meer geregend heeft dan wat wij hebben gehad. De straten staan helemaal onderwater. Zodra we op de hotelkamer zijn begint het ook weer te regenen en onweren dus we brengen de rest van de avond lekker rustig op de kamer door.














9 opmerkingen:

  1. Wat een mooie dag, wel link zo in dat water te lopen, er moet maar ineens zo'n gator z'n kop boven water uitsteken, brrr..
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was eerder bang voor slangen, maar alles is goed gegaan

      Verwijderen
  2. Oohh wat lijkt me dat gaaf om daar te lopen en eng hahaha. Hele mooie foto's ook zeg. Ik vind het enorm knap dat jullie dit met z'n drietjes allemaal doen hoor dat mag gezegd worden. Heel veel plezier verder ik lees graag met je mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's!! antie ziet al goed bruin!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah, dat zou ik niet durven door het water lopen in een State park, erg dapper.
    Leuke foto's en veel plezier vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zou het niet gedssn hebben hoor, zo door het water. Er zou maar een crocker zitten :-) maat de omgeving ziet er wel super mooi uit

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie dag! En idd, heeeel spannend zo door dat water....:-)

    BeantwoordenVerwijderen