vrijdag 5 augustus 2016

a plastic alligator

Lekker uitgeslapen vanmorgen, mijn moeder en ik beide tot 8.30 en Sophia een kwartiertje later. We ontbijten lekker rustig aan en maken zelf pannenkoeken voor het ontbijt. We doen het lekker rustig aan vanmorgen en goed uitgerust gaan we op weg. Vandaag willen we naar homosassa springs, daar zit een statepark met een dierenpark waar ze dieren uit Florida opvangen. Eigenlijk zouden we ook eens naar de crystalriver willen wat daar in de buurt ligt om met manatees te zwemmen maar dan moet je er heel vroeg zijn en nog een eind rijden en dus heel vroeg opstaan en dat nu we net lekker kunnen uitslapen, dus dat bewaren we voor een andere reis.
In homosassa parkeer je de auto en dan ga je vanuit het visitor center met een bootje over een rivier naar het dierenparkje. Vlakbij de ingang ligt een alligator op een boomstam, hij ligt doodstil beweegt zich niet en hij lijkt op de krokodil die in Oud Valkeveen bij de waterfietsen ligt. Als de gids die het bootje bestuurt dan ook nog zegt dat ie niet op batterijen werkt gaan wij er ook vanuit dat deze alligator nep is.
De tocht met de boot is erg mooi. Een mooie rivier met overhangende bomen en we zien heel veel schildpadden.
Dan komen we bij het dierenparkje aan, daar moet je dan toegang voor betalen maar als je wil kan je dus gratis dat boottochtje doen. Terug kan je ook met de boot of met een trammetje of lopend. Sophia eet eerst een patatje en dan gaan we het dierenparkje in.
Als eerste komen we bij een groot helder meer waar gewonde manatees worden opgevangen. Ze worden net gevoerd en het water is erg helder dus we kunnen ze goed zien. Ook kan je ze onderwater zien, ze zijn echt enorm, het lijkt wel of ze veel groter zijn dan die in de burgers zoo. Het meertje grenst aan de homosassa river waar het vol ligt met bootjes en we zien ook kinderen op een oever via een touw aan een tak het water inzwaaien, het is hier net een Amerikaanse film..
In de winter zetten ze sluizen naar het park open zodat wilde manatees dan in warmer water kunnen overwinteren.
We lopen een rondje door het hele park en zien allemaal inheemse dieren die op een of andere manier opvang nodig hebben. (twee beren, een Florida panter, roofvogels) We zien ook twee bald eagles die niet in een kooi zitten. Ze kunnen niet meer vliegen want een is aangereden en de ander neergeschoten. Naast de dieren die opgevangen worden vliegen er ook veel wilde vogels in het park rond. We hebben een leuke middag in het park en om 15.30 gaan we weer met de boot terug naar het visitorcentrum.
Onderweg zien we dikke wolken aankomen (en weer veel schilpadden) en de gids zegt op te zullen schieten want er komt regen aan.
Weer bij de kade gekomen ligt de alligator ineens in het water! Was ie dus al die tijd wel echt. Ik maak nog een foto van hem maar toen ie op die boomstam lag, was ie veel beter zichtbaar. Wat jammer nou dat we dachten dat t een neppert was. (t is allemaal de schuld van de krokodil in oud valkenveen)
We stappen de boot af, kijken achterom en het begint toch plotseling te plenzen van de regen. Het komt met grote bakken tegelijk naar beneden! We wachten dan maar even in het visitorcentrum tot de bui over is. Dat duurt een minuut of tien en dan is t weer droog.
We rijden weer terug naar Orlando, het is inmiddels even over 16.00. Ik doe even mijn ogen dicht en als ik ze weer open doe is er ineens weer een enorme bui. De lucht is bijna zwart en de regen klettert naar beneden, we zien de bliksem vlakbij en je kan maar nauwelijks vooruit kijken, dus rijden we langzaam. Het schiet niet op zo. Gelukkig trekt de regen wel weg en heeft het dus alleen geregend terwijl we in de auto zaten en niet terwijl we buiten liepen.
We willen vanavond nog naar de Florida mall daar komen we om 18.30 aan. Het parkje in homosassa was mooi maar wel ver weg. We hebben honger dus we gaan eerst naar het foodcourt. We zien ook nog een sushi restaurant met een lopende band, de kleur van de bordjes bepaalt wat de sushi kost, Mmmm lekker sushi maar Sophia lust dit niet en ze hebben er geen andere gerechten dus dan maar gewoon de Chinees op het foodcourt. We eten lekker onze buikjes vol en nemen ook nog een kijkje bij Carlo’s bakery maar er is een enorme rij en we vinden de prijzen toch ook wel erg hoog dus we nemen niet meer iets lekkers mee. (ach we hebben genoeg lekkers in de villa) Ons doel van de Florida mall is vandaag zwempakken. In Nederland zwemmen we iedere woensdag dus we hebben we elk jaar nieuwe nodig. Bij JC Penny’s vinden mijn moeder en ik er allebei 1 in de uitverkoop. We nemen ook nog kijkje in de Disneywinkel, wat zijn die winkels toch altijd prachtig gemaakt, je hebt bijna het gevoel al in Disney te zijn.
Nu willen we eigenlijk ook naar Macy’s maar ik heb Sophia beloofd dat ze naar ToysRus aan de overkant van de Forida mall gaan en ik weet niet hoe laat die sluit. Dus we doen op zijn Amerikaans stappen de auto in en rijden naar de overkant. ToysRus is een enorme speelgoedwinkel, onze Bart Smit past er wel 4 keer in. Sophia loopt verlekkerd alle gangpaden af. Ik moet overal foto’s maken van prijzen want dat wil ze vergelijken met de walmart. Ze is dus ook bijna jarig en ze heeft heel veel geld gespaard dus ze is van plan met aardig wat terug naar Nederland te gaan. Van mij krijgt ze dus voor haar verjaardag een prinsessenjurk (toch maar geen Harry Potter gewaad want die kan je nog tot volwassen maten krijgen, kan dus ook nog een ander jaar en een prinsessenjurk is met haar maat wel voor t laatst) maar dan mag ze ook nog een cadeau van oma en ze heeft haar spaargeld. Al met al nog niks gekocht maar vanalles overwogen. (legofriends, meisjespoppen, poppenkleren, my little pony enz enz enz) Nu hebben we nog een uur voor Macy’s sluit dus rijden we daar weer Amerikaans heen.
We hebben niet veel tijd meer maar mijn moeder vind nog een badpak voor zich zelf. Deze kost wel t dubbele dan die van JC Penneys. Wat wel leuk bij t  afrekenen is, is dat verkoopster vraagt of we nog een discount kaart hebben. We hebben zo’n kaart voor toeristen met 10% korting. Maar de verkoopster weet nog iets beters. Als we nu 5 euro aan het goede doel betalen krijgen we 25% korting en dan betalen we dus nog minder. Bovendien krijgen we er nog een aantal dagen 25% korting mee. Dus dat is dan wel weer een leuke meevaller.

Om over 21.00 rijden we weer naar “ons huisje” wat een behoorlijk understatement is maar t klinkt zo leuk. Onderweg is t donker en als we langs Disney rijden zien we ook t vuurwerk. Thuis moet t blog er nog op en verder rommelen we lekker wat aan. Wat is het toch heerlijk om zo’n lekker huis te hebben!



















7 opmerkingen:

  1. Wat doen jullie toch altijd veel op een dag, leuk hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig en leuk geschreven weer ,ik heb weer meegenoten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk park, is een mooie trip. Dan is het toch heerlijk thuiskomen in jullie mooie huis;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Homasassa Spring is inderdaad een leuk park en is inderdaad een aardig stukje rijden. Maar als je er een leuke (binnendoor)route van maakt is er genoeg moois te zien van de binnenlanden van Florida.

    En je schrijft ' ..dan maar "gewoon" de Chinees op het foodcourt... ' , voor ons is eten bij Maki's het hoogtepunt van het bezoek aan de Premium Outlet :-)

    En wat een mooie foto's wederom vandaag !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hahaha weet je dat mijn moeder 2 keer langs die krokodil in oud valkenveen is ge(water)fietst en die hele krokodil niet gezien heeft ? 😂

    De foto's zijn weer erg mooi en wat is Soph toch verstandig dat ze zo netjes alles vergelijkt en overdenkt voor ze iets koopt van haar gespaarde geld. Vind ik echt knap.

    BeantwoordenVerwijderen