woensdag 10 augustus 2016

Big Splash!

Als eerste iedereen namens mijn moeder bedankt voor de verjaardagsfelicitaties!
Geen wekker gezet maar toch om 7.45 wakker. Jakkes het regent en er staat vandaag een waterpark op het programma. Eerst maar eens ontbijten, we hebben niet veel meer in huis en we maken pannenkoekjes met de restanten melk en ei. Na het ontbijt doen we het even rustig aan. Ik kijk naar de weerberichten maar elk weerbericht zegt iets anders. Bovendien geeft t voor de hele week regen aan en dan heeft t ook niet veel zin om een dag om te draaien dus gaan we toch maar richting Typhoon Lagoon en we zien wel wat het wordt. We rijden om 9.30 weg uit ons huis en we zijn de straat nog niet uit of het is al droog. Parkeren bij Typhoon lagoon is gratis, wel even opletten waar we de auto parkeren. Een kleine tasseninspectie en het park in. Ook in Typhoon lagoon kan ik mijn magic band gebruiken, ik kan m zelfs omhouden in het water. We beginnen met het regelen van een kluisje. Vroeger moest je een kluissleutel halen bij de winkel (en wanneer je hem dan ’s middags weer inleverde kreeg je een borg of een beker terug) Nu gaat het via een automaten systeem. Je betaalt bij een automaat. Geeft zelf een pincode en je krijgt een kluisnummer toegewezen. Na de kluis kopen we nog een beker die we de hele dag met frisdrank kunnen vullen. Vervolgens omkleden en op zoek naar een plek in de schaduw. We vinden al snel ligbedden onder een afdakje, er zijn nog veel lege plekken over.
Nu wil Sophia het liefst direct de grote golf in maar ik vind dat we beter eerst wat glijbanen kunnen doen nu het nog rustig. We doen dus wat glijbanen met banden. Vooral de Crush n Cusher is erg leuk dan ga je ook omhoog. Je hebt verschillende banen, (kokosnoot, banaan en ananas) Ook gaan we in een familyraft en in de keelhaul en mayday falls een glijbaan met een band. De keelhaul is iets rustig en begint vrij sloom, de mayday is iets wilder maar heeft irritante bubbels onderweg. Als we genoeg glijbanen gedaan hebben gaan we eerst wat drinken en dan eindelijk naar de grote golf. In het begin staan we net voorbij de rode streep, waar je nog net kan staan. De golf gooit je dan met een enorme kracht om. Maar dit vinden we niet zo lekker en gaan heel diep. Hier is bijna niemand. Gelukkig kan Sophia goed zwemmen (8 zwemdiploma’s herhalen we nog maar weer even heel opschepperig) en dan als je diep bent kan je tegen de golf opzwemmen en vervolgens wordt je hoog opgetild door de golf. Na de golf gaan we wat lunchen en wat drinken en dan maken we een rondje met de lazy river. Nog een keer wat glijbanen, nog een keer de golf. Ook laten we ons overal door de fotograven op de foto zetten. Sophia krijgt ook verschillende magic shots. (zo heeft ze bijv Sebastiaan op haar hand)

Als we voor de tweede keer in de lazy river zitten begint het te regenen. Nu gaat bijna iedereen weg en hebben we de lazy river voor ons zelf en met honderd lege banden. Sophia vindt t leuk om van de ene band op de andere band proberen te klimmen en ze heeft er alle ruimte voor. Het is alleen regen en geen onweer dus we hoeven niet het water uit. Bovendien is het na een half rondje lacy river al weer droog.
 We eten nog een funnelcake, mmjammie! (lijkt op een mislukte oliebol met poedersuiker) en gaan nog een keer naar de golf. Nu gaan in het ondiepe als de golf eraan komt omhoog springen. We blijven veel langer in Typhoon lagoon dan ik gedacht had. Het is ook helemaal niet druk en na de regen zelfs rustig. Om 17.30 vind ik het echt mooi geweest. We gaan ons aankleden en een restaurant opzoeken.

 Ik had van te voren een aantal restaurants op mijn lijstje staan sommige bekend, sommige  nog om te proberen. Texas roadhouse was er een waar ik nog nooit was geweest maar wel nieuwsgierig naar was, dus die was nu aan de beurt. We hebben er super lekkere steaks gegeten. Er stonden emmers op tafel met pelpinda’s en ook kregen we broodjes met een zoete soort boter. Heel lekker! Er kwam nog een vrouwtje aan tafel die een ballonnendier voor Sophia maakte, ze koos een schildpad. Het was inmiddels even 19.00 en we hebben nog wat boodschappen nodig. Normaal gaan we het liefst naar de publix maar omdat ik mijn Ipad hoesje moest terug brengen. (hij past niet lekker en schuift over de lens als ik een foto er mee maken wil) gaan we maar naar de walmart. Maar dat is geen succes. Het is superdruk er js geen kar meer te krijgen als we er eindelijk een hebben wordt ie “gejat”terwijl wij naar iets op zoek zijn. Mensen lopen her en der. Kinderen lopen te stoeien in de gangpaden en bij de kassa staan enorme rijen en we krijgen nog ruzie met een stel dat vindt dat we voordringen omdat mijn moeder in de rij was gaan staan terwijl ik er nog aan kwam. Al met al zijn we pas om 21.00 klaar bij de walmart. Als we naar buiten gaan regent het ook. Nou ja dat maakt nu ook niets meer uit. Al met al is het weer toch prima geweest vandaag en ben ik blij dat we toch gewoon gegaan zijn. Het wordt een saaie afsluiting maar t was weer een heerlijke dag!








7 opmerkingen:

  1. Ja is leuk hè dat waterpark gelukkig was het niet druk ,leuke goed gelukte foto's ook .en die regen ? Ach je was toch al nat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo leuk die waterparken! Vooral dat golfslagbad natuurlijk! Grappig dat ze nu pincodes hebben voor de kluisjes. Vorig jaar liepen we nog met zo een onhandige sleutel rond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo leuk altijd een waterpark en het weer is ook meegevallen gelukkig.
    Bij TR kun je inderdaad heerlijk eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een gezellige dag(op de walmart na)
    Ja leuk die waterparken voel je jezelf ook weer lekker jong..
    En lekker gevoel voor jullie dat Sophia zo goed kan zwemmen..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om te lezen dat Texas Roadhouse bij jullie in de smaak is gevallen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eindelijk een aantal dagen kunnen lezen.
    Alsnog de felicitaties voor je moeder.
    Het zijn weer mooie dagen geweest. Leuk om te lezen allemaal.
    Nog heel veel plezier.
    Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk! Ik wil daar ook een keer heen.

    BeantwoordenVerwijderen