maandag 8 augustus 2016

another day for us in paradise

Vanmorgen de wekker op 6.45 oef dat is vroeg ineens! In het begin van de vakantie vond ik dat uitgeslapen had als t 6.45 was maar nu is t nog donker en word ik echt van mijn wekker wakker. We hoeven ons vanmorgen alleen aan te kleden, spullen inpakken hebben we gisteravond al gedaan (er hoeft maar weinig mee) en ontbijten kunnen we daar doen. Daar is dan dus in Discovery cove want daar gaan we vandaag heen. Het park opent om 8.00 maar je mag wel al eerder inchecken en naar binnen en we moeten er ook nog heen rijden. We komen er om 7.30 aan en we zijn lang niet de eerste er staat al een behoorlijke rij voor het inchecken. Ook hier is eerst een kleine tassen controle en dan door naar de incheck balie. Nou hadden we bij de boeking van Discovery cove een klein probleempje met de website waardoor we een dubbele boeking hadden. Nou hadden we daar over gebeld en we kregen het geld van de tweede boeking terug maar door de wisselkoers waren we er 90 euro op achteruit gegaan. Nou had ik daar over gemaild en een mail terug gehad dat we ter compensatie gratis foto’s zouden krijgen. Bij het inchecken meteen gemeld maar deze man gaf aan dat we dit aan de foto host moesten laten zien. Toen alles in de computer stond vroeg hij nog hoe oud Sophia was en die vertelde trots dat ze volgende week 8 wordt. Nu kreeg ze een speciaal rood koortje met daarop happy birthday. Ze werd net als bij Disney over gefeliciteerd, pas later dachten we eraan dat we voor mijn moeder die morgen jarig is er ook een hadden moeten vragen.
Na de incheck kwam er een man met een luiaard aangelopen, ze heet Lucy en we mochten haar aaien. We liepen over een paradijselijk paadje met mooie tropische muziek weer verder en even later konden we met zijn allen op de foto, deze foto is voor iedereen gratis. Weer verder kwamen we bij de fotokassa’s waar nog niemand was, maar omdat we onze gratis foto wel geregeld wilden hebben, hebben we iemand gezocht die het kon regelen. Ik liet haar de email lezen met de code en ze zei als je straks met de dolfijnen hebt gezwommen is het geregeld.

Dan eerst naar het restaurant voor het ontbijt. Je mocht alles pakken waar je trek in had. Lekker aan een tafeltje met parasolletje zitten ontbijten met heerlijke rustgevende muziek op de achtergrond. Na het ontbijt direct omkleden en een wetsuit aan en direct door naar de starfish cabana want we hadden onze dolphin swim om 9.00. Eerst papieren tekenen en een filmpje kijken en daarna naar het dolfijnen meer. Mijn moeder ging niet mee die had een goed plekje op de rotsen om ons te fotograferen en te filmen.
We hadden een vrij kleine groep met twee gezinnetjes en Sophia en ik. Het water was heel erg koud maar het went ook wel snel. We kregen dolfijn Cindy de oudste van alle dolfijnen en al halverwege de 50. We begonnen direct met de dolphinswim. Iedereen uit onze groep vond het goed om vanuit het diepe te zwemmen en in tweetallen moesten we een flink stuk naar het diepe zwemmen. Sophia en ik waren als laatste dus konden we mooi zien hoe de rest ging. Toen we aan de beurt waren was Sophia eerst en ik daarna. Dolfijn aan rug en zij vin vasthouden en toen werden we door het water getrokken. Wat is zo’n beest sterk. Je kon echt de kracht voelen als ze je door het water trok. Na het zwemmen waren er allerlei momentjes tussen ons en de dolfijn. Na een poosje ging Cindy weg en kwam dolfijn Capricorn  een ouder mannetje en vader van 16 dolfijnen in Discovery cove. Met hem zijn we op de foto geweest voor een knuffel en een kusje. Het is prachtig om zo contact te hebben met een dolfijn, wel had ik het gevoel dat we vroeger veel meer interactie momenten hadden. Maar het bleef toch leuk. Na het zwemmen ga je naar de foto cabana’s en daar wist de vrouw inderdaad dat we gratis een pakket van 4 foto’s (kost normaal 99 dollar) mochten uitkiezen. We kozen 4 mooie foto’s uit en toen hadden we zin in een drankje. Discovery cove is all inclusive en omdat we normaal nooit dat soort vakanties hebben was Sophia helemaal verbaasd. Mag je dat drinken echt zomaar pakken? Mag je echt zomaar naar het barretje lopen en een zakje chips pakken en ook nog een pretzel. We hebben even lekker zitten snacken. De bevroren limonades zijn ook erg lekker. Toen we weer helemaal vol zaten gingen we naar het grand reef om te snorkelen. Weer koud water en ik was net weer lekker opgedroogd. Maar ook nu wende het weer snel. Wat een vissen zwemmen hier en ook veel roggen. Het was wel erg druk, drukker dan de vorige keer en toen waren we ook in het hoogseizoen. Maar ondanks de drukte was t erg leuk en hebben we lekker gesnorkeld en veel vissen gezien. Het leuke was ook de enorme roggen die langs je heen zwommen en die je kon aaien. Ook hebben we een rondje door de lazy river gezwommen, prachtige rivier met bloemen, palmbomen, bamboe, watervalletjes en overal mooie rustgevende muziek. Vanuit de lazy river kan je naar de avery. Toen we daar net de vogeltjes aan het voeren waren begon het erg te regenen. In de regen vogels voeren. Het regende wel maar er was geen onweer dus we konden gewoon door blijven zwemmen. Het was wel een beetje koud om uit het water te gaan en sommige vogels vonden de regen ook maar niets en zochten een schuilplek, anderen trokken zich er niets van aan. We zwommen weer lekker verder in het warme water, na 3 rondjes gingen we lunchen. Hier was wel een enorme rij bij het buffet maar de rij schoot wel op en we hebben lekker gegeten vooral de taartjes van het toetje en een lekker wijntje erbij.
Na de lunch was de regen weer weg en zijn we naar de aapjes en otters gaan kijken die je ook weer vanuit een riviertje kan bekijken. De rest van de middag wisselden we af met snacken en lekkere drankjes nemen en snorkelen en rondjes drijven op de lacy river. Vlak voor sluitingstijd nog een keer een drankje onder de palmbomen, douchen en aankleden en de foto’s ophalen. Hier was weer een enorme rij en toen we aan de beurt waren wist de mevrouw niets van ons gratis pakket. Andere vrouw erbij hele verhaal vertelt, weer een andere vrouw. Daar heb ik de geprinte mail maar aan gegeven zodat ik t niet weer hoefde uit te leggen en toen kregen we ons pakketje mee. Moest ook nog vragen om de gratis groepsfoto die zat er ook niet automatisch bij. Maar al met al mooi gratis met de foto’s naar huis gegaan. Lekker vroeg thuis, we hoeven niet te eten zitten nog vol van al het eten in discovery cove. Hoeven ook vandaag niet meer naar het zwembad dus brengen we de avond lekker door al kijkend naar een dvdtje.

Morgen vieren we feest (verjaardag van mijn moeder) in Animal Kingdom! 





Foto's van de fotograaf die ik zelf dan weer gefotografeerd heb, daarom zijn ze misschien een beetje donker.














3 opmerkingen:

  1. Wat is het daar toch mooi opgezet. Je moest wel moeite doen voor je "gratis" foto's, maar dan heb je ook wat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zus gefeliciteerd met je verjaardag veel plezier in animal kingdom en vergeer niet een rood bandje te vragen ,birthday girl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. WoW wat een super dag.
    Een geweldig mooi park,wij hebben ook nog getwijfeld om dit te doen.
    Maar hebben toch gekozen voor twee dagen Disney willen epcot gaan doen en misschien animal kingdom.
    Dus ben weer benieuwd naar jullie dag morgen.
    Maar wat hebben jullie een heerlijke dag gehad en super mooie foto's

    BeantwoordenVerwijderen