maandag 15 augustus 2016

Around the world

Vanmorgen weer eens echt vroeg op, Epcot staat op het programma, (nou eigenlijk stond Seaworld op het programma maar ik heb de fastpasses voor Epcot per ongeluk voor vandaag geregeld en ik ben bang dat als ik nu ga wisselen ik geen fastpass meer voor Frozen kan krijgen)
In Epcot kan je dus maar voor 1 top attractie (Soarin, Test track of Frozen) een fast pass krijgen en voor de rest nog voor de kleinere attracties die toch al nooit een rij hebben. Daarom heb ik vandaag een ander plan van aanpak. Vroeg komen, direct naar Soarin en daarna in Test Track in de single riders lane.
Dus om 7.30 maak ik iedereen wakker, had het van te voren met Sophia besproken dus gaat t goed en geen gedoe over langer willen slapen. Een vlug ontbijtje en het lukt ons om even voor 9.00 de parkeerplaats van Epcot op te rijden. We staan in het voorste vak (amaze) en kunnen de ingang zonder trammetje bereiken.
We lopen direct het park in, laten ons een keer op de foto zetten en lopen dan direct door naar The land waar Soarin is. Er is een wachtrij van 20 min en het is 9.20 dus de rij vormt zich al vroeg. Maar 20 min is nog prima te doen dus gaan we de rij in en die verloopt heel snel.
Op mijn app zie ik dat de Frozen attractie nu al 120 min rij heeft, een goed plan dus om daar een fastpass voor te nemen.
In de attractie doet Sophia gewoon haar riem om, ze is nu al groot dus zal de riem wel niet meer door de extra lus hoeven, maar jawel hoor direct staat er een medewerker bij ons, moeten alle riemen weer los want bij Sophia moet de riem door de extra lus. Ze is zeer beledigt, ze is toch groot nu…
Dan gaan onze banken de lucht in, Soarin heeft een nieuwe film waardoor we nu niet meer over Californie vliegen maar over de wereld.
Het is weer een schitterende film over alle mooie dingen in de wereld en je hebt echt het gevoel er over heen te vliegen met je bungelende voeten.
Na Soarin direct door naar Test Track, wachtrij 45 min dus de singleriders in. Het is jammer niet samen in deze attractie te kunnen maar direct aan de beurt zijn is nog veel fijner en het ritje blijft leuk, vooral het laatste stukje als je zo hard gaat rijden.
Nu we de twee topattracties hebben gehad en vanavond pas de 3e topattractie hebben kunnen we weer rustig aan gaan doen.
Als eerste gaan we naar Club cool en doen ons te goed aan de (gratis) frisdranken over de hele wereld. De vorige keer waren er veel bij die ik niet te drinken vond, nu waren er andere en was er maar een die ik niet lekker vond. Zelfs Sophia die erg kieskeurig is met drinken omdat ze geen prik lust vindt er een aantal lekker. De frisdrank uit Italie vinden we echter niet te drinken en ik app Fabio mijn Italiaanse zwager wat ze daar voor frisdrank hebben. In de eerste instantie herkent hij het merk niet en als hij het herkent zegt hij, dat niemand in Italie het lekker vindt, behalve als je het mixt met alcohol dan vindt iedereen het lekker. Ja dat hadden ze natuurlijk in clubcool niet gedaan.
Na clubcool lopen we naar de characterspot want Sophia had daar Baymax van Big Hero gezien en daar is ze nog nooit mee op de foto geweest. Helaas is hij zo dikopgepompt dat hij geen handtekeningen zet. Hij voelt wel heel apart aan, als een soort ballon maar dan anders..
Daarna maar eens naar de land een lekker rustig boottochtje hebben de voetjes wel zin in, maar er staat een rij van 20 min. Dit is een attractie waar je dan wel een fastpass voor hebben mag, maar ik ga geen 20 min in de rij staan voor dit tochtje dus verruilen we het land voor de zee. Deze attractie heeft dan 15 min en dat vinden we wel te doen, vooral omdat je daarna zo leuk langs alle aquaria kan.
Eerst dus in de schelp langs geprojecteerde beelden van Nemo, zelfs tussen de echte vissen en daarna  in de aquaria naar alle vissen kijken en naar de manatees die net zijn gaan slapen en onderwater liggen.
Vroeger waren hier ook altijd dolfijnen maar die zien we nu niet… Ik weet niet of ik ze gewoon ben misgelopen of dat ze geen dolfijnen meer hebben.
Na The seas gaan we naar World showcase, we hebben honger en willen vandaag bij verschillende landen wat eten en drinken.
We lopen het rondje rechtsom. In Canada haalt Sophia alleen een Duffy beer op. Hierop kan ze in alle landen een stempel en een tekeningetje/naam krijgen.
Ik wil nu eerst iets eten maar in Canada heb je alleen le Cellier, een duur steakhouse dus lopen we naar Engeland. We eten hier Fish and chips op een terrasje aan het water. Vervolgens lopen we door de Engelse winkeltjes en zien we Mary Poppins daar wil Sophia natuurlijk direct mee op de foto. Ze is ook leuk en kan Supercalifragilist… en de rest van dat woord achterstevoren zeggen. Na Mary Poppins gaat Sophia weer naar Kidcot om haar Duffy te laten bestempelen. Ze wil hier alleen gaan zitten kleuren, dat mag ze wel even maar niet de hele tijd en ik roep haar om weg te gaan. (klein beetje protest) en dan hoor ik mensen ineens haar naam zeggen. Het blijken mensen te zijn die haar herkennen van het blog. Wat leuk! We spreken elkaar kort en gaan dan terug naar Canada om daar de film te zien.
Omdat mijn moeder en ik in Canada zijn geweest vinden we het leuk om die film te zien. Sophia vindt er niet veel aan en dan vooral niet dat je moet staan deze film.
Als we uit Canada weg lopen begint het te regenen. Het is de hele dag al bewolkt en drukkend warm. Nou vind ik dat persoonlijk beter dan die brandende hitte. We trekken onze regencapes aan want de druppels worden dikker en dikker. Dan begint het te plenzen. In onze pocho’s lopen we door, langs Engeland want dat hebben we al gehad. Het gaat nog even wat harder regenen en als we op de brug naar Frankijkrijk lopen zijn we de enige die nog niet staan te schuilen. Mijn poncho heeft mijn broek ook niet beschermt ik ben helemaal nat. Bij Frankrijk gaan we naar binnen. Sophia kan letterlijk haar schoen legen er stroomt heel wat water uit. Dan gaan we in Frankrijk maar naar de film kijken, een hele oude film maar wij zitten wel lekker droog en als de film is afgelopen is het weer droog.
We kopen in Frankrijk nog lekkere Franse gebakjes en gaan dan naar het volgende land. Marokko! Sophia had zich op Marokko verheugt (het land van haar vader) en als haar Duffy neer legt zegt ze trots tegen de Marokkaanse dames, labas bichir (hoe gaat het) ze kijken nauwelijks op, zeggen stijf lasbas tegen haar terug vragen haar naam, schrijven het op Duffy in het Arabisch en reageren verder niet. We zijn een beetje teleurgesteld..
Met het bootje steken we het meer weer over terug naar Future world. Over een uur heb ik daar het enige andere fastpass voor vandaag, op de foto met Mickey, Minnie en Goofy.
In de tussentijd gaan we in de attractie van de grote bol en hebben veel lol om de foto’s van ons in duikpakken en in een rakketje.
Na de bol dus op de foto en hebben ook plezier om een klein jongetje voor ons ongeveer 1,5 jaar. Wandelt steeds enthousiast op Mickey af en deinst dan weer terug en bij Goofy en Minnie hetzelfde verhaal. Sophia gaat enthousiast met alledrie op de foto.
Dan gaan we de voetjes weer even rust geven door in Ellens Universe of Energy te gaan. Sophia is verbaasd door de plotseling bewegende banken en de dino’s vinden we erg mooi. Het laatste stuk de film over energie duurt wel wat lang maar ach dan rusten we zo weer wat uit. Als we uit de attractie komen blijkt het weer te hebben geregend, de grond is drijfnat, hebben wij zo mooi weer ontweken en het is echt lekker aangenaam en koel van temperatuur.
Nu gaan we weer terug naar world showcase en gaan het rondje andersom lopen. Het is inmiddels 18.00 dus we hebben ook wel weer honger. In Mexico eten we een lekkere burrito met beef en doen daarna het boottochtje door Mexico met Donald en zijn vrienden.
Noorwegen slaan we even over want we hebben dus vanavond een fastpass voor Frozen. In China bekijken we de Chinese winkel en Sophia koopt van haar eigen geld een waaier. Ze wil al heel lang een waaier hebben en ze vindt dit de kans om er een te kopen.
Na China komen we aan in Duitsland waar we lekker een Duits biertje drinken. Door naar Italie waar we de maskers bekijken en aan de luchtjes ruiken.
(en bij ieder land laat Sophia dus haar Duffy stempelen)
In Amerika slaan we dit keer de show over en gaan direct (ok wel na de Duffy stempel) naar Japan. Hier gaan we lekker sushi eten op een terras in een Japanse tuin. Dan hebben we alle landen behalve Noorwegen gehad en lopen terug naar Noorwegen voor de Frozen attractie. Onderweg maak ik foto’s  van alle landen aan het meer, er is een prachtig gekleurde lucht. In Noorwegen lopen we langs de enorme rij. We hebben een fastpass maar dan blijkt dat die lange rij juist voor de fastpassen is. De echte rij is binnen en staat op 120 minuten. De Fastpass rij duurt trouwens ook nog wel een half uur. De echte rij binnen is niet eens zo lang maar ze worden gewoon niet gelaten omdat er zoveel mensen met een Fastpass nog voor mogen.
De attractie is in dezelfde bootjes en traject als het oude Maelstrom en heeft een capaciteit van niks. Daarom duurt het ook zo lang. Onderweg kun je nu scenes en muziek uit Frozen zien en horen. We vinden het een topattractie maar 120 min… dat zou ik er niet voor over hebben.
Als we uit Frozen komen is het precies tijd voor het vuurwerk en we vinden nog net een plekje aan het meer waar we nog vooraan kunnen staan. Wel staat er een boom links van ons die deels het uitzicht over het vuurwerk onttrekt. Het is weer prachtig al vind ik het vuurwerk van Epcot iets minder Disneyachtig dan de andere avondshows en vuurwerk.

Sophia kijkt nog een keer naar de groenige Frozenjurk (ze weet t nog steeds niet) en dan gaan we weg. Om 22.00 stappen we in de auto en om 22.20 zijn we thuis. 





















6 opmerkingen:

  1. Epcot blijft toch schitterend! Weer een super mooie lange dag.
    Morgen weer de wandelschoenen aan en op naar SW ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk park met al die landen. Had er nog nooit van gehoord. Wanneer gaat soph nou beslissen? Ik ben zo benieuwd!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hahaha ja ze zal t binnenkort moeten doen maar als t aan haar lag deden we ze alle drie, maar ja dat doen we natuurlijk niet.

      Verwijderen
    2. Ik vond het leuk om jullie in "Engeland" te ontmoeten omdat ik altijd jullie blog lees. De voeten waren na een dagje Epcot behoorlijk moe. Misschien toch maar het advies van Sophia opvolgen en een rustdag inplannen. Fijne vakantie verder en ik blijf jullie blog lezen.

      Verwijderen
    3. Leuk om te horen, wij vonden het ook leuk jullie te ontmoeten. Fijne vakantie!

      Verwijderen
  3. Gaaf hoor epcot.
    Wij gaan dit jaar voor het eerst!! Dus was blij met jou verslag vandaag.
    Weer een top dag

    BeantwoordenVerwijderen