dinsdag 2 augustus 2016

Expelliarmus, Expecto Patronum en Wingardium Leviosa

Zijn we eindelijk aan het ritme hier gewend, moeten we er ineens vroeg uit van de wekker. We gaan vandaag naar Universal studio’s en Islands of adventure en willen daar vroeg aankomen. Om 7.15 dus ons bed uit, ontbijten, klaar maken en om 8.15 stappen we de auto in. We rijden naar Universal studio’s en parkeren de auto in de garage bij King Kong. Daarna via allemaal lopende banden naar Universal. Daar aangekomen is er een grote controle van tassen en metaaldetectie poortjes. We zien ook dat mannen af en toe gefouilleerd worden. Het is er erg druk maar toch gaat het best snel en het geeft ook wel een veiliger gevoel. We lopen door naar Universal studio’s daar ben ik al sinds 2005 niet meer geweest en Sophia is er helemaal nog nooit geweest. Het is heel erg veranderd, ik vind het veel mooier geworden. Maar rustig blijven kijken doen we  niet want we komen hier voor Harry Potter dus lopen we daar direct naar toe. Eerst loop je Londen in en daar zien we al de collecte bus staan, via de het gat in de muur bij de lekke ketel lopen we de Wegisweg op. In een woord wauw! Wat is dit prachtig gemaakt, we herkennen vanalles van boeken en films en direct in het oog springt de draak die bovenop Goudgrijp de tovenaarsbank staat. Een keer in de zoveel tijd spuwt hij vuur en dat kan je in de hele straat voelen. We beginnen bij Olivanders om een toverstok voor Sophia te kopen. We worden de winkel ingeleid en meneer Olivander kiest het meisje naast Sophia om toverstokken te proberen die dan allemaal veel te sterk zijn tot de juiste stok haar uit kiest. We lopen de winkel in en daar staan stapels en stapels dozen met toverstokken. Aan de linkerkant stokken van bekende Harry Potter figuren aan de rechterkant algemene stokken waar alleen opgeschreven staat wat voor hout en kern het is. Sophia wil een stok van een bekend iemand dus we kijken links. Er is nog een verschil tussen een gewone toverstok en een interactieve, de stok ziet er hetzelfde uit maar je kan de interactieve gebruiken om toverspreuken in de Harry Potter gebieden van beide parken uit te voeren.
Sophia bekijkt heel, heel, heel veel stokken en kiest uiteindelijk de stok van Perkamentus (Dumbledore) Gewapend met een kaart en stok gaat ze de straat op. Bij winkeletalages en beelden kan je verschillende dingen laten gebeuren. (water laten spuiten, dingen laten bewegen, licht aan en uit) sommige spreuken gaan makkelijk bij andere staat ze lang te zwaaien voor er iets gebeurt.
Na wat toverspreuken gaan we eerst in de rij voor Escape from Gringots. Er staat dat de rij 45 min duurt maar het heeft maar 20 min geduurt. Bovendien is de rij geen straf, de rij is schitterend door de mooie grote zaal in de bank met echt lijkende kobolden aan de balies. Dan met een lift naar beneden de grotten in, met een trap weer omhoog etc. Alles is schitterend gemaakt. Na de rij stap je in een soort achtbaan karretje met een 3D bril op. De rit is niet heel heftig maar via geprojecteerde schermen en je 3D bril lijkt het alsof je hele enge capriolen maakt om aan Voldemert en Bellatrix te ontsnappen.
Al met al een geweldige rit. Na buiten nog wat toverspreuken gaan we in de drie bezemstelen frozen butterbeer (heeft geen alcohol!) en pompoensap drinken. Het was beide super lekker. Nu we even in de airco zijn bijgekomen kunnen we er weer tegen aan en past Sophia nog een Griffoendor gewaad. En maar twijfelen want een gewaad ipv prinsessen jurk is ook mooi.. Via de Verdonkeremaansteeg waar Sophia nog wat spreuken uitvoert gaan we terug naar Londen. Daar praat Sophia nog met de bestuurder en het hangende hoofd van de collecte bus en dan gaan we Kings Cross station binnen. Er is hier een muurtje waar je de ander dan door ziet verdwijnen op platform 9 ¾. Vervolgens stappen we binnen 5 min in de trein. In de trein zien we silhouetten van Harry, Ron en Hermelien en komen er bijna demontors binnen. Vanuit het raam kijk je een soort film over alles wat je onderweg ziet. Je ziet Zweinstein aankomen en Hagrid staat te zwaaien op het perron. Met de trein zijn we van Universal studio’s naar Islands of adventure gegaan. Dat kan alleen met park to park tickets en die hebben wij. Gekocht via een Duitse maatschappij, 14 dagen naar de parken voor de prijs van 2 dagen. Nou zouden we sowieso 2 dagen gaan maar kunnen nu altijd nog vaker gaan. Op zweinsveld aangekomen is het heel heet. Het ziet er ook hier schitterend uit met veel details. We lopen door wat winkeltjes, Sophia doet wat toverkunsten en dan gaan we naar de attractie Harry Potter and the Forbidden Journey. Voor je naar de attractie gaat moet je eerst je spullen verplicht in een kluisje stoppen die de eerste 90 min gratis is. Bij die van mij gaat het een beetje raar. Er komt een ander kluisnummer op het scherm dan het kluisje dat open gaat maar ik leg toch mijn spullen er in en we gaan naar de attractie.
Ook alweer zo’n schitterende attractie. Ook de wachtrij in het kasteel is weer prachtig. (alleen het gedeelte in de kassen is erg heet) In het kasteel zie je overal bewegende schilderijen hangen, Perkamentus loopt rond in zijn werkkamer en Harry, Ron en Hermelien in het lokaal verweer tegen de zwarte kunsten.
Vervolgens stap je in een karretje dat wordt gedragen door een robotarm. Het is een superspannende attractie met draken, zwerkbal, spinnen, dementors etc. Je buitelt alle kanten op, het is echt geweldig. Dan willen we onze spullen weer ophalen uit de kluis maar mijn kluis gaat niet open. Er komt een vrouwtje bij en die opent de kluis waarvan ik dacht dat ie van mij was. Maar er zitten spullen van een ander in. Ook de omliggende kluizen hebben mijn spullen niet. Ik begin nu wel erg te schrikken. Mijn camera’s en Sophia’s toverstok.. de medewerker vraagt wat ik in mijn kluis heb en dan zegt ze oh ja iemand wilde net een kluis openen en haalde die spullen daaruit. Ze haalt mijn spullen op en gelukkig is alles compleet maar ik ben wel even erg geschrokken. Volgende keer dus niet meer zomaar in een kluis doen als er een ander nummer staat. Tegen de schrik gaan we in het naast het Harry Potter gelegen Jurassic Park gedeelte een Cheeseburger en wat te drinken halen. We blijven een poosje zitten en uitrusten. Daarna gaat Sophia het Jurassic Discovery center verkennen, met dino eieren bekijken en een quiz. In de atteactie Jurassic river durft ze helaas niet. Dan lopen we maar naar het cartoon gedeelte en gaan daar in de wildwaterbaan van popeye. Hier kom je echt doorweekt uit en omdat we nu toch al doorweekt zijn en de wachtrij kort gaan we nog een keer.
Als we eruit komen wordt de lucht wat donkerder en vallen er wat spetters het is nu een aangename temperatuur en echt regenen doet het niet. We gaan nog even naar Seuss landing in the cat in the hat en one fish two fish (als dombootjes maar dan met vissen en je wordt nat) en dan vinden we het mooi geweest. Het is 18.00 en we lopen naar de uitgang. We rijden een stukje met de auto, we willen eten bij Outback en de outback naast de vineland outlets ligt op onze route. We moeten hier wel lang wachten voor we aan de beurt zijn. Het had een kwartier zullen duren maar t duurde wel een half uur. We eten heerlijk en ik drink er ook een lekker drankje bij.

Vervolgens gaan we naar ons huis waar we om 21.00 aankomen. Nog even een half uurtje met een drankje in de spa om de voetjes wat rust te gunnen. En dan moet het blog nog geschreven dus t was toch weer een lange (maar heerlijke) dag! 












5 opmerkingen:

  1. Super dag!!! Blijft geweldig Harry Potter.
    Jullie zullen best wel moe geweest zijn na zo'n lange dag, aardig wat km'ters in de benen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo dat was vroeg opstaan in de vakantie,
    Maar voor zo'n leuke dag doe je dat graag.
    Jullie hebben weer een top dag gehad.
    En Sophia heeft een mooie toverstok

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super leuk! Gringots was ook onze favoriete attractie. We wisten niet dat je met een toverstok ook echt 'magie' kon uitoefenen in het park. Erg leuk bedacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een magische dag vandaag, wij moeten overigens nog steeds een keer naar 'Harry', wij zijn daar sinds de opening nog niet geweest.

    En ja, als je lekker in de jacuzzi hebt gezeten en daarna nog je blog moet opleveren, da's een hele opgave weet ik uit ervaring. Maar ga het binnen kort toh weer 4 weken proberen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk hè met je dochter op een motor met zijspan

    BeantwoordenVerwijderen