donderdag 11 augustus 2016

Make a wish, wishes will come true

Zonder wekker om 8.00 wakker geworden. Sophia wakker gemaakt en aan het ontbijt gegaan. Sophia trekt haar “oude” prinsessenjurk van Sleeping Beauty aan. Voor haar verjaardag mag ze straks een nieuwe, ook al is deze ook nog wel goed. Maar ze wil dit echt graag voor haar verjaardag en met haar tempo van groeien is het misschien wel de laatste keer..
Om 8.45 gaan we het huis uit en op weg naar Magic Kingdom. Om even over 9en rijden we de parkeerplaats op en parkeren we bij Simba 123. In de rij voor het trammetje, er staat een kleine rij en bij het tweede trammetje zijn we aan de beurt. Met een heel snelle vaart rijden (echt veel sneller dan dat soort trammetjes bij ons een city tour doen) we naar het transportation en ticket centrum waar we in de rij gaan staan voor de monorail. Daar zijn we ook al weer snel aan de beurt en dan door naar de tassencontrole. Heel uitgebreid worden de tassen onderzocht, alles wordt eruit gehaald en het is heel warm hier in de zon. De beveiliger vertelt nog dat het gisteren in Magic Kingdom geen druppel geregend heeft, zo plaatselijk is het weer hier.
Dan kunnen we eindelijk het park in, op het pleintje staan Minnie en Pluto en Sophia wil graag met Pluto op de foto. Dus gaan we in de rij. Het is erg warm en als we klaar zijn heeft Sophia mooie foto’s met Pluto en zijn we bijna gesmolten dus gaan we gauw een winkel met airco in. Sophia ziet daar theedoeken hangen en die wil ze graag aan oma geven voor haar verjaardag. Ze zijn alleen te koop per twee dus spreek ik met Sophia af dat ik dan de helft zal betalen en ze kiest een mooie uit. Om 11.00 heb ik een fastpass  voor een ontmoeting met Tinkerbell en dat is ook in main street dus besluiten we een half uurtje hier rond te hangen, voor we naar Tinkerbell gaan. We halen bij Starbucks lekkere Frappuchin’s (en powerrade voor Sophia) en drinken dit op het terras bij de ijssalon op terwijl er een kleine parade met een dansshow bezig is. Sophia wordt enthousiast als ze Can’t stop the feeling van Justin Timberlake draaien, voor de vakantie had ze een voorstelling van ballet waarin de finale op dat nummer werd gedanst. Dus op het terras staat ze daar haar dansvoorstelling te herhalen. Heerlijk dat ze dat nog zo onbevangen staat te doen, dansen in haar prinsessenjurk. Ook laten we ons nog door fotograferen door de fotografen. Dan is het tijd voor haar ontmoeting met Tinkerbell, (lekker in de airco) Via een donkere gang met allemaal lichtjes worden we naar een kamer met Tinkerbell gebracht voor een praatje en een foto.
Nu hebben we het volgende fastpass pas om 15.30 dus kunnen we wat attracties gaan doen. We beginnen in Fantastyland met Belle. Het is een soort toneelstukje waar kinderen aan mee mogen doen. Sophia was vroeger paard toen we hier waren en… nu was ze weer paard. Dat wilde ze zelf graag. Een heel klein schattig blond jongetje was Beest. Op het laatst lopen alle kinderen met Belle een parade en gaan ze op de foto. We gaan door naar de kleine zeemeermin attractie en zijn hier snel aan de beurt. In een schelp ga je door de wereld onder de zee. Een leuke vrolijke attractie! Als we hier uit komen hebben we weer dorst. Ik had gelezen dat je bij de restaurants om gratis kraanwater met ijs kan vragen. En bij Gastons taverne doen we dat. De bekers water staan al klaar en wij hebben weer even wat verkoeling.
We maken een rondje op de draaimolen en gaan weer even in de airco uitrusten bij de 3d film van Mickey en dan verlaten we Fantasyland en gaan we lunchen in Liberty square bij Columbia Harbour house. Hier kan je allemaal lekkere visgerechten krijgen en er is veel zit plek. Sophia is helemaal niet zo’n viseter maar de zalm met couscous vindt ze erg lekker! We blijven even lekker een tijdje zitten in de airco en genieten van het uitzicht en de Ierse muziek. Als we wat uitgerust zijn gaan we naar het spookhuis. Eigenlijk durft Sophia niet maar ik weet haar toch te overtuigen er gewoon in te gaan. Ze vindt het zelfs heel leuk en blijft maar de hele dag door praten over de bruid die haar mannen doodt. Ik ben allang  niet meer in dit spookhuis geweest maar vraag me af of het anders is geworden of dat ik alleen met Parijs in de war ben. Ik herkende wel de zingende hoofden en de spoken die op het eind met je mee liften. Die bij ons mee lift zit bij Sophia op schoot.
Na het spookhuis lopen we via wat winkeltjes naar Splash mountain. Een dik uur wachtrij maar hier heb ik nou wel weer een fastpass voor dus we lopen heerlijk al die wachtende mensen voorbij. We worden een beetje nat op het einde maar met dit weer is het alleen even een verkoeling en ben je zo weer opgedroogd. We gaan nu even uitrusten bij de country bear jamboree. Een hele oude attractie van een berenshow. Maar je kan zitten, er is airco en tegelijk is het wel gezellig die zingende beren dus zo rusten we weer even wat uit. We hebben nu nog 45 min de tijd tot de volgende fastpass en in de tussentijd ziet Sophia, Aladin en Yasmine en daar wil ze weg graag mee op de foto. Voor ons is een klein meisje. Haar moeder vraagt haar wat ze tot nu toe het leukst vindt en ze antwoord dat ze Yasmine gaat zien. We staan een poosje in de rij en als het meisje bijna aan de beurt is wil ze niet meer. Haar moeder zegt nog dat ze niet nu de rij uit gaan en het meisje gaat huilen. Ze wordt wel weer rustig maar als ze dan eindelijk aan de beurt is begint ze vreselijk te huilen en mag Aladin absoluut niet in de buurt komen. Ze laat zich met enige moeite samen met haar moeder met Yasmine op de foto zetten maar als Aladin even langs loopt om het handtekeningen boekje terug te geven zet ze t weer op een krijsen. De gezichtsuitdrukking van Aladin is heen grappig op dat moment. Dan is Sophia aan de beurt en we laten weer mooie foto’s maken.
Nu is het tijd voor de seven dwarfs mine train. Een nieuwe attractie, een soort rustigere versie van de big thunder mountain en dan langs de zeven dwergen. Er staat al de hele dag een wachtrij van 120 minuten. Ik heb gelukkig een fastpass maar dat kon dus pas vanaf deze tijd 17.30 en dat heb ik dus al een maand geleden geregeld als je dat pas op de dag zelf regelt is het er niet meer. Ik had dus hele hoge verwachtingen van deze attractie en hij was ook erg leuk. Maar ik zou er nooit 120 min voor in de rij gaan staan, leve het fastpass!
Nu we onze eerste 3 fastpassen hebben opgebruikt mag je een nieuwe fastpass aanvragen. Ik wil eigenlijk jungle cruise waar ook al de hele dag een rij voor staat maar die is pas om 20.30 en dan moeten we al bijna naar onze afspraak voor de dessert party. Dan kiezen we maar small world. Die heeft een rij van een half uurtje en met dit fastpass kunnen we er na een kwartier in. Sophia gaat in de tussentijd weer jurken passen. Ze twijfelt nog steeds twee jurken en even later zelfs nog tussen drie. De jurk van Elsa maar dan de jurk van Frozen ever after (een groenige met een cape) de jurk van Tinkerbell, (groen en met vleugeltjes) en dus even later ook nog over de jurk van Tiana groen met geel.. Nou ja ze heeft nog 8 dagen om tot een keuze te komen.
We gaan nu door small world lekker lang boottochtje, fijn voor de voetjes. En op het einde staan er steeds namen op bordjes en dan goodbye.. Ik vraag me af wat dat voor namen zijn en dan staat er ineens in het Nederlands, tot ziens Jessica met een Volendams poppetje erbij. Ik ben er helemaal van verbaasd, komt zeker door die Magic band die ik om heb.
We eten even een hotdog en drinken een glaasje fris. En willen dan met de people mover maar die is stuk dus gaan we maar in Carrousel of Progress waar we lekker een poosje in de airco kunnen zitten terwijl we met onze stoelen langs een Amerikaanse familie gaan door de jaren heen, terwijl de familie zelf geen dag ouder eruit ziet. Toch is het leuk en met een heerlijk aanstekelijk liedje, It’s a great big beautifull tomorrow..
We moeten nu nog wat tijd overbruggen tot we naar de dessertparty kunnen en anderhalf rondje in de trein. Sophia wilde liever nog naar echte attracties maar mijn moeder en ik zijn te moe en laten ons lekker in de trein rondrijden. Dan stappen we in main street uit, de straat is prachtig verlicht en het kasteel ook en lopen we naar het noodlestation. Daar hebben we gereserveerde plaatsen op het balkon om straks naar het vuurwerk te kijken onder het genot van heerlijke toetjes. Dit is een soort traditie voor ons en elke keer is het weer iets anders. Als eerste krijgen we een vip armbandje om zodat we er eventueel uit kunnen om naar de wc te gaan. Dan krijgen we een glas sparkling (non alcoholic) applecider en dan worden we naar ons tafeltje gebracht. Dit keer staan alle tafeltjes echt aan de rand van het terras dus hoeft niemand te gaan staan en kun je het vuurwerk, Wishes dus vanaf je tafeltje bekijken. Onder het genot van heerlijke toetjes (en sapjes en koffie en thee) zitten we lekker op het terras. In de verte kun je ook de electrical parade zien. We nemen eerst allerlei lekkere zoete toetjes, daarna fruit en daarna stukjes kaas. Net na de electrical parade begint het keihard te regenen. Wij zitten heerlijk droog en zien iedereen wegrennen of regenponcho’s om doen. Na een kwartier is de bui weer over en begint Wishes. We hebben een schitterende plek en het vuurwerk is ook prachtig. Heerlijk om hier zo te zitten! Alleen tinkerbell kwam niet aan vliegen en dat terwijl we net onder de kabel zaten.. Ik weet niet of het helemaal niet meer gedaan wordt of dat het was omdat het net slecht weer was geweest.. maar ja klein puntje daar laten we deze avond verder niet door bederven. Dan is het tijd om het park te verlaten. Ondanks dat het druk is gaat het best georganiseerd. Eerst in de rij voor de monorail, na 3 keer zijn we aan de beurt. Het is druk maar iemand staat voor mijn moeder op en ook iemand voor Sophia die niet bij de handgrepen kan.

Vervolgens in de rij voor het trammetje en bij Simba stappen we daar ook weer uit. En ondanks al die auto’s gewoon zonder file eruit rijden. Om 23.30 zijn we thuis en heb ik geen puf meer voor het blog, die moet tot morgen wachten. Nu direct het bedje in!














6 opmerkingen:

  1. Ah gelukkig ik miste je verhaal al vandaag 😊 Je hebt ook overal aan gedacht hè. Ik zei al misschien toch een carrière switch 🙄vooral dat vuurwerk op het balkon! Lijkt me geweldig.

    En Sophia, als ik mijn bescheiden mening mag geven😇 neem dat groene jurkje!!!!!
    Geniet nog maar hier lijkt het wel herfst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zitten jullie in lui lekker land ? Ziet er heerlijk uit al die toetjes en Manon ben het met je eens dat groene jurkje en Jessica ik zou een klacht tegen het park indienen .....een Volendammer poppetje met klompen dat is echt geen afspiegeling van de samenleving

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe geweldig is het voor Sophia om in een mooie princessen jurk naar Disney te mogen!!!
    Wat een top dag en die afsluiting het beste plek met heerlijke toetjes mmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Top dag vandaag en dat Sophia het zo lang kan volhouden is toch een behoorlijke lange dag voor een prinsesje;-)
    Mooi ook dat vuurwerk als afsluiting.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het viel mij ook al op dat jullie een lange dag hebben gehad in Disney.
    Wij houden het meestal niet zo lang vol. Leuk hoor en dan ook nog een mooie jurk uit zoeken. Wat wil je nog meer als klein meisje.

    BeantwoordenVerwijderen