vrijdag 19 augustus 2016

Happy Birthday princes

Natuurlijk weer lekker geslapen en Sophia een poosje laten liggen. Toen het 8.30 was voor haar gezongen en dit mag alleen als ze jarig is in Amerika ontbeten met taart. Ze had een cheesecake uitgezocht. Eigenlijk had ze zo’n speciale verjaardagstaart van marsepein willen hebben maar die hadden alleen een chocolade vulling en die vind ze niet altijd lekker.
Nu had ik eigenlijk kaarsjes voor erop gekocht, maar we roken niet, hebben geen aansteker en hier in huis was ook niets dus moest t zonder uitblazen van kaarsjes.
Dr haar zag er gelukkig nog goed uit, we hadden er een broekje overheen gedaan zodat het in dr slaap zou blijven zitten.
Van oma kreeg ze de doos lego van Livi’s huis die we gisteren in de lego winkel gekocht hadden. Ze is er super blij mee!
Nu voorzichtig de prinsessenjurk van Tiana aan en dan op weg naar het Magic Kingdom daar binnen gekomen halen we eerst een verjaardagsbutton, die we weer vast maken aan de sjerp die ze om heeft.
We hebben direct een fastpass voor een ontmoeting met Rapunzel en een bezoekende prinses. Wat leuk dat die bezoekende prinses nu net Tiana was. Met beide prinsessen op de foto gegaan en op straat ziet ze de stiefzusjes van Assepoester en daar gaat ze ook mee op de foto. Die zijn heel grappig maken veel grapjes maar blijven wel aardig tegen de kinderen.
Het is errrrrg warm dus is het nu eerst tijd voor een drankje bij de starbucks, wat we lekker in de schaduw van het terras opdrinken.
Nu willen we wel eens in een attractie en we hebben een fastpass voor Buzz Lightyear. Het  valt me nu pas op dat deze lastig schiet, je moet echt flink de knop indrukken. Ik heb van ons drieeen gewonnen. Aan het einde van de rit scan ik onze foto’s met de magic band maar als ik later kijk staan er foto’s van andere mensen.
Wel is er een foto met een filmpje van de aliens van Sophia en mij.. (automatisch in de attractie gedaan) maar mijn moeder die net met zo’n serieus gezicht zat te schieten hebben we niet.
Na Buzz lopen we door naar Winnie the pooh want die hebben we nog niet gedaan. We moeten wel even in de rij maar naast de rij zijn er voor kinderen wel allemaal spelletjes zodat ze niet in de rij hoeven te blijven staan en wat te doen te hebben.
Als we hier uit komen is het bijna tijd voor onze lunch afspraak in het kasteel. We zijn er iets te vroeg en mogen dan ook nog niet inchecken. Ze noemen steeds de tijd dan mogen de mensen van die tijd zich inchecken, direct de hal van het kasteel in. Daar gaat Sophia met Assepoester op de foto en moeten we even wachten tot we worden aangekondigd. Via een wenteltrap omhoog het kasteel in (voor degene die slecht ter been zijn is er een lift) en komen dan in de koninklijke eetzaal waar we naar onze tafel worden gebracht.
We hebben deze lunch al van te voren betaald inclusief fooi dus dat scheelt nu weer.
We krijgen een drankje en de kaart. Vooral krijgt iedereen hetzelfde een grote plaat met allemaal lekkere soorten kazen, worsten en andere dingetjes.. heel lekker!
Als hoofdgerecht kiezen mijn moeder en ik beide steak en shrimp en Sophia een kindersteak. Ook weer heerlijk en prachtig opgediend. Als toetje heb ik een soort chocolade cakeje in de vorm van een klok.(klok van assepoester en heette ook the clock strikes twelve) Mijn moeder iets van fruit mousse en Sophia smores op een chocolade taartje. Als extra voor haar verjaardag ook een cupcake met kaarsje en hebben we allemaal voor haar gezongen en toen kon er toch een kaars uitgeblazen worden.
Na de lunch is het bijna parade tijd dus zoeken we een mooi plekje. Het is inmiddels wel bewolkt en hangt een dreigende lucht en er klinkt donder. Ja dus wordt de parade uitgesteld.. maar na een tijd gaat hij toch door. Terwijl we wachten blijft mijn moeder of ik bij de plek en gaat de ander met Sophia in het kerstwinkeltje kijken waar we tegenover zitten.
De parade is wel heel erg mooi en nieuw, echt een parade die we nog nooit hebben gezien. Sophia krijgt veel aandacht voor haar verjaardag en vooral Naveen, de prins die bij prinses Tiana van haar jurk hoort, reageert heel erg leuk!
Er is uiteindelijk geen regen gevallen en de lucht wordt steeds lichter.
Nu willen we wel graag de airco in en kiezen voor the pirates, heerlijk in de koelte en we zijn direct aan de beurt al stond er dat er 20 min rij zou zijn.
Na de pirates drinken we wat en gaan we naar de volgende airco, de presidenten. Hierna zijn we weer bij gekomen  van de warmte en kunnen daarna direct instappen in de radarboot.
Dan in tomorrowland naar de peoplemover wat een lekker lang ritje is. Nu hebben we wel weer een beetje trek en gaan we wat eten (in de airco) bij Cosmic rays starlight cafe. Als mijn moeder en ik wat zijn halen komt er een medewerkster naar Sophia en ga ik even kijken wat er is. Ze vraagt of Sophia allergisch is voor pinda’s en of ze het leuk vindt of er voor dr gezongen wordt. Ja dat vindt ze leuk en nee ze is niet allergisch. Cosmicray zegt dat het volgende liedje speciaal voor een jarige is. Vervolgens komt er een rij van medewerkers aan en die zingen Happy Birthday voor haar! En er wordt een chocoladetaartje en een mooi Mickey rietje naar haar gebracht, ze is super jarig!
Nu gaan we een plekje zoeken voor parade en vuurwerk. De plekken op de eerste rij voor de parade zijn allemaal al bezet en we zoeken een plek op een muurtje waar we ons dan later kunnen omdraaien. We zien het prima want de wagens zijn heel hoog. Voor het vuurwerk is dit ook weer een prima plek en dit keer vliegt tinkerbell wel.

Nu is het weer tijd om met monorail en trammetje naar huis te gaan. Het is super druk maar alles gaat zijn gangetje en het gaat nog vrij vlot tot we weer thuis zijn om 23.00. 












4 opmerkingen:

  1. Een verjaardag om nooit meer te vergeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaah wat schattig. Zo leuk voor sophia. Wat eten jullie telkens lekker! Krijg er trek van ;)
    Oh en succes met alle haarlak er weer uit wassen hè jes. 😂

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het waterpark heeft er al een deel uitgehaald vandaag

      Verwijderen
    2. Het waterpark heeft er al een deel uitgehaald vandaag

      Verwijderen