woensdag 3 augustus 2016

Een varkentje wassen

Lekker uitgeslapen vanmorgen tot 8.15, ik was deze keer als eerste wakker. Mijn moeder was om 8.30 wakker en Sophia nog iets later. We doen lekker rustig aan vanmorgen want we hadden gisteren best een vermoeiende dag. Na het ontbijt en wat rondgehangen te hebben stappen we om 10.00 in de auto naar Hillsborough river state park, richting Tampa. Ik had dit statepark vorig jaar in het verslag van de Moolenschotjes en ik wilde dit park ook wel eens zien. Onderweg zagen we eindelijk een aantal BP tankstations voor onze tegoedbonnen maar de tank was nu nog niet leeg dus besloten we op de terug weg te gaan tanken.
Onderweg zagen we ook weer een paartje kraanvogels en die moesten we natuurlijk even fotograferen.
Bij de entree van het statepark moesten we een tijdje wachten want de ranger was met iemand aan het bellen. Het duurde zelfs zo lang dat we het raam maar weer dichtdeden want er kwam allemaal hete lucht de auto in. Nadat de ranger eindelijk tijd had gevonden om ons geld aan te pakken reden we het statepark in.
We stopten meteen op de eerste plek waar je naar de rivier kon lopen. Ik wilde eigenlijk alleen naar het uitzichtspunt en dan later naar de hangbrug wandelen maar we liepen de verkeerde kant op, volgde de pijlen maar die waren voor de rondwandeling. Achteraf waren we blij dat we de rondwandeling gedaan hadden want het was een prachtige wandeling en tijdens deze wandeling kwamen we langs de hangbrug en die bleek gesloten te zijn.
Het eerste deel van de wandeling ging door het bos, maar wel een prachtig bos met veel palmbomen en dikke cipressen. Na een poosje kwamen we langs de picknickplekken en een verlaten speeltuin. Sophia heeft hier nog even gespeeld maar helemaal in je eentje in een speeltuin is toch zo leuk niet dus liepen we door.
Vervolgens kwamen we aan bij de rivier, een grote groene rivier met allerlei mooie begroeiing ernaast. Hier was ook die hangbrug maar die was dus afgesloten. Op een boardwalk volgde je de rivier weer terug richting parkeerplaats. Na een poosje zien we een echtpaar druk fotograferen, ze zien een alligator. Hij zwemt sierlijk door de rivier. We maken ook wat foto’s van hem maar hij is steeds achter een of ander plantje als ik wil klikken.
We lopen verder langs de rivier die steeds meer gaat stromen. Na een poosje zien we een grote boomstam in het water die wel heel erg op een groot varken lijkt. Ik zeg nog, het lijkt net of daar een varken in het water staat en dan realiseer ik me dat het geen boomstam is maar dat er echt een groot wild zwijn in het water staat. De mensen die we eerder hadden gezien bij de alligator zijn speciaal voor ons terug gelopen om te vertellen dat er een hog in het water staat.
Hij staat dood en doodstil en je zou denken dat ie niet echt was als ie niet af en toe zijn oren draaide.
We volgen de rivier die echt steeds harder gaat stromen en zien ook nog eens een schildpad zitten. Bij het laatste punt waar je er een uitkijkpunt op de boardwalk is, stroomt de rivier zelfs behoorlijk hard, een flinke stroomversnelling. Echt leuk om te zien.
Na deze wandeling rijden we met de auto naar het poolcafe. Er is in dit statepark een zwembad met een cafeeetje. Het zwembad ziet er prachtig uit maar wij hebben thuis een lekker zwembad op ons wachten dus we gaan alleen een kleine lunch eten. Ze hebben niet veel en we hebben niet weer zin in een cheesburger of een hotdog dus bestellen we voor Sophia een portie patat en delen wij een breadpudding. Het smaakt best lekker voor een keer, vooral door het kaneel en het sausje erbij. Met de auto rijden we verder en willen eigenlijk nog een wandeling doen maar die is vol in de zon dus na een paar meter houden we het voor gezien en verlaten we het park. Bij Bp tanken we dan eindelijk iets meer dan een halve tank voor 11 dollar.
Vervolgens rijden we naar huis, we hebben nog even het idee om eerst naar de Best Buy van Posner park te gaan maar de tomtom stuurt ons naar een kantoor van BestBuy en ik heb geen zin om te gaan zoeken dus bewaren we dat voor een andere keer.
Gaan nog wel even langs de Publix want onze voorraden beginnen alweer aardig te slinken. Om 16.00 komen we bij ons huis aan en gaan daar heerlijk zwemmen. We eten buiten onder ons afdakje een lekker kippetje. Vervolgens gaat Sophia weer zwemmen en gaan mijn moeder en ik lezen. Inmiddels is het 20.30 en ben ik nog steeds buiten maar dan om het blog te schrijven en is Sophia nog steeds in het zwembad maar nu met een aantal barbies die nat mogen worden. Dit alles onder luide aanmoedigingen van alle krekels in het bosje naast ons. Het klinkt net alsof we in de jungle zijn. Het is een heerlijke avond.

Morgen gaan we weer naar Universal maar omdat we het belangrijkste (Harry Potter) al aardig hebben verkend hoeven we nu niet voor dag en dauw op te staan. 















6 opmerkingen:

  1. Het voordeel van moeten werken is vroeg het blog lezen en weer als eerste te zijn om te reageren 😀Het klinkt allemaal weer als een hele goede dag
    Wat staat dat varken er goed op echt foto model

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's weer! Grappig dat varken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie natuurdag vandaag. Dat zwemmende varkentje ;-) heel apart!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja een mooi park he.
    Lees gelukkig niets over muggen.
    Wij werden er vorig jaar echt door aangevallen niet normaal zoveel brrr.
    En dat varken geweldig dat verwacht je daar toch niet.
    Mooie foto's.
    En zo lekker om na zo'n dag lekker in je eigen pool te springen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk verslag! Mooie foto's. De Best Buy zit in tweede gedeelte van Posner Park, het gedeelte waar ook de Target zit. En dan bijna aan het einde.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie natuurfoto's weer vandaag, en dat zwemmende varkentje is echt gaaf !!!!

    BeantwoordenVerwijderen