donderdag 18 augustus 2016

Van skieen in de tropen naar een prinsessen metamorfose

Lekker geslapen zoals gewoonlijk hier en om 8.30 wakker. Lekker rustig rommelen tot Sophia er ook uit kwam om 9.15 toen konden we samen aan het ontbijtje. Vandaag stond er weer eens een waterpark namelijk Blizzard beach op het programma, waterparken openen pas om 10.00 en even over 10en reden we de parkeerplaats op.
In het park eerst onze beker activeren. Vroeger waren er stickers op de bekers met de barcode maar omdat mensen dan van alle dagen van de week er een sticker opplakten hebben ze er een nieuw systeem op bedacht. Nu zit er in een chip en die moet dan weer geactiveerd worden als je m weer wil gebruiken.
Na de drinkbeker nog een kluis en omkleden en een plekje zoeken. Maar dat valt nog niet mee, we zien genoeg stoelen en bedden maar we willen perse onder een huisje omdat als het gaat regenen dan de handdoeken droog blijven. Uiteindelijk vinden we bij de uitgang van de family raft nog stoeltjes onder het afdak. Nu gaan we eerst de familiy raft doen. Met de trap de berg op en dat valt nog niet mee, maar uiteindelijk komen we boven. Voor de familyraft staat een rij van 15 minuten. Het is dan wel een steile klim naar boven maar de raft naar beneden is super leuk en duurt ook lang.
Hierna eerst even iets drinken want door de klim in de zon hebben we wel echt dorst gekregen.
Nu even een rondje lazy river om de voeten weer wat te ontlasten. Hier in Blizzard beach kom je in de Lazy river soms onder ijskoude stralen water door en Sophia vindt het super grappig om mij daar onder te krijgen. Ik vind het minder grappig brrrr koud!
Na weer wat te drinken te hebben gehaald en een bakje met mini donuts doen we nog een keer een rondje op de family raft, maar dit keer gaan we niet naar boven met de trap maar met de skilift. Wel even in de rij staan maar niet die zware trap in de zon op.
Familyraft is ook het volgende rondje leuk en daarna gaan we eens naar de andere kant van het park waar een glijbaan met een band is.
Sophia gaat nog naar skipatrol camp en gaat van ijsschots naar ijsschots en hangt aan een kabelbaantje boven het water.
In het deel met de paarse pistes gaan we nog met een matje op ons buik naar beneden. Eigenlijk wilde ik ook in down hill double dipper, een glijbaan waar je heel snel met een band naar beneden gaat maar daar stond een lange wachtrij voor en daar hebben we geen zin in. Het is vandaag duidelijk drukker dan de vorige keer maar toen begon de dag ook regenachtig en vandaag is het schitterend weer.
De matjes vond mijn moeder geen succes en dus slaan we de andere glijbaan met de matjes over en doen we lekker twee rondjes lazy river.
Hierna eten we nog een kleine snack en gaan ons dan douchen en voor Sophia’s haren goed wassen want ze heeft om 17.15 een afspraak in de Bibbedi Bobbedi Boutique in Disney springs.
We komen hier precies op tijd aan. Eigenlijk zou ik nu alleen haren en make up doen en de jurk zou ik kopen en morgen op haar verjaardag geven. Maar de dame bij de kassa zegt dat als ik de jurk toch van plan ben ik het beter nu kan doen. En ach in Nederland is ze inmiddels over een half uur jarig dus vooruit..
Ze had gisteren al de beslissing genomen dat het toch de jurk van Tiana (prinses en de kikker) zou worden.
We worden naar een kleedkamer gebracht waar de jurk klaar hangt. Eerst een luizen controle, ze vertellen niet dat dit het is maar ik herken het van school. Gelukkig is ze luis vrij en dan gaat de deur van de kleedkamer dicht en komt de spiegel tot leven. De fairy godmother verschijnt in de spiegel met een speciale boodschap.
Daarna passen we de jurk, hij is iets aan de grote kant maar ik wil de kleinere maat niet nemen omdat ie dan volgend jaar weer te klein is. Met een paar elastiekjes aan de schouderbandjes lossen ze dit op en zit het perfect.
We worden nu de salon in begeleid, Sophia kiest het fairytale kapsel met tiara. Door twee heel vrolijke Fairygodmothers in opleiding wordt ze gekapt en opgemaakt. Pas als ze helemaal klaar is wordt ze omgedraaid. Ze ziet er prachtig uit!
We krijgen nog een fotosessie bij de koets van Assepoester en dan lopen we naar buiten.
We lopen rond in Disneysprings en stoppen bij de legowinkel waar mijn moeder haar cadeau voor Sophia koopt. Terwijl we bij de kassa staan wenst de cassiere haar een fijne verjaardag en vraagt of ze van Olaf van Frozen houdt en vervolgens krijgt ze als extra een setje lego van Olaf. Dat is nog eens een leuke extra.
We lopen rond in Disney springs, bekijken winkeltjes en eten bij de Ierse dinner vis en drinken een biertje.
Weer terug naar de parkeergarage en een stopje bij de Publix voor een verjaardagstaart voor morgen.
Terug in het huis gaat Sophia nog even wat filmpjes kijken. Ik trek haar jurk vast uit zodat ze m niet vies maakt met het restje kip en noodles wat ze van gisteren eet.

Ik maak het blog en mijn moeder maakt vast een begin met inpakken.. het is spannend of alles straks in de koffers gaat passen..


















4 opmerkingen:

  1. WoW wat een prachtige princes is Sophia.
    Dit is toch een meisjesdroom die uitkomt.
    Alvast van harte gefeliciteerd en maak er maar een mooie dag van morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk op zo'n warme dag een waterpark!
    De foto shoot van Sophia is prachtig, echt een mooi prinsesje!
    Alvast gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een echte prinses! Gefeliciteerd (met) Sophia!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Huh ik wil ook zo'n kapje tegen de haarlak. Vet handig! Hele fijne verjaardag soph, jammer dat we er niet live bij zijn maar je hebt vast een topdag!!! Kusjes van ons

    BeantwoordenVerwijderen