vrijdag 4 augustus 2017

hartje Kauai

Geen wekker vanmorgen, toch om 7.15 wakker en echt lekker uitgerust. We doen rustig aan en pakken rustig aan de zwemspullen in en stoppen wat lekkere dingen in het koelboxje die hier in de kamer staat en we vullen zakjes met ijs bij de ijsmachine, zo blijft alles lekker koel.
We rijden om 8.15 richting Kapa'a en zien daar verschillende restaurantjes die ontbijt serveren en we hebben echt weer eens zin in een goed ontbijt.
We bestellen een traditioneel ontbijt van ei sunny side up met toast, hashbrowns en bacon en we gaan een keer de eggs benedict proberen. Al vanaf de film The runaway bride van 100 jaar geleden vroeg ik me af wat eggs benedict zijn. Het was erg lekker (gepocheerd ei op een hartige muffin met een sausje) en als toetje bestellen we van het kindermenu (Sophia is onder de 10 dus t mag) frensh toast en daar komt heerlijke kokossaus bij. We delen dit dan met zijn drieen en t was heerlijk.
Vandaag gaan we de oost en noordzijde van t eiland bekijken. Eigenlijk had ik gepland om vandaag te gaan tuben op de suikerplantages maar we hebben toch meer zin om t wat rustiger aan te doen vandaag en het tubes is echt een excursie met bepaalde tijden dus dat kost weer erg veel tijd.
Onderweg naar t noorden stoppen we bij verschillende mooie uitzichtspunten.




Daarna rijden we helemaal door naar het noorden. Je rijdt hier echt op hele mooie jungleachtige wegen en over kleine eenbaansbruggetjes.



 De parkeerplaats voor het noordelijkste strandje (Ke'e beach) en het Kalalautrail, de enige trail in de Na'apali coast is helemaal vol. Nu wilde ik toch die trail niet lopen maar had misschien een klein stukje willen doen.
Er is hier ook wetcave, we zetten de auto even langs de weg en nemen een kijkje. Mooi er hangen ook allemaal lianen voor.

Een stukje weer terug is een ander strand Ha'ena beach park en aan de overkant van de weg is een drycave, hier mag je ook inlopen.


Het is net een hele grote donkere hal, spannend om hier door heen te lopen. Aan de andere kant van de weg zit dus een strand en om er te komen moet je door een klein stroompje, dat stroompje zit vol met kikkerdril, grappig kikkerdril op het strand.

We lopen even richting zee en dan zien we in de zee af en toe een schilpad omhoog komen. We zien m een aantal keer maar die beesten laten zich niet fotograferen.
We rijden weer verder en willen eigenlijk naar Tunnelsbeach (tipje van internet om schilpadden te zien) maar die heeft maar een heel klein parkeerplaatsje en die is al vol. Het volgende strand is wel parkeerplek maar hier kan je niet in de zee zwemmen, gevaarlijke hoge golven en stroming. Er stroomt wel een rivier de zee in en in de die rivier zijn wel mensen aan het zwemmen maar ik wil graag snorkelen dus dat slaan we even over.



Na een poosje zien we weer allemaal auto's langs de kant van de weg staan en met een beetje moeite zien wij ook een plaatsje.
Via een mooi tropisch paadje loop je naar beneden en kom je bij een klein strandje dat grotendeels onder de bomen ligt.
Er is een grote rots waar mensen vanaf springen. We snorkelen hier ook even maar hebben niet heel veel vissen gezien, die zaten alleen naast de rotsen en daar was t snorkelen een beetje lastig. Het strandje zelf ziet er wel heel erg mooi uit!


Bij het plaatsje Hanalei stoppen we bij een kraampje met fruit en we kopen hier een Acaibowl. Dit is een soort ijs gemaakt van acai met stukken banaan, nootjes en gepofte rijst. Lekker hoor!

Met de auto rijden we weer een stukje terug en we rijden nu naar Anini beach. De zee is hier rustig en we zien allemaal mensen snorkelen goede plek dus!
We snorkelen een poos, eerst alleen over waterplanten en dan over het rif. We zien weer allemaal mooie vissen, het lijkt wel zwemmen in een aquarium. We zien ook (weer) de Hawaiiaanse statefish, die heet let op de: Humuhumunukunukuapua`a
(bovenste vis op de foto)





Als we weer bij de kant kijken zegt Sophia kijk eens wie daar zijn! Ze ziet de Nederlandse mensen die we in het hotel hebben ontmoet. Dat is wel erg toevallig dat we die hier nu precies ontmoeten van al die strandjes die op het eiland zijn!
We zouden eigenlijk stoppen maar Sophia wil nog graag met Obbe, het jongetje van haar leeftijd samen snorkelen dus ga ik nog een keer samen met ze snorkelen. Daarna gaat de moeder van de kinderen nog een keer met ze snorkelen. En we praten met elkaar over de ervaringen die we deze vakantie hebben opgedaan.
Na deze twee extra snorkelsessies gaan we ons aankleden en een beetje afdouchen er is ook douche hier op t strand.
We hebben nog een stop voor vandaag het Kilauea lighthouse. De toegangsweg naar het lighthouse is al gesloten maar er is wel nog een prachtig uitzichtpunt op een baai met de vuurtoren op de achtergrond. Er vliegen hier ook allemaal vogels rond.



Nu rijden we weer richting ons hotel. In Kapa'a komen we weer allemaal foodtrucks tegen maar de meeste blijken al gesloten. De enige die nog open is heeft ook geen visgerechten meer, dus we kiezen maar de spareribs een bbq beef, dat laatste is een soort stoofvlees. Het vlees hier is erg lekker maar de rijst en de bonen als bijgerecht zijn niet zo lekker.
In het hotel mag Sophia nog een kwartiertje zwemmen en dan is het tijd om naar de kamer te gaan voor mijn blog maar ook om weer goed op te ruimen. Pfff alle spullen moeten weer in de koffer dat wordt weer een klus. Morgen vertrekken we helaas weer uit dit prachtige Kauai. Oahu was prachtig maar Kauai heeft echt helemaal mijn hart. Ik hoop hier echt nog een keer terug te komen! Gelukkig is de vakantie nog lang niet afgelopen want morgen stappen we weer op een korte vlucht naar Maui.

4 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige stranden en lekker veel snorkelen leuk dat jullie die mensen tegen kwamen is altijd leuk wat ervaringen uit te wisselen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige foto's hebben mullie gemaakt.
    Het is echt wel genieten daar.
    En wat is Sophia alweer veranderd vergeleken met vorig jaar!! Knappe meid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Jessica! wat leuk om je blog te lezen. Ik zal 't morgen ook even aan Obbe laten zien! Hoe is t op Maui? Wij gaan morgen de Canyon bekijken en zondag varen we langs de Napali coast. Dank voor al je tips en hele goede reis nog! Groetjes ook aan je moeder en Sophia, Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk de Napali coast vond ik echt een van hoogtepunten. Hoop dat jullie ook dolfijnen zien dat vinden de kinderen vast erg leuk, Sophia in elk geval wel. Veel plezier en goede reis. Maui is ook prachtig!

      Verwijderen