woensdag 2 augustus 2017

over de hemel en zee zullen we zeilen

De titel van vandaag is uitgekozen door Sophia. Het is de titel van een liedje van Disneys Vayana (Moana) en heel toepasselijk voor vandaag. Vayana speelt zich ook af op de polynesische eilanden.
We moesten wederom vroeg op. (om 5.45) want om 7.00 moesten we ons melden bij de Captain Andy waar we vandaag een boottocht bij geboekt hadden om de Na'apali kust mee te bekijken. Captain Andy zit in Port Allen aan de zuidkust. We melden ons netjes op tijd, krijgen een blauwe kaart mee. Er zijn ook mensen met een witte en mensen met een gele kaart. We mogen koffie/thee/water en muffins pakken terwijl we wachten aan boord te gaan. Vervolgens mogen de mensen met de witte kaart achter de kapitein aan boord aan gaan en daarna de gele en daarna wij.
We zitten op een enorme catamaran verbonden met twee trampolines (waar je wel op mag zitten maar  niet op mag springen)
Na een safety instructie vertrekt de boot en mag je gaan zitten waar je wilt. Eerst zitten we achter op de boot op een mooie luxe bank. We halen een ontbijtje een soort hartig cake met ei en worst erin en lekker vers fruit.

Na het ontbijt gaan we eerst een poosje aan de zij rand staan. We hebben in de haven trouwens een schilpad gezien maar konden m niet fotograveren. Terwijl we hier langs de rand staan zien we vissen springen maar he wat springen ze raar, ze springen niet, ze vliegen! Het zijn vliegende vissen en ze zweven echt over het water heen, wel meters lang. Ze zijn klein en ze fotograferen lukt ook niet. 
Na een poosje zien we dat de rechter trampoline vrij is en gaan we daar zitten/liggen. 
In de verte zien we de Na'apali coast al liggen. Dit is een zeer onherbergzame kust. Je kan er niet komen met de auto. Zelfs lopend is er maar een heel zwaar trail waar je een permit voor moet hebben. De enige manier om er te komen is met de boot zoals wij of met de helicopter. Aan de voorkant van de boot en vooral op de trampolines wordt je flink nat en bij een grote golf stuiter je omhoog.
Na een poosje worden er dolfijnen gespot, het zijn spinner dolfijnen die hier bij Hawaii voorkomen een ander soort dan bijv in Florida. Een hele grote groep zwemt voor de boot en dan gaan er twee, een aan elke kant met de boot mee zwemmen. 


Als de dolfijnen weg zijn en we verder naar de Na'apali kust varen wordt de zee ruiger en wordt je niet alleen drijfnat maar ook op de trampoline alle kanten opgesleurd. We gaan nu op de bank achter de trampoline zitten. Hier worden we ook drijfnat van het opspattende water maar zitten we wel stevig. Meisjes die nog op de trampoline liggen (je mag niet meer zitten) worden af en toe echt gelanceerd. Uiteindelijk varen we vlak langs de Na'apali kust en gaat de boot langzamer en kunnen we van het prachtige uitzicht genieten. We komen langs kliffen, zeegrotten en watervallen die in zee storten. Ook komen we langs de Jurassicvalley and falls. Hier is de scene opgenomen waar ze met een helicopter weer van het eiland afgaan. Het is echt schitterend. 





We beginnen aan de terugweg en de boot vaart nu niet meer met zijn motor maar met zijn zeilen. Na een poosje houdt de boot stil en krijgt iedereen een snorkelinstructie. Je kan kiezen of je een snorkelvest wil om te blijven drijven, wij hoeven er geen een. Aan de achterkant van de boot kan je flippers halen en dan achter aan de boot gaan zitten en je zo in het water laten glijden. Medewerkers liggen met surfplanken in het water om aan te geven tot hoever je mag. We zien weer schitterende vissen. Het is hier niet zo mooi als bij de strandjes omdat het hier veel dieper is maar de omgeving is hier wel geweldig. 



Als we weer aan boord zijn heeft de kok het eten al klaar. Op een bbq achter op de boot heeft hij lekkere hamburgers of kipburgers gegrild. We scheppen lekker op en er is een open bar en ik drink er lekker een Hawaiiaans biertje bij. 
Nu varen we nog een uurtje terug. We zien nog een keer dolfijnen maar die zijn al snel verdwenen. Eerst zitten we weer buiten maar als we weer helemaal nat worden gaan we binnen zitten en nemen nog wat te drinken. Om 13.30 gaan we weer aan land, bij de wc van Captain Andy kleden we ons om en bij de Giftshop mag Sophia een haarspeld van een Hawaiiaanse bloem voor in haar haar.
Met de auto rijden we terug naar t noorden. Stoppen nog bij een mooi uitzichtpunt.
en bij een koffieplantage. Je mag hier zelf rondlopen en op bordjes staat informatie (en grapjes) Het begint even te regenen terwijl naast een kas staan. We stappen de kas in en 2 min later is het weer droog. Hier in Hawaii is ook een gezegde if you don't like the Hawaiian wheater just wait 5 minutes. 
Na de rondleiding mag je (gratis) allerlei koffie proeven en we kopen een zakje voor thuis. 



Vervolgens rijden we nog naar de Spouting Horn, een blowhole. We zien hier ook een schilpaddenkop steeds boven water uitkomen. (maar nog steeds lukt de foto niet)
Na de blowhole stoppen we nog even voor een lekker shave ice mmmm dat is echt lekker. 
Op de heenweg hadden we nog een Macy;s gezien en daar willen we heen want we hebben weer nieuwe badpakken nodig. We moeten even zoeken maar we slagen alle drie. Nog langs de foodland en we daar ons avondeten. Lekkere schaaltjes Poke en een schaal Chowmein. In het hotel gaat Sophia eerst nog even naar t zwembad. T is alweer 7uur en haar vrienden zijn er helaas niet. Daarna naar de kamer en lekker eten/blog bij werken/Vayana kijken voor Sophia (alweer) haydayen etc. 

7 opmerkingen:

  1. JA nu ben ik de eerste! Prachtige fotos ik ben erg jaloers. Wat een ervaring om te zien waar jurassic park opgenomen iz!! Lekker genieten. Xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WoW wat is het prachtig daar!! En leuk om daar rond te snorkelen.
    Gewoon genieten daar

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat maken jullie een fantastische reis, schitterend.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Serieus schaafijs en chowmein? Die Surinamers (chinezen) zitten ook overal ��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn ind super veel Chinezen, maar schaafijs schijnt echt Hawaiiaans te zijn..

      Verwijderen
    2. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Schaafijs

      Verwijderen