donderdag 10 augustus 2017

Mahalo Maui, Aloha Big Island

We konden rustig aan doen vandaag want we vlogen pas weer om 12.45. We ontbeten lekker rustig op ons balkonnetje en pakten de spullen in de auto. We zijn wat vroeg dus we rijden nog wat rond over Maui, we willen even naar het plaatsje Paia (de toegangsweg tot de road to Hana en op die dag overgeslagen)
Terwijl we hierheen rijden zien we nog een politieauto die iemand heeft staande gehouden en waarvan de bestuurder in de handboeien geslagen is. Nu ben ik heus niet nieuwsgierig maar wat zou die man hebben gedaan?
We rijden door Paia maar zien nergens een parkeerplaats en rijden dan toch maar naar t vliegveld, dan maar aan de vroege kant. Hier gaat alles weer zo soepel, auto inleveren, inchecken, security (niks hoeft uit, ipad, computer, schoenen het kan allemaal aanblijven)
Eenmaal overal doorheen gaan we lekker naar Starbucks en gaan hier even lekker zitten. Vlak voor we gaan boarden gaan we bij de gate zitten en alweer keurig op tijd vertrekken we.
Het is weer een korte vlucht van 40 min. Sophia slaapt weer de hele weg. Het begin van de vlucht is leuk want we vliegen over de zuidpunt van Maui heen, mooi! We krijgen een sapje en heel snel gaan we alweer landen.
Big Island heeft twee grotere steden met een vliegveld, we vliegen op de stad Kona in het westen aan de droge kant van het eiland.
Het is hier inderdaad ontzettend droog, kaal en overal lava velden.
Het vliegveld hier op Kona is helemaal buiten, je stapt zo t vliegveld uit, de gates en de bagage banden zijn onder afdakjes. \
Heel vlot zijn we bij Alamo en bij de SUV's krijgen we een mooie Buick Enclave met een dubbele achterbank waarvan de we achterste kunnen neerklappen. Climate control per persoon en zelfs voor Sophia op een van de achterstoelen een eigen airco, panorama dak voor en achter. We zijn helemaal onder de indruk!
Helemaal blij rijden we ermee weg maar als we na 15 km rechtsaf willen begint de knipperlicht een keihard geluid te maken, mijn moeder weet van vroeger dat t knipperlicht dan stuk is. We kunnen nu alleen nergens er af om te controleren dus pas op 30 km van t vliegveld kunnen we t controleren en inderdaad t achterknipperlicht is stuk. Wat balen want we vinden dit echt een mooie auto. Naast ons stond dezelfde die door een familie Aziaten was geclaimd en verder waren er alleen jeepjes en die willen we niet..
We komen weer terug bij car rental return en treffen een jongen die er weinig van weet, ja dat kan je vast wel even laten maken.. maar ook een daadkrachtige vrouw, nee moet naar de garage. Je mag een andere auto uitkiezen. Ik zeg dat ik niet zo'n jeep wil en dan zegt ze if you see anythings else you like you like you can take it. We mogen dus ook een upgrade maar we zien dat die Aziatische familie toch die witte Buick heeft laten staan. (we zagen ze al rommelen met de bagage) en wij kiezen dan toch de Buick, die is al heel groot en luxe, nog groter wordt te moeilijk op al die kleine weggetjes hier..
Nou nu kunnen we dus eindelijk op weg. Eerst rijden we op een grote weg en al snel slaan we af naar een klein weggetje dat uitkijkt op de zee. Het wordt steeds groener en het begint ook te regenen. (ik dacht dat dit de droge kant was)
De uitzichten op de baaien zijn echt schitterend! We hebben een huisje bij Captain Cook. Via een klein weggetje komen we bij een kleine farmers market. We kopen er een wrap en een lokaal ijsje. We mogen ook nog vanalles proeven. We rijden ook langs allerlei plantages.
Om 16.00 kwamen we bij t huisje, t was eerst even moeilijk want tomtom stuurde ons iets verder de straat in dan we moesten zijn. Een local die kayaks verhuurt (onze straat ligt weer op loopafstand van de zee) wist t ook niet en zijn gps geeft ook aan dat t huis moet zijn waar tomtom zegt. Gelukkig heb ik ook een papieren beschrijving bij me en vinden we het toch.
De eigenaresse is niet thuis maar de deuren zijn open dus we kunnen naar binnen. We laden de spullen uit en maken een praatje met onze onderbuurman. Er zit ook nog een mangoest gevangen in een val. Hij vertelt dat ze een vreselijke overlast zijn en zelfs de lokale katten doden...
We mogen de auto binnen de hekken van het terrein zetten. Ik moet een hek opendoen en we kunnen naar binnen.
We hebben de bovenverdieping van t huis. Heel ruim, woonkamer, open keuken, twee slaapkamers, een badkamer en nog een apart toilet. Het is lekker ruim en er staat een grote schaal met lokaal fruit voor ons klaar.




Als we ons wat gesetteld hebben gaan we weer op pad want we willen wat gaan eten. Eerst lopen we even naar de zee aan het einde van de straat.

We maken een praatje met de lokale kayak verhuurster en die vertelt dat er hier constant schildpadden en dolfijnen te zien zijn.
Nu gaan we op weg om iets te eten maar dat valt niet mee, we zitten erg afgelegen en t is moeilijk om een restaurant te vinden. We zien maar twee restaurantjes een Italiaan en een Mexicaan, ze zien er allebei niet uit van buiten. We kiezen de Mexicaan en eten vrij lekker en goedkoop.
Terwijl we hier zitten te eten horen we buiten veel lawaai, echte jungle geluiden alsof iemand een bandje met junglegeluiden heeft aangezet. Het is een heel hoog geluid, we vragen wat het is en het blijken kikkers.
In het pikkedonker rijden we weer terug, gelukkig zitten er veel kattenogen in de weg en kunnen we alles goed zien!
Als we in het donker naar ons huisje rijden komt Kay de eigenaresse ons verwelkomen. We maken nog even een praatje en gaan dan ons huisje in.
Niet veel foto's vandaag, morgen weer meer avonturen.

1 opmerking:

  1. Spannend die jungle geluiden in het donker ook spannend om een huisje in te gaan zonder dat er iemand is ,stel dat de verkeerde thuiskomt 😀

    BeantwoordenVerwijderen