maandag 21 augustus 2017

vanaf de bank in Purmerend

Nou hier dan het laatste blog van deze vakantie dan..
Om 7.30 ging de wekker, de laatste spulletjes ingepakt en dan met koffers en al het hele casino door. En dan in je lange broek en dichte schoenen die we voor de vlucht aanhebben op weg naar de parkeerplaats. Koffers weer in de bak en wegwezen.
Het vliegveld ligt vlak achter hotel maar toch duurt t nog even voor we weer bij Alamo staan. Alle auto verhuren zitten hier bij elkaar (hier ook in de hal gokautomaten) en dan met de bus naar de terminal.
Security gaat lekker snel, laptops, schoenen, riemen het mag allemaal aan blijven. We hebben nog 3 kwartier over en halen bij starbucks koffie/chocolademelk en bij een ander tentje een breakfast burito.
We nemen het mee naar de gate en eten het daar op. Ook hier weer overal gokautomaten.
De vlucht gaat netjes op tijd maar in de lucht vertelt de piloot dat het luchtruim van Chicago is afgesloten vanwege een vliegstuntshow The blue angels en dat ons vliegtuig dus langzamer moet vliegen.
We maken ons enigszins zorgen hoeveel vertraging dat dan geeft want onze overstaptijd is maar beperkt. Uiteindelijk is het maar een kwartiertje later en redden we de volgende vlucht makkelijk. We verbazen ons hoe t vliegveld van Chicago eruit ziet met piepkleine wachtruimtes bij de gate.
Ik koop nog een broodje voor onderweg zodat ik wat lekkers te eten heb vanavond en niet de chicken of pasta.
We vragen nog even na (aan de achteraf Nederlandse grond steward) hoe het zit met onze stoelen want we zitten op C E H.. maar dat blijkt gewoon naast elkaar op de midden rij.
Vlak voor we willen boarden wordt omgeroepen dat er iets mis is met de toiletten en dat we daarom nog even moeten wachten. Terwijl we staan te wachten komt er plotseling een vrouw met politiebegeleiding uit het vliegtuig. Ze moet gaan zitten en de politie blijft bij haar staan. Als wij dan een half uur later gaan boarden komt zij als laatste ook weer binnen. Vaag...
Het is een super krakkemikkig vliegtuig. Heel krap qua beenruimte en zitplek, geen entertainment systeem. Wel super kleine schermpjes in de stoel voor je maar dan moet je naar de film kijken die zij hebben opgezet met de keus uit een paar kanalen. Ik probeer naar een film over Goldie Hawn en haar dochter in Costa Rico maar ik kan t niet volgen..
Het eten was ook niet veel dus ik was blij met mijn broodje. Sophia is wel blij met haar kindermenu een hotdog met aardappeltjes!
Ik kan gelukkig redelijk vaak slapen en eindelijk is het tijd voor het ontbijt en dan is het tijd om te landen.
Als we het vliegtuig uit zijn komen we in een enorme rij om de trap af te komen om naar de paspoort te controle te kunnen. Mondjesmaat worden we naar beneden gelaten en dan door de paspoort controle. Dan nog een heel eind lopen door allerlei gangen met verloren bagage tot onze bagageband.
Annelies en Sjaak staan al klaar om ons te verwelkomen. Ja veel te vertellen is er niet meer als je elke dag het blog gelezen hebt.
Nou nu dan weer thuis. Wat was het een geweldige vakantie en Hawaii staat zeker op het wensenlijstje om nog een keer heen te gaan (niet direct volgend jaar maar zeker nog een keer) want WAUW wat was het er ontzettend mooi.
Wat hebben we veel mooie dingen gezien de jungle, de riffen, de schildpadden, de stranden, vulkanen.
We hadden lekkere huisjes en hotels, mooie auto's echt een top vakantie.
Tot volgend jaar want dan gaan we vast weer naar Amerika!

oh ja heb geen foto's meer gemaakt die laatste reisdag.

2 opmerkingen:

  1. Voor jullie een supervakantie voor ons mee genieten want dat hebben we zeker gedaan nu weer op naar het gewone leven 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor het geweldige blog heb het met veel plezier gelezen.
    En volgend jaar lees ik weer graag mee.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen