zondag 13 augustus 2017

van west naar oost

Dit was weer de laatste nacht hier in Captain Cook. Gelukkig nog niet de laatste nacht op Big Island. Na ons ontbijtje van toast met ei, nog steeds met alles wat er in onze koelkast is gezet door de eigenaresse. Gaan we de koffers inpakken, ze hoeven niet vliegtuig proef te zijn want we gaan met de auto naar t volgende huis.
Ik vond t lastig om te beslissen welke route we zouden nemen. Er zijn drie routes noord, midden en zuid en van alle drie hebben we de eerste helft gereden. Ik kies toch maar zuid omdat we die gisteren in de regen reden en het nu mooi weer is.


Het is een afwisselende route met lava, bossen en jungle. Bij south point rijden we naar het zuiden om het zuidelijkste puntje van Amerika te bezoeken en tegelijk het zuidelijkste punt waar wij zijn geweest. Ik dacht dat Southern most point op Key west het zuidelijkste puntje was maar dat is alleen van t vaste land.

Hier op het zuidelijkste punt is het super droog met allemaal dor gras. Er zijn veel mensen vanaf de hoge kliffen naar beneden aan t vissen.
We rijden verder en we maken een kleine stop vlakbij Volcanic waar ooit bomen hebben gestaan en waar nu hele diepe gaten zijn.
We zijn te vroeg bij ons dorpje Pahoa en maken daarom een auto ritje naar de kust en in een driehoek weer terug. Over een prachtige tropische weg!
We maken een stop en korte wandeling in lava trees statepark. Een park waar allerlei door lava versteende bomen staan. Er zitten ook leuke gele vogeltjes.






Om 16.00 zijn we weer terug van deze weg en komen we bij het nieuwe huisje.  Het is een vrijstaand huis met een lockbox. We vullen de code in, halen de sleutel eruit, halen het alarm eraf en we zijn binnen.
Wat een schitterend huisje hebben we hier. Het is heel mooi en modern ingericht. Er is ook een grote tuin waar allerlei fruit in groeit wat me mogen plukken als t rijp is.
We laden de spullen uit en rijden een stukje terug naar waar een winkelcentrum was. We koken vandaag zelf, lekkere biefstuk, kant en klare cobsalade en aardappeltjes uit de oven.
In t huisje maken we alles klaar, lekker alle ramen en deuren met horren open. Net of we buiten zitten met de zingende kikkers om ons heen maar dan lekker zonder de muggen.
Ons mooie huisje heeft een klein probleempje, het internet is vreselijk traag hier, Ik ben meer dan een uur bezig om de foto's bij t blog neer te zetten..




1 opmerking:

  1. Drink met je billen bloot melk uit een kokosnoot je wordt vanzelf groot ๐Ÿ˜€Daar doet dit mij aan denken bij dit huis, lekker fruit eten uit de tuin . bij ons kan je ook bijna de stoofpeertjes plukken ๐Ÿ˜‡ Is maar iets anders

    BeantwoordenVerwijderen