zaterdag 11 augustus 2018

I rode the banshee

Vanmorgen weer eens de wekker aangehad op 7 uur (Sophia mag tot 7.15) We willen vandaag met openingstijd bij Animal Kingdom zijn om de nieuwe attractie van Avatar, flight of the banshee te doen. We nemen ons ontbijt van kaneelbroodjes en een soort citroencakjes mee voor in de rij. Om 8.05 rijden we het parkeerterrein op. Er staan al heel veel auto's maar trammetjes rijden er op dit tijdstip nog niet. Bij de ingang is het druk maar ik zie een lege tafel voor de tassencontrole en ook de kaart controle is snel achter de rug. We mogen ondanks dat t nog geen 9.00 uur is al naar binnen en lopen met de grote meute mee Avatarland in. Op sommige stukken is het ook echt snelwandelen en sommige mensen rennen er heen. Om 8.45 staan we bij de brug, vanaf hier mag je niet verder en moet je wachten maar al snel worden we verder gelaten. Je ziet nu het eerste stuk van World of Pandora (zo heet het thema gebied van Avatar) en het is al meteen WAUW. Wat is het hier schitterend, net een jungle maar dan van een andere planeet. De rij gaat al lopend verder, van buiten naar binnen, onder de waterval door..




De rij gaat lekker door, we kunnen al maar doorlopen en komen dan in een kamer waar we gescand worden op beestjes en om ons aan een avatar te koppelen. Als dit alles gebeurt is en we eigenlijk zouden moeten kunnen instappen is er met onze deur iets mis en moeten we naar een andere kamer waar we opnieuw de filmpjes zien en worden gescand. Dan mogen we naar binnen, wij hadden nummer 1,2 en 3. Je gaat op een soort motorfiets zitten, je leunt naar voren en je hebt een 3d bril op. Als de lichten uitgaan is de motor tussen je benen net de Banshee, het dier dat je gaat bereiden, je kan t zelfs voelen ademenhalen. Je Banshee stijgt op en je vliegt door de wereld van Pandora. Dat is de korte beschrijving maar het gevoel erbij was een en al WAUW, je voelt de wind waaien, je ruikt geuren en t is echt net of je echt vliegt en net weer wat spectaculairder dan we van andere attracties gewend zijn. We staan om 9.30 weer buiten, willen kijken wat de nieuwe wachtrij is maar die is opgelopen tot 150 minuten, nee hoe te gek ik dit ook vond dat is te gek. Ik krijg nog appjes van mijn collega Kim die vandaag ook in Animak Kingdom is, zij heeft wel 2,5 in de rij gestaan dus we waren blij dat we vroeg waren. 
Voor Expeditie Everest is maar een korte rij dus daar gaan we nu in, tenminste Sophia en ik. We zijn weer ontkomen aan de Yeti. 

Even bij starbucks een drankje, we vinden daarna een leuk verborgen terrasje in Afrika waar we even lekker zitten tot het tijd is voor onze Fastpass van Kilimanjaro safari.


Lekker met onze fastpass de safari in, We hebben lekker een rij voor ons drieen en hebben veel dieren gezien, alleen de leeuwen hadden zich verstopt. Blijf dit toch een leuke rit vinden, mede door de hele entourage van door plassen en kuilen rijden. Is het net even wat spectaculairder dan Beekse Bergen.




Na de safari kunnen we meteen door naar t volgende fastpass, de tweede pandora attractie, een bootritje. Ook erg mooi gemaakt, met een heerlijk rustgevend muziekje. Minder spectaculair dan de Riding the Banshee maar wel prachtig gemaakt!


We stoppen nu bij het nieuwe restaurant dat ook bij Avatar hoort, hier hebben we afgesproken met mijn collage Kim, die blijft dus nu pas uit Avatar riding the Banshee te komen. Poeh wat zijn wij blij dat we op tijd waren. De lunch ziet er prachtig uit, alleen Sophia dr cheeseburger is meer een Bapao en ze vindt t niet zo lekker en de noodles die mijn moeder had waren aan de zoete kant. Mijn rosbief salade was wel erg lekker. We praten even wat bij met Kim en haar vriend Michael en dan gaan we weer ieder onze eigen weg. We lopen naar dinoland maar er is een donkere lucht en iedereen vlucht voor evt komend noodweer naar een overdekte attractie dus Dinosaur gaat t even niet worden. Sophia wil wel met wat figuren op de foto en als eerste kiest ze Pocahontas. Maar pfffff wat duurt dat mini rijtje lang. Eerst mogen er maar mondjesmaat mensen naar binnen daarna heeft ze 20 min pauze en dan als we eindelijk bij het groepje mensen horen dat haar te zien krijgt gaat t rommelen en de medewerkers zeggen dat als t slecht weer wordt iedereen weg moet (ook al sta je onder een afdakje)
De mensen voor ons doen super langzaam en blijven maar met Pocahontas staan praten. Echt waar moet je t al die tijd over hebben. Dan klinkt er weer gerommel en zegt de medewerker ohoh we all know what that means. Ja dat betekent dat die mensen voor ons op moeten schieten. Eindelijk zijn we aan de beurt. We maken een foto en handtekening en wegwezen, snap nog steeds niet dat je zo lang moet blijven praten.

Verderop zien we ook nog Dagobert Duck staan, die vinden we leuk want die hebben we nog nooit in Disney zien rondlopen, rij ging een stuk sneller en dat noodweer is ook uitgebleven.
Door die bewolking is het trouwens wel dragelijker met de warmte vandaag. We gaan naar Azie voor de vernieuwde vogelshow met de karakters van up maar dat is geen verbetering. Toen het nog gewoon alleen een vogelshow was, was t leuker. Dan is het ook de beurt aan onze laatste fastpass, de kaliriver rapids. We zijn maar een klein beetje nat geworden en dat is voor deze attractie wel uniek. Sophia wil toch haar andere kleren aan en na het omkleden verlaten we Animal Kingdom en stappen in de auto naar Hollywood studio's.
We gaan hier voornamelijk heen omdat we Fantasmic zo'n prachtige show vinden maar een hele dag voor dit park vinden we altijd te veel. Omdat we er nu toch zijn pakken we nog wel Toystory mania mee zonder fastpass, drie kwartier wachten maar wel heerlijk in de airco. Sophia is erg blij want ze heeft voor de eerste keer van ons gewonnen, de hoogste score!
We lopen nog door het vernieuwde toystoryland, het ziet er leuk uit maar de andere attracties zijn niks voor ons.

We hebben nog even de tijd voor we in het stadion van Fantasmic willen gaan zitten, maar we willen niet meer in een rij. De muppet film vinden we hier goed voor, ook al merk je dat die wel echt verouderd is, we zitten even lekker.
Dan lopen we naar de snackbar tegenover het Fantasmic theater nemen de Cheeseburgers en drinken mee naar binnen en gaan om 19.45 klaar zitten. We hebben een prachtige plek en het theater stroomt supersnel vol.
We doden de tijd door naar de mensen om ons heen te kijken. Dan begint de show en ik blijf deze na al die jaren zo geweldig vinden, het licht, het geluid, de muziek, de figuren en de sfeer dat iedereen klapt en juicht als Mickey te zien is!


Dan gaan we naar de uitgang, laten het starwars vuurwerk aan ons voorbij gaan en bekijken dit vanuit het trammetje. Om 22.45 zijn we thuis, het was een lange zware maar vooral geweldige dag

3 opmerkingen:

  1. Leuk animal kingdom waren wij ook 😀goed idee om zo vroeg te gaan scheelt je een hoop tijd en wat een ervaring die flight of the banshee jullie hebben weer heel veel gedaan .leuk ook om je collega even te zien gaan jullie nog naar dat waterpark ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo vroeg op en laat thuis,maar wat een mooie lange dag hebben jullie gehad.
    Wij zijn niet zo van de parken maar animal kingdom vonden wij ook geweldig mooi.
    En daar zou ik best nog eens naartoe willen.
    Goed dat je zo vroeg was want om zolang in een rij voor een attractie zou ik nooit doen..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet die Pocahontas eruit!!!! Daar hadden die mensen voor jullie het zeker over. Dr gezicht heeft teveel poeder.

    Goed gepland weer alles hoor. Als ik ooit eens ga ga ik met jou ;)

    BeantwoordenVerwijderen