zondag 5 augustus 2018

life is like a box of choclates

Lekker rustig aangedaan vanmorgen, het bed in het huis lag echt super lekker. We hebben een mooie keuken maar helaas niks om mee te ontbijten, omdat we eerst met de auto op stap wilden gaan dachten we wel iets te ontbijten te vinden buiten t centrum. We hebben gekozen voor Krespy Donuts, nog nooit gedaan maar hoorde er veel goede dingen over dus maar een keer proberen. Ze waren inderdaad erg lekker.
Onze eerste bestemming van vandaag was de Wormsloe plantage, ik wilde heel graag een plantage zien en dit was eigenlijk onze enige kans. De Wormsloe plantage is een plantage ruine. De ingang en de oprijlaan zijn nog helemaal intact maar de plantage zelf is helemaal verwilderd in een oerwoud. Het plantagehuis is (opgeknapt) intact maar er wonen hier mensen en is niet te bezichtigen.
De oprijlaan is een mijl lang en aan weerszijde zijn de eiken met de Spanisch moss. Prachtig!



Je kon vanaf hier de hele oprijlaan aflopen naar het visitorcenter of met de auto gaan. We gingen lopen want hebben de laatste tijd al genoeg in de auto gezeten. (Op de terugweg was t wel zwaar want het is heel warm zweterig weer) Bij het visitor center kon je lezen over de geschiedenis en eigenaren van de plantage. Het was een plantage met allerlei fruitbomen. Je zag er  niks over de slaven zoals je dat op andere plantages hebt, er stonden ook geen gebouwen meer alleen ruines. De plantages zelf zijn helemaal verwilderd in een soort oerwoud. Het lijkt op de natuur van Florida en we vonden t erg mooi. 




Na de wormsloe plantage, zoals eerder gezegd was t terug lopen zwaar door de warmte. Onze volgende stop was ook met de auto, het Bonavonture cemetery, een beroemd kerkhof in Savannah. Je kan met je auto over dit kerkhof heen rijden. We kregen eerst een onweersbui over ons heen en konden we niet veel zien. Na een poosje klaarde het op. Het was ook weer erg indrukwekkend zo'sn begraafplaats tussen alle bomen met spaans mos en allerlei bijzondere graven. Van Savannah wordt ook gezegd dat het een of the most haunted places of America is. Een van die geest verhalen is over een meisje Gracie van 6 jaar, we hebben ook haar graf gezien.



Nadat we hier een poosje hadden rond gekeken reden we terug naar het centrum. We zetten onze auto op onze prive plaats en zijn eerst in ons huis een uurtje gaan zitten. Even wat fruit eten/lezen/op de Ipad. Om 15.00 zijn we Historuc Savannah ingegaan. Savannah bestaat uit allemaal leuke straatjes met mooie huizen, mooie gebouwen en overal kleine parkjes met bomen met spaans mos. Bij het pleintje Chippewa square is de bushalte scene van Forrest Gump opgenomen. Voor mij natuurlijk een bekende film maar voor we gingen heb ik er expres met Sophia naar gekeken zodat ze t ook zou herkennen (net als de monumenten in Washington trouwens) Het bankje waar hij zat stond er alleen voor de film maar we herkenden wel t straatje. 

We lopen lekker verder en genieten echt van dit stadje, alle parkjes, alle huizen.







 Even na 5en gaan we vroeg dineren bij een hamburger restaurant, waar je echt alle soorten maten hamburges kan eten. T was erg lekker. Even verderop was een drukke straat met eerst een pleintje met spuitende fonteinen waar Sophia heerlijk heeft gespeeld, ze was drijfnat. Normaal houdt ze niet zo van natte kleren maar we waren toch vlakbij het hotel. We liepen eerst nog een straatje in met allemaal live muziek en cafeetjes. Er liepen allemaal mensen verkleed als piraat of in een Hawaii kostuum, allemaal met een drankje in de hand. Gezellige boel. Om 19.00 waren weer in ons huis. Lekker bijkomen van de warmte en een rustige avond op de kamer. 

2 opmerkingen:

  1. O wat een heerlijke en interessante dag met een frisse afsluiting in de fontein . is alleen Sophia erin geweest ? Leuk dat straatje van Forrest Cumb nog geroepen run Forrest run 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo leuk om de foto’s te zien van waar wij drie jaar geleden alweer ook waren.
    Zon mooi plaatsje en ben ook dol op al die bomen met Spaans mos.
    En tja wie bedenkt er nou om op de vacantie over een begraafplaats te gaan,maar daar en dan ook nog gewoon met de auto is toch wel heel bijzonder.
    En leuk sofhia in de waterfontein je zou er zelf haast ook in willen gaan staan 😉

    BeantwoordenVerwijderen