woensdag 1 augustus 2018

de kalkoenen hebben gewonnen

Vanmorgen allemaal rond 8en wakker en naar het (gratis) ontbijtbuffet van het hotel gegaan. Het zaaltje was lang zo gezellig niet als bij de voorganger maar het eten was echt prima. Lekkere wafels (waar je blueberries of chocolade stukjes kon indoen en slagroom en chocolade saus) Ik had lekker een ommeletje en er was lekker vers fruit. Prima start van de dag. Het was compleet bewolkt en vandaag stond de blue ridge parkway, de weg die Shenandoah met Great Smokey mountains verbind op het programma. Maar het mist wat doen we nu? Over de snelweg naar Gatlinburg rijden? We besluiten om het eerst even te proberen met de blue ridge parkway. Het eerst stuk valt erg tegen, het mist heel erg en het regent zachtjes. Bij een picknick area rijden we een rondje en zien in de dichte mist een hert. Het heeft wel iets, al die picknickplekken, allemaal met eigen bank en bbq en een hert erbij maar in de dichte dichte mist. Op de foto kan je t hert een heel klein beetje door de mist heen zien.

Even later zien we nog een hertje die je iets beter kan zien. 
We besluiten om de volgende afslag maar de weg af te gaan als de mist optrekt en de regen ophoudt, nou dan rijden we maar een stukje verder. Nu gaat t lekker de omgeving is mooi, het is een laaggebergte met veel en dichte loofbomen. Bij de stop Marby mill gaan we er even uit. Hier is een oude zaagmolen en er zijn allerlei oude cabins, zoals de smit en een cabin met een weefgetouw. 



Voor de houtzagerij maken we een praatje met een Amerikaans echtpaar en terwijl we staan te praten denk ik wat ligt daar nou voor rommel in het gras. Ik kijk beter zie ik dat het twee over elkaar heen gerolde slangetjes zijn.

We rijden het verder en het weer is opgeknapt, er is geen mist meer en geen regen. Wel bewolking maar we rijden gewoon over deze weg verder.  We zien onderweg diverse keren kalkoenen en nog meer hertjes. Sophia houdt alles bij wat we aan dieren zien. De volgende stop is een visitorcenter gewijd aan de mountain muziek, (violenen, gitaren, mandolines enz) Sophia ziet reclame voor junior ranger en ze vraagt of ze dit mag doen, het lijkt maar een bladzijde te zijn dus ok. Bij de ranger aangekomen moet ze niet alleen de bladzijde van dit visitor center halen maar ook van twee andere en een algemeen papier, pfff vooruit dan maar. Het papier in het muziekvisitor center is veel werk en de ranger neemt t erg serieus en dingen die fout zijn moeten opnieuw en ze laat ons nog vanalles zien.Op zich leuk maar t is eindelijk redelijk weer en we moeten nog een eind rijden. We gaan weer op weg maar al snel komt de mist weer terug. We vullen bij de volgende stop het volgende papier van het junior ranger programma in maar er is hier veel mist dus we gaan hier verder niet wandelen. 
Ik wil nog graag naar de linville falls maar die zijn nog best ver weg. Soms trekt wel de mist weer weg. We zien nog een keer hertjes, nu kleintjes met vlekjes op de rug, nog meer kalkoenen, een havik en een groundhog maar die zijn we steeds zo snel voorbij dat ik er geen foto van maken kan.
Het is nog bijna twee uur rijden naar Linville falls maar als ik ga kijken hoe ver t hotel in Gatlinburg is, zie ik dat dat ook nog minimaal 3 uur rijden is, We moeten linville falls en het visitorcenter dat erbij zit voor de junior ranger badge dus laten gaan. We vinden het allerdrie jammer maar het kan niet anders, Sophia begrijpt dat gelukkig ook. Zelfs nu we uit het park zijn rijden we nog lang over kleine wegen door de bossen en bergen. We maken nog een keer een stop om wat fruit te eten en hebben een prachtig uitzicht. 

Na een poosje gaan we de snelweg op en om 19.00 willen we iets eten, we zien een CrackerBarrel en eten daar weer lekker. Nu kunnen we er weer tegen tot aan het hotel. De Tomtom wil ons 20 km voor de eind bestemming nog over een raar weggetje sturen maar ik weet dat ons hotel in Gatlinburg ligt en volg liever de bordjes dan een donker bergweggetje in te gaan. De plaats Pigeon Forge die voor Gatlinburg komt is een grote kermisstad. In de verte zien we al een enorme Titanic liggen.Verder lijkt t een combinatie van Las Vegas (over verlichting) met Orlando,al die attracties. Het volgende plaatsje Gatlinburg waar wij zitten is ook toeristisch maar op een andere manier, dit is een soort wintersport dorp. Ons hotel heet ook de Chalet Inn en ligt aan de voet van de berg. We hebben een balkon en we moeten lachen om de openhaard op de kamer. We hoeven m niet te gebruiken maar de airco wel. We zijn pas laat op de kamer dus Sophia meteen naar bed en ik direct aan het blog. 
Voor morgen wordt er weer slecht weer voorspeld, bah, nou ja vandaag viel het uiteindelijk mee, hopelijk morgen ook.
De titel van  vandaag is naar aanleiding van Sophia's wildlife stand. 1 groundhog, 1 havik, 8 herten en 10 kalkoenen.

3 opmerkingen:

  1. He wT jammer dat het steeds zo mistig is,maar ja het is niet anders.
    Toch hebben mullie weer een hoop beesten gezien..
    En wat is Sophia weer gegroeit zeg het afgelopen jaar..
    Knappe meid..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja jammer van de mist maar toch een hoop gezien en gedaan mooie foto’s

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat jullie een open haard hebben, je zal het maar net koud hebben 's avonds. Krijg steeds trek van het beschrijven van je ontbijt �� have Fun!

    BeantwoordenVerwijderen