woensdag 8 augustus 2018

met het autootje naar het huisje

Voor het eerst sinds tijden de wekker weer moeten zetten en wel op 5.25. We hebben namelijk een manatee tour geboekt en die begint om 6.00. Ik had dit een paar jaar geleden ook al als idee maar vanuit Orlando vond ik het te ver.
Nog in het pikdonker, (al was t wel al warm) naar het kantoor van Riverventures gereden. Daar een papier ondertekenen en wachten tot het tijd was voor het instructie filmpje. In een zaaltje gekeken naar wat er allemaal wel en niet mag als je met Manatees gaat zwemmen. We waren met 4 groepen, waarvan 3 Nederlands en 1 Duits. Een Nederlandse familie had twee meisjes van Sophia's leeftijd en dat was erg gezellig voor ze. Zij maken trouwens ook een deel van de reis die wij ook maakten (great smokies, savannah ed) We kregen wetsuits aan en toen werden we met een busje naar de haven gebracht waar we op een bootje stapten. Nu begon de zon op te komen, een mooi gezicht.

Met het bootje voeren we over de Crystal river op zoek naar manatees. Onze kapitein had er al een ontdekt direct in de haven maar daar was t erg ondiep. We voeren een poosje verder en zagen twee andere clubjes van andere maatschappijen in het water liggen. Na een poosje voegden we ons bij een andere groep. Daar waren twee manatees, een moeder en een ouder kalf. Je moest heel stil in het water blijven liggen, aanraken mocht alleen als ze zelf contact maakten (dat was in ons geval helaas niet zo) en dan zwommen ze langs je en onder je door. Ze waren heel dichtbij, eerst zwommen we bij de moeder, toen bij het kalf en toen kwam de moeder er ook bij.







Na een poosje hadden ze geen zin meer om hier te grazen en verdwenen ze onder een boot. We konden nog even in het water blijven snorkelen. De gids liet ons zien aan bubbeltjes uit de grond waar water de bron instroomde. We zagen vissen, krabben (mijn moeder en Sophia hebben schildpadden gezien) en ook zwom een Anhinga (slanghalsvogel) onder ons door. De kinderen doken nog naar het diepste punt en maakten koprollen. Er zijn veel foto's en filmpjes van gemaakt, we hebben de USB stick gekocht maar ik heb weinig tijd om het ook nog op het blog te zetten, dus doen we het even met mijn eigen foto's.
Weer terug op de boot zagen we nog diverse andere manatees zwemmen onder andere een moeder met een pasgeboren kalf, die was zo klein en zo schattig!




Terug in het busje naar het kantoor waar we ons konden omkleden, warme chocolademelk kregen. We kochten de USB stick en praten nog even na met de Nederlandse familie. Om 9.00 waren we terug bij het hotel en gingen eerst weer voor een lekker ontbijtje van de Denny's, alles wat we lekker vonden was er weer bij. Nog even naar de kamer om het blog van gisteren erop te zetten want nu alle gasten weer hebben uitgecheckt is het internet weer beter.
Nog even paniek want we zagen de mooie roofvogel vlakbij en ik wil een foto maken en zie mijn camera tasje niet direct, meteen terug rennen naar Denny's maar hij stond op de kamer in de een dode hoek. Nu gingen we dan op weg naar Orlando, om 13.00 waren we bij Alamo, auto ingeleverd en weer naar de kiosk voor de nieuwe en dan weer naar de parkeergarage. Het was wel een gedoe met al onze bagage. Bij de garage mochten we elke auto die we maar wilden uit de linkerkant kiezen. Nou hebben we weer een flinke auto met twee achterbanken en eigen airco voor Sophia, een Dodge Grand Caravan, eigenlijk een mini van, we zitten zo hoog, het lijkt wel of we in een bus zitten.
Terwijl we naar Orlando reden moesten we wel heel veel keer tol betalen en in Orlando zelf ook. Het was pas 14.00 dus te vroeg om naar de villa te gaan. Mmm wat zullen we eens gaan doen. We zien de afslag Celebration en dat vinden we wel wat. Celebration is altijd zo'n gezellig stadje.
We zetten de auto neer, Sophia speelt weer in de fonteinen maar laat zich dit keer niet nat worden. Bij Kilwins halen we een ijsje voor haar. Bij Woof gang bakery (de honden bakkerij, nemen we een kijkje) en bij de starbuck nemen mijn moeder en ik een frappucino.




Na een uurtje stappen we weer in de auto, zien zelfs nog een hertje in het groen lopen maar hij wilde niet op de foto. We rijden naar de walmart, moeten wel weer eerst tol betalen. Bij de walmart hebben we flink boodschappen nodig en zijn er ruim een uur zoet. Helaas Sophia heeft nog de LOL kunnen vinden, ze zijn overal uitverkocht. Met een dikke wagen vol boodschappen rijden we dan eindelijk naar de villa. Wat is het weer een mooie villa (al is de woonkamer en het zwembad iets kleiner dan de vorige) en ik maak wat foto's voor het straks rommeliger is.







De villa heeft maar aan kant buren en die zitten nog vrij ver weg. De achterkant grenst aan een natuurgebiedje en aan de voorkant is een meertje.
Als alle spullen zijn uitgeladen ga ik eerst eens met Kader facetimen want dat is al een tijdje geleden. Met Ipad en al heeft Sophia hem een rondleiding door de villa gegeven. Toen we goed bijgepraat waren gingen we gauw een was aanzetten en toen lekker in de villa eten. We hadden allemaal lekkere dingen meegenomen zodat we vanavond lekker thuis konden blijven. Na het eten gingen we dan ook lekker het zwembad in. Langzaam werd het donker, mooi gekleurde luchten en de oerwoud geluiden, krekels, kikkers en wat nog meer kwamen op. Heerlijke avond! Na een heerlijke dag!

3 opmerkingen:

  1. Ik dacht nog even bij de titel O ze hebben nu ook een chevrolet maar jeetje wat een prachtige auto
    Super dat snorkelen en wat hebben jullie weer veel gezien
    En wat een prachtige villa met zwembad geniet ervan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo dat is gaaf met manatees zwemmen.
    Wel vroeg je bed uit,maar voor zoiets moois is dat niet erg.
    En je hebt gelijk een lange vakantiedag.
    Weer een mooie grote auto en een fijn huis.
    Toch altijd wel weer fijn zoveel ruimte en een eigen pool.
    Misschien kan je Google waar ze de LOL voor Sophia wel hebben of misschien gewoon bestellen en bij het huisje laten bezorgen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat lijkt me heel indrukwekkend om met manatees te zwemmen. En nu even op een vaste plek in een mooi huis. Ook prettig.

    BeantwoordenVerwijderen