donderdag 2 augustus 2018

na regen komt weer regen

Vanmorgen toen we wakker (bijtijds 7.30) wakker werden was t nog droog. We liepen even t balkon op en genoten van t uitzicht vanaf ons balkon. Het schijnt dat de beren regelmatig de parkeerplaats van het chalet op lopen maar wij hebben er geen gezien.

We pakken de spullen in en rijden met de auto de berg af naar het hoofdgebouw van het hotel want daar is een ontbijtje in de lobby. We kunnen alweer een wafel maken verder is er niet veel, nou ja een broodje kan je roosteren en een yoghurtje dus t is genoeg om er weer even tegenaan te kunnen.
We rijden eerst naar Roaring mountain motor nature trail een eenrichtingsweg door de bossen met historic cabins en wandelingen naar watervallen. Het is nog steeds droog. We zien weer een kalkoen en stoppen bij de eerste historic cabin.
De wandeling die hier naar rainbow falls is, is afgesloten ivm werkzaamheden. Dan rijden we naar het volgende punt, de grotto falls trail, 1.4 mile dat moet goed te doen zijn. Het is een leuke maar stevige wandeling omhoog over stenen en boomwortels. Na een poosje komen we bij een riviertje waar je met stapstenen overheen moet. Ik dacht dat ik hier een bordje had zien staan dat t nog 0.2 mile naar de falls was. Als we een tijdje hebben gelopen en nog steeds de falls niet horen vragen we ons af of dat riviertje dan de falls is geweest en we keren maar weer om. Maken wat foto's bij het riviertje en dan blijkt dat daar niet 0.2 maar 1.2 stond, we hadden dus gewoon nog even moet doorlopen.

Nou ja jammer dan en ook wel weer een geluk want t begint te spetteren. We rijden de weg verder en komen bij nog een cabin maar dan verandert het spetteren in regenen en nog hardere regen. We zagen nog wel een mooie waterval vanaf de weg. 
Het plan was om na dit nature trail naar het stadje Gatlinburg te gaan om daar in de mountain coaster te gaan, een soort grote rodelbaan, maar ja dat is helaas geen pretje in de stromende regen. Wat gaan we nu doen? Ons hotel is erg basic en daar rond hangen is ook niet erg aantrekkelijk... Iets in Gatlinburg of Pigeon forge, er zijn hier tal van attracties hoewel de meeste leuke dingen ook buiten zijn.. maar we zijn toch voor de great smokey mountains gekomen en gaan toch t park maar in, misschien zien we nog iets moois onderweg. We kiezen de route richting Cherokee. We maken niet de extra omweg naar Cligmans dome, een uitkijk punt er is toch niks te zien in de mist. We stoppen wel even bij t visitor center. Sophia doet navraag naar het junior ranger programm maar voor de gratis versie moet je 3 ranger programma's doen en dan is er nog een betaalde versie dan hoef je maar 1 ranger activiteit te doen maar er is al veel om, een andere is al vol... en bovendien moet je een zak vol afval dat je in t park hebt gevonden bij ze inleveren en omdat we allerdrie geen zin hebben om in de regen naar afval te zoeken laten we dit maar verder zitten. We kijken nog wel naar een interessante film over het park en we bekijken wat exhibbits met opgezette dieren. 
We rijden verder en zien vlakbij de uitgang aan de andere kant van t park een aantal auto's stil staan, dat betekent wildlife. Een groepje elk ligt in het weiland. 

Hierna rijden we t park uit. Er is hier vlakbij nog een andere ingang die ik bij zeer mooi weer had willen nemen om te tuben over de rivier of bij normaal weer naar een waterval had willen lopen. Maar het regent zo daar hebben we geen zin in. We rijden door naar een stadje 30 km verderop en gaan daar naar de walmart om onze picknick voorraad weer aan te vullen. Sophia zoekt op de speelgoed afdeling nog of ze meer van LOL kan vinden, ze wil nog een grote bal ipv een kleine. Er is vanalles van LOL nagellak, t shirts, stickerboeken maar geen ballen. Een vriendelijke medewerkster doet haar best om t te vinden en vertelt dat t al vanaf kerstmis elke keer is uitverkocht. Ze klimt helemaal op een ladder om bovenop te kijken en komt even later vertellen dat ze in het systeem heeft gekeken en dat er nog 10 in het bestand zijn, wat een raar getal is want ze hebben er of veel of niets, dus ze vermoed dat deze 10 gestolen zijn. Nou ja dan maar weer bij een andere walmart kijken. We kopen een lekkere carrotcake en iets van chocolade met koek als tussendoortje. 
Nu gaan we de weg weer terug naar Gatlinburg rijden, we willen vroeg eten zodat we daarna nog de andere weg naar Cades cove kunnen rijden, dat is een rondweg waar vaak beren en ander wildlife te zien is. 
De terug weg is  verrassend leuker dan de heenweg, het regent iets minder hard en de mist is opgetrokken dus we zien regelmatig een leuk uitzicht. Door al die regen die is gevallen is de rivier aardig buiten zijn oevers aan het treden en stroomt heel woest. Ook zijn er overal watervallen zomaar langs de weg, sommige klein andere vrij groot. We maken regelmatig stops om iets te bekijken, zo genieten we toch nog van t park. 




Op deze weg passeer je trouwens weer een staatsgrens, we logeren in Tennessee en het andere deel ligt in North Carolina, (vanaf Clingmans dome kan je op een goede dag zelfs 5 staten zien) Iets later dan gepland waren we weer in Gatlinburg. Sophia wou graag steak eten maar we konden geen outback vinden, dan maar Texas roadhouse nou dat was ook heerlijk. Mijn moeder en ik hadden lekkere steaks en Sophia ribs. Om wat op te warmen van al die regen nam ik een lekkere rode wijn, 
Van te voren kregen we nog lekkere warme broodjes met honingboter, onverwacht lekker en op tafel staat een enorme emmer met pelpinda's. We hebben lekker gegeten maar waren iets later klaar dan we gedacht hadden. Toch nog een poging naar Cades cove gedaan maar terwijl we daar naar onderweg waren werd t al donker en zijn we maar omgedraaid. Wel nog een keer mooi uitzicht gehad. Morgen  voor we naar Chattanooga gaan rijden we nog even langs Cades Cove (wel tot teleurstelling van Sophia die liever de mountain coaster een tweede kans had gegeven) 

We waren weer bijtijds op de hotelkamer, hopelijk hebben we morgen iets beter weer. 

3 opmerkingen:

  1. Wat jammer toch van de regen. Wel fijn dat jullie later op de dag nog een beetje hebben kunnen genieten van de mooie uitzichten. Ik duim voor beter weer voor de komende dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat balen die regen en ik heb geeneens vakantie ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€maar een lekker wijntje om op te warmen is ook niet verkeerd
    Nu maar hopen op beter weer en minder mist

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er allemaal prachtig uit op de foto,maar met een zonnetje wS het nog beter geweest.
    Maar helaas.
    Jullie hebben er toch weer een leuke dag van gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen