dinsdag 14 augustus 2018

River of light

Slecht geslapen, twee dagen geleden begonnen met oude bedbugs beten die net bijna genezen waren ineens weer roder te worden en te jeuken. GELUKKG geen nieuwe beten, daar hoef ik niet bang voor te zijn, maar ik heb dus op een of andere manier een verlate allergische reactie op die stomme beten. Las op internet dat het soms voorkomt bij mensen dat ze opnieuw last hebben van oude beten, sommige in periode van stress, andere in periode van grote warmte. Ja daar hebben we het grote warmte, wat wil je in Florida. Maar in ieder geval dus niet lekker geslapen want mijn huid voelde aan alsof t brandde.
Mijn moeder was al vroeg op en had het ontbijt al klaar toen ik en later Sophia wakker werd, wat een luxe!
Na het ontbijt op naar Epcot, we hadden rustig gedaan vanmorgen omdat we weten dat we t laat gaan maken, toch waren we er al rond 10en. Ondanks dat we even getwijfeld over de auto hebben, het lampje geeft namelijk een lage bandenspanning aan... We zien niks aan de banden en besluiten het er een dagje op te wagen, dan kijken of we ze morgen kunnen oppompen. We leveren de auto liever niet in want we zijn net zo tevreden over onze grote caravan.



We gingen eerst naar Soarin waar een rij van een half uur dat vinden we een schappelijke tijd en t is in de airco, t wachten is snel voorbij. We zitten op de hoogste rij dus geen bungelende voetjes voor ons. Ik had zelf birckenstocks aan en die moesten op de grond blijven staan. Was wel een lekker gevoel met blote voeten vliegen! Soarin is vernieuwd en je vliegt nu over de hoogtepunten van de wereld. Het blijft een leuke attractie. Hierna een rondje door The land gemaakt, lekker rustig boottochtje eerst een soort darkride en daarna door de kassen en de voetjes kunnen even uitrusten.

Nu is onze fastpass voor Testtrack geldig. Sophia vindt het leuk om de auto te ontwerpen. We vinden het alledrie leuk om lekker met de auto te scheuren, wat gaat dat toch ontzettend hard. Sophia's auto had gewonnen van de auto van de mensen voor ons en hij stond zelfs in de top 10  van snelste auto's van de dag (tm dat tijdstip dan)
We hebben het plan de middag en avond in Animal Kingdom door te brengen, maar Sophia wil graag eerst nog naar Mexico in world showcase, omdat daar een kleine expositie is van Coco wat op dit moment haar lievelings film is. We pakken meteen het boottochtje mee er is toch geen rij en we halen een nacho's voor mijn moeder en mij om te delen, hij smaakt heerlijk (Sophia vindt de mijne lekkerder) en voor Sophia een portie churros.


Dan nog even naar clubcool waar je frisdrank van over de hele wereld kunt proeven want we hebben dorst, we slaan de Italiaanse Beverly naar ervaring over.
Nu is het dan tijd om naar Animal Kingdom te gaan. Trammetje in, auto in, parkeren, trammetje weer in bij een super jolige "conducteur"  tassencontrole en dan Animal Kingdom in.
Om hald 4 hebben we een lunch/diner in het Tuskerhouse. We hebben ruim de tijd om eens met wat fotopas fotograven op de foto te gaan en wat dieren te bekijken. Het is tenslotte Animal Kingdom.




Het is echt flink heet, zelfs de buffels zoeken  verkoeling en wij lopen snel verder. Bij het Tuskerhouse moeten we even wachten met een pager. Wel zitten we in de schaduw onder een ventilator en mogen we vast bekertjes ijswater tappen.
Als de serveerster ons naar de plaats wil brengen zegt ze dat we met drie volwassen zijn, waarop ik antwoord dat Sophia nog een kind is. Hoe oud is ze dan? Ze is negen en bijna jarig over 4 dagen. Waarop Sophia zegt helemaal niet. (ze bedoelt ik ben over 5 dagen jarig) Maar de mevrouw denkt dat ze bedoelt dat ze geen 9 is. Ze is vriendelijk en zegt als je moeder zegt dat je 9 bent, ben je negen. Maar Sophia is echt 9 en dat wil ik toch wel even duidelijk maken. Gelukkig is het verder geen probleem, maar wel tegen Sophia gezegd dat ze voortaan maar beter stil kan zijn.
Het eten in het Tuskerhouse is echt heerlijk, we zijn sowieso al blij om even wat langer in de airco te kunnen zitten met deze hitte. Maar het eten van het buffet is echt heerlijk, We eten ons helemaal vol,  misschien wel een beetje te vol.
Er komen ook nog Disneyfiguren in safari kleding langs en alle kinderen mogen komen om in optocht mee te lopen met allerlei trommeltjes. Het is echt super leuk! Er hing een prijskaartje aan maar t was t zeker wel waard.




Als we helemaal (iets te) vol zijn gaan we naar buiten, waar we met het fastpass dat we van Kim hebben gekregen naar de Kali river rapids willen. Het is zo heet dat we wel wat verkoeling kunnen gebruiken. Maar we zien wel een donkere lucht aankomen.. En ja hoor als we bijna aan de beurt zijn wordt de attractie wegens naderend onweer gesloten, we krijgen wel onze fastpass terug. 
We gaan snel naar dinoland en redden het net (of net niet want we vangen wat druppels) om droog in Dinosaur te komen waar dan maar ons fastpass van Kim voor in zetten. Sophia vindt m wel erg spannend maar ook leuk! Als we eruit komen regent het nog steeds en kopen we maar poncho's. Steeds vergeten te doen en nu hebben we ze nodig.. We lopen naar Avatar, via de app had ik nog een fastpass voor het boottochtje. We genieten er weer van, het is zo lekker rustgevend. Wel jammer dat de flight of Avatar weer zo'n vreselijke rij heeft. Sophia heeft vreselijke pijn aan haar voeten en daar zitten twee enorme blaren op. Ze droeg vandaag haar ballerina's die ze nog niet goed had uitgelopen en dat in combinatie met natte voeten maakt blaren. We kopen maar een paar croc slippers voor haar, niet van die lelijke klompen, maar echte mooie slippers en nu kan ze er weer tegen. We gaan nog even naar it's touch to be a bug, een 3d film over insecten. Achter ons zat een kind dat helemaal hysterisch werd, het was ook best eng dat het helemaal donker werd en er plotseling overal spinnen naar beneden kwamen. Nu zijn we eigenlijk alleen maar moe. We halen wat te drinken en gaan naar onze gereserveerde plekken (dat hoorde bij het eten in Tusker house) voor rivers of light. We hebben mooie plekken en langzaam wordt het donker.


Dan begint om 20.45 de show er zit geen vuurwerk in ivm de dieren in dit park. Dus alles wordt gedaan met licht, laser, muziek en drijvende boten. Het is echt prachtig, we zijn helemaal overweldigd. Zo mooi en ook zo rustgevend! We hebben er ontzettend van genoten. 








Dan volgt het zware stukje van naar de uitgang lopen, op het trammetje wachten, met het trammetje mee en dan met de auto. (gelukkig nog steeds niks aan de banden te zien) naar ons huis. Om 22.30 zijn we thuis dus dat valt mee. Sophia gaat vrijwel meteen naar bed en mijn moeder ik blijven nog even in de kamer zitten. Zo lekker een groot huis ipv een hotel kamer. Morgen kunnen we het lekker rustig aan doen, hoewel we wel naar die banden moeten laten kijken en ik wat wil winkelen. 

3 opmerkingen:

  1. Wat een fijne dag weer. En wat was het inderdaad warm, hè. Heerlijk. Dat Rivers of light ziet er prachtig uit. Echt heel fijn om een huis te hebben ipv een hotelkamer. Wij genieten daar ook altijd enorm van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke dag weer en mooie foto’s vervelend wel die jeuk van de bed bugs hoop dat het snel overgaat

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo knap van jullie twee parken op een dag.
    En moest wel een beetje lachen om sofhia,lekker ertegenin gaan net op het verkeerde moment,klinkt alleen heel herkenbaar helaas.
    Weer een top dag

    BeantwoordenVerwijderen