vrijdag 17 augustus 2018

Bibbedi bobbedi Blizzard Beach

Heerlijk weer uitgeslapen, ontbeten en alle spullen ingepakt. Zowel spullen voor het zwemmen als de prinsessenjurk, want we gaan eerst naar Blizzard Beach en daarna naar Downtown Disney voor de prinsessen make over.
Om even over 10en zijn we al op de parkeerplaats, we staan vrij vooraan. Als we het park in gaan, gaan we eerst met wat fotopas fotografen op de foto. Daarna een kluis zoeken, frisdrank beker heractiveren en een plekje zoeken. Het is hier in Blizzard beach een stuk opener, minder beschutting dan in Typhoon lagoon. Gelukkig vinden we een plekje onder een afdakje. Als we helemaal geinstalleerd zijn, gaan we als eerst de lazy river opzoeken. Er is bijna niemand in de lazy river, het probleem is alleen er zijn ook geen lege banden. Gelukkig komen er na een tijdje wat banden aan en kunnen we beginnen met lekker op ons bandje liggen.



Sophia heeft als hobby ons zoveel mogelijk onder de koude straaltjes te krijgen, dat vinden we wij wat minder leuk. Vooral het huisje bij de niezende krokodil vindt ze erg leuk. Gelukkig is ze meestal zelf (min of meer expres) de klos.

Na anderhalf rondje stappen we eens uit en gaan we met skilift de hoge berg op. Bij de skilift hoeven we ook niet lang te wachten maar bij de rij van teamboat springs, de familie raft is wel een rij. In de rij kan je ook een keer een bekertje koud water tappen dat is wel fijn. Ook heb je een leuk uitzicht over Disneyworld.




De familieraft is erg leuk, we moesten wel onze band delen met een andere familie van 3, maar het waren aardige mensen. De rit was leuk en lang. Weer beneden halen we eerst wat te drinken en dan wil Sophia graag naar het skipatrol trainingskamp. Hier klimt ze van ijsschots tot ijsschots naar de overkant. Ook zijn er kabelbaantjes waar je aan kan hangen maar die zijn op dat moment gesloten. 


We hebben mensen gezien die een super groot en mooi ijsje hebben en dat willen wij ook. Het wordt geserveerd in een emmertje. Het emmertje laten we maar achter want dat past niet meer in de koffer, we hebben over de koffers gesproken daar toch al wat zorgen om...
Maar het ijsje, nee zeg maar ijs, was heerlijk.

Sophia wil het liefst nog een rondje lazy river en dat vinden wij ook erg leuk, dus we doen weer een rondje. Dit keer hebben we snel een band maar is t ook veel drukker. Het valt ons op dat er vooral veel Engelsen in dit park zijn. We doen het hele rondje nog een keer. Dan hebben we nog een half uurtje voor we ons gaan aankleden en Sophia wil nog wel een keer naar het ski patrol camp. Nu zijn de kabelbaantjes wel open, staat een aardige lange rij  voor en capaciteit heeft het niet. Sophia meet zich zelf in het begin en ze mag er nog nipt in. Ze doorstaat de hele lange rij. Waarbij piepkleine kinderen die nog niet kunnen zwemmen erop gaan, zelfs gaat er een keer een kind die bijna verzuipt en de badjuf er in moet springen. Dan is Sophia aan de beurt maar haar hoofd raakt de banner die er hangt en van de super strenge badjuf moet ze weer weg. Voor niets in de rij gestaan. Sophia vreselijk verdrietig en ik voel me ook best boos. Bij dat eerste ding paste ze we nipt.. Maar met zo'n mens valt niet te discussieren dus boos lopen we weer weg. Het is jammer dat blizzard beach zo moest eindigen want we vermaakten ons prima. Al vind ik Typhoon Lagoon leuker. De omgeving is daar veel mooier en we zijn zo gek op die grote golf. Blizzard beach draait meer om de glijbanen en die vinden we ook wel leuk maar doen we toch minder. Om 15.30 is Sophia gedoucht, haren goed uitgekamd en in haar prinsessenjurk. We rijden naar Disneysprings, parkeren in de lime parkeeergarage en hebben nog even de tijd. In het T rex restaurant zit een build a bear en Sophia koopt een jasje voor haar beer Taylor. In de speelgoedwinkel vind ik een leuke puzzel, ooh die is zwaar.. de koffers... maar ik puzzel 's winters zo graag dus toch gekocht. Chocolaatje gehaald bij Ghirardelli en nog lang in de lego winkel rond gehangen. We zien veel Harry Potter lego, iets waar Sophia jaren naar gezocht heeft maar nooit gevonden en nu, nu al haar geld bijna op is vindt ze het. Nou ja je kan niet alles hebben en wie weet is het er volgend jaar ook nog. Dan is het eindelijk tijd voor haar afspraak bij de Bibbedi Bobbedi boutique. Heel grappig is dat er een Nederlands talige vrouw werkt en het leuk vindt met ons Nederlands te praten. Eerst kiest Sophia haar kapsel dan moet ze in een kamertje wachten tot we geroepen worden. In de salon zitten allemaal meisjes, iedereen krijgt de mooiste kapsels. Met Sophia zijn ze vanwege haar lange dikke haar erg lang bezig. Maar het is prachtig geworden en ze heeft er van genoten en wij ook!





We lopen nog even door Disneysprings, de kerstwinkel vind ik altijd zo leuk (maar ook duur) dus t is alleen rond lopen. Sophia wil heel graag eens bij het rain forrest cafe eten. We moeten wel lang wachten op een plekje, maar na een half uur zitten we dan tussen alle dieren. Olifanten, apen en af en toe barst er een onweersbui uit. Ik heb een heerlijk gerecht besteld met allerlei soorten vis, scallops en garnalen en een heerlijke cocktail. Mijn moeder heeft tuna taco's en die zijn ook erg lekker. Helaas is het kindermenu van Sophia minder bijzonder. Ze dacht dat t spaghetti was maar t is een ander soort pasta. Ze heeft een beetje spijt van haar keuze, maar t was wel erg gezellig. Rustig aan lopen we naar de garage en genieten nog op meerdere plekken van de live muziek.


Om 20.15 zijn we thuis. Lekker om eens vroeg thuis te zijn. Sophia gaat eens lekker met haar speelgoed spelen daar heeft ze al lang geen tijd voor gehad want meestal gaan we nog even zwemmen. Maar nu hebben we de hele dag al gezwommen en het onweert buiten zo hard dat we in de huiskamer het voelen dreunen. Morgen en overmorgen twee drukke dagen. We zouden morgen in de loop van de dag naar Epcot maar omdat we zo heel graag nog eens in Avatar willen, staan we morgen nog een keer vroeg op en gaan we voor we naar Epcot gaan naar Animal Kingdom. De dag daarna vieren we Sophia's verjaardag in Magic Kingdom. Dus nu bijtijds naar bed! 

2 opmerkingen:

  1. Wat een onweer, hè! Wij zaten op se I4. Poeh. Fijne dag hebben jullie weer achter de rug. Jammer van het eind bij BB. Wat een prachtige prinses is Sophia!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo weer een hele leuke dag.
    Wat graag Sophia in d’r princessenjurk en dan ook naar de princessen kapper.
    Ooo wat ziet ze er prachtig uit,en nogwel een echt kroontje in de haren super mooi.
    Jullie maken er wel echt feestelijke dag van en leuk rainforst café wel druk maar je kan er lekker eten..

    BeantwoordenVerwijderen