donderdag 9 augustus 2018

Magic, Hot, Polynessian birthday

Lekker rustig aan gedaan vanmorgen. Het is mijn moeders verjaardag, we gaan vandaag naar het Magic Kingdom en omdat we avond plannen hebben hoeven we er niet zo nodig vroeg te zijn. Dus lekker rustig wakker worden, ontbijten en Sophia heeft een cadeautje voor mijn moeder. Sophia mag vandaag lekker in haar prinsessenjurk lopen vandaag.
Mijn cadeau is het etentje wat ik voor vanavond heb gereserveerd, daarover later meer. Na het ontbijt zitten we om 9.30 in de auto en rijden we vlot naar Magic Kingdom. Onderweg zien we net voorbij ons huis nog een wasbeer lopen, hij wil alleen niet op de foto.
Bij het Magic Kingdom eerst met een trammetje naar de ingang van het transportation en ticket center. Daar is de tassencontrole, die is iets veranderd, voor je de monorail in gaat en na de tassencontrole is er nog een detectie poortje. We zitten meteen al de eerste ronde in de monorail. Dan het magic kingdom binnen. We moeten eerst even naar Guest relation want ik wil graag dat mijn nieuwe kaartjes aan mijn oude Magicband worden gekoppeld, bovendien willen we een button voor mijn moeder halen met Happy Birthday.
Als we guest relations uitlopen komen we op het open pleintje en voelen hoe ontzettend heet het vandaag is. Sophia heeft Sneeuwwitje gespot en gaat daar direct mee op de foto.
Hierna Main street door, laten ons door de fotograaf op de foto zetten en we maken zelf een foto.
We hebben een fastpass voor Big thunder mountain om 12.00, het is inmiddels 11 uur. We besluiten om eerst in de Pirates te gaan, lekkere koele wachtrij, want wauw wat is het heet vandaag. Pirates lijkt wel weer veranderd met de vorige keer, hij is veel mooier dan die in Parijs.
Omdat het hierna nog steeds geen tijd is maar nog wel heet halen we lekker een ijsje, een Dhole whip en een Pineapple float. Ja dat hadden we vorig jaar op Hawaii op de Dole plantation ook. Lekker! Nu is het wel tijd voor Big thunder mountain, we zaten in het achterste karretje, lekker snel. Laten ons door een fotograaf nog op de foto zetten. Nu hebben we een uur tot ons volgende fastpass en op de app kijk ik welke attractie een niet al te lange rij heeft. Het wordt Winnie de Pooh, (35 min rij) Het is gek vandaag, de wachtrijen vallen overal best mee maar het oogt ontzettend druk op de looppaden.
Bij Winnie de Pooh zijn we weer wat afgekoeld en op naar Splash mountain waar we nog meer afkoelen, behalve Sophia, die heeft bij de val gebukt en geen water over zich heen gekregen.

Na Splash mountain is het precies tijd voor de middag parade, we staan precies bij het begin. We proberen even op de grond te gaan zitten maar dat is veel te heet, je brand je billen bijna. We hebben wel een prima plek voor de parade! Sophia is vandaag een van de weinige kinderen die een prinsessenjurk draagt (andere jaren zijn er veel meer kinderen die er een aan hebben) en ze krijgt flink aandacht van alle figuren die langs komen. Het leukst is Tiana die natuurlijk dezelfde jurk draagt. Het was echt een hele mooie parade, met prachtige wagens!





Na de parade hebben we het bloedheet en we hebben honger, we willen lunchen bij onze vaste lunchstek hier, Columbia harbour house. We moeten echter eerst de hele menigte door voor we er zijn. Tijdens de lunch zalm met rijst en tunasandwich en grote glazen drinken, komen we weer bij.
We blijven wat langer zitten om even uit te rusten, het fijne van dit restaurant is dat er veel ruimte is, dus niemand die op je plekje aast.
Na het eten wil Sophia eigenlijk naar Belle enchanted tales maar de wachtrij is erg lang. Dan gaan we maar in de kleine zeemeermin, niet zo'n lange rij maar het begin laten ze ons buiten in de zon staan en dat is enorm heet. Na de zeemeermin wil Sophia met Gaston op de foto, die had ze al eerder gespot, helaas sluit de rij precies voor haar neus.
Dan naar Buzz Lightyear voor ons volgende fastpass. Mijn moeder had de meeste punten. Vervolgend in de people mover en carrousel op progress om even lekker uit te rusten in de airco.
Daarna is het toch tijd voor wat foto's dat wordt eerst Buzz en dan in Fantasyland Goofy en Donald.

Hierna verruilt Sophia tijdelijk haar prinsessenjurk voor een topje en korte broek want ze wil even in de circuswaterspeeltuin en die jurk moet natuurlijk niet nat worden.

Dan de prinsessenjurk weer aan. Even wat drinken in de kroeg van Gaston. We hadden daar een heel lekker drankje, soort van bevrorenappelsap met een citroen room, het heette Lefou's brew. En toen naar de laatste attractie, fastpass had ik nog net geregeld, (de eerste 3 kan je thuis doen, dan moet je ze opgebruiken en daarna kan je iets kiezen wat over is) We gaan naar smallworld, altijd gezellig en even lekker zitten. Als we uit small world komen zien we een enorm donkere lucht. Het is rond 20.00 en om 21.10 hebben we een reservering bij het Polynessian resort, (dit was dus mijn cadeau) om Hawaii een beetje te herbeleven. Het is inmiddels erg druk rond het kasteel want de meeste mensen zoeken hier een plekje voor het vuurwerk, weer andere mensen gaan weg vanwege het naderende onweer. Omdat wij ook bang zijn dat het gaat losbarsten schieten we langs alle mensen heen naar de uitgang. We nemen de resort monorail naar het Polynessian resort en vlak voor het noodweer zijn we binnen. We zijn iets te vroeg en kunnen nog niet inchecken, we nemen even een kijkje in een winkeltje. Ik had Sophia een Disneynachtpon beloofd en ze vindt hier een leuke van Stitch. Dan kunnen we inchecnken en in echte Hawaiiaanse stoelen luisterend naar de Hawaiiaanse muziek moeten we wachten tot we aan de beurt zijn. Dit duurt best lang, eerst ben je te vroeg en dan is er geen tafel vrij. Het vuurwerk van MagicKingdom begint ondertussen (ondanks het weer, want het is ondertussen buiten flink gaan regenen) en we kunnen het zien vanuit het raam. Dan zijn we aan de beurt en worden naar een tafel aan het raam gebracht. Wat een prachtige plek met uitzicht op het vuurwerk. Hier in het restaurant draaien ze ook nog eens de muziek erbij. Dan komt het eten, het is geen buffet maar wel all you can eat. Je mag alles wat er komt meer vragen en er komt al heel veel. Eerst een schaal met salade, dan een schaal met noodles, dumplings, kippenpootjes, groente. En dan komen ze steeds lang met grote spiezen gegrild vlees waar je net zo veel van mag hebben als je lust. We hadden kip, steak en garnalen. Het eten was echt zalig! Zelfs Sophia die niet een echte grote vleeseter is heeft gesmuld. Als toetje kwam er ananas broodpudding met ijs, ook dit was heerlijk. Het was een super gezellig en heerlijk etentje.


Nu begon de tocht terug naar huis. Met de monorail die het hele rondje weer ging maken naar transportation en ticketcenter, Sophia viel in slaap. Weer met het trammetje en in het donker met de auto naar huis waar we net voor 00.00 aankwamen. Sophia meteen in haar nieuwe nachtpon naar bed en sliep direct. Ik nog even t blog maken maar nu mag ik lekker ook naar bed. Morgen doen we t rustig aan en gaan we shoppen.

3 opmerkingen:

  1. Nou dat klinkt als een superverjaardag wat een heerlijk eten allemaal en dan met dat uitzicht dat is wat anders dan taart op een parkeerplaats in Frankrijk πŸ˜€ slaap lekker jullie lagen er laat in dus lekker uitslapen in de nieuwe pyjama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow!!
    Wat een mooie foto's en prachtige parade...
    En ook hele leuke verrassing voor
    Carla. Van harte gefeliciteerd πŸŽ‚

    Erg leuk om te lezen allemaal ☺

    Veel plezier verder en groetjes,

    Mehtap & Aylin 🌸🌸

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hiep hiep hoera van harte gefeliciteerd met je moeder.
    En wat heeft ze een leuke verjaardag gehad met een heerlijk etentje.
    Zo leuk om daar jarig te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen