maandag 20 augustus 2018

Na koffers komen golven

Vandaag (bij het een na laatste blog van deze vakantie) zijn er weer twee blogs. Hier komt Sophia

Mama wordt rond 9 uur wakker en oma ook maar ik heb het record met 11 uur.Ik word wakker om dat mama en oma de koffers aan het inpakken en wegen zijn. Ik ga ontbijten met de taart van gister (want mama en oma hadden al gegeten).Toen we klaar waren gingen we naar typhoon lagoon.
Als we er zijn moeten we de dingen doen die we altijd doen: de beker vullen,een plek zoeken,de  dingen die in de kluis moeten in de kluis doen en dan klaar!!
We gaan naar de surfpool waar we lekker om gegooid worden.Dan naar lazyriver op een band dobberen. Dan gaan we naar een restaurant om te eten. We nemen een kip wrap en een pizza en als toetje een funnelcake met ijs. Dan gaan we naar de familie waterglijbaan.De rij is niet lang.Maar eer we aan de beurt zijn en we bijna boven stoppen we. Voor een gezin die uit en in moet stappen. Toen we er uit kwamen gingen we weer naar de surfpool.Toen het zwembad ging sluiten gingen we naar de lazyriver die bijna leeg was.Toen we er uit moesten gingen we naar de kleedhokjes. waar ik een pinpas op de grond zag liggen!!! Ik ren naar buiten op zoek naar de vrouw die voor ons was maar ik zie er haar nergens.We leveren de pinpas in bij de balie en gaan terwijl het op het punt staat om los te barsten.Maar we redden het naar de auto. We stoppen bij de olive garden.Waar we kip pasta,spaghetti en garnalen en spaghetti hebben gegeten. En als toetje tiramisu en vanille ijs met caramel saus. En onder weg naar huis genieten wij van het weerlicht wat enorm is !!    nu komt mama ( Jessica) 

Alweer lekker bijtijds wakker 8.15 maar tot 8.30 blijven liggen. Mijn moeder is ook wakker maar Sophia slaapt nog en die laat ik maar eens lekker liggen. Ik heb ineens een ingeving voor Sophia's fototoestel. Ze kan de geheugenkaart van mijn onderwatercamera gebruiken en dan gebruik ik vandaag in de onderwatercamera mijn gewone geheugen kaart. Ja dat werkt en we zijn er blij om dat het toch goed werkt!
Mijn moeder en ik ontbijten samen en dan moet het klusje wat een van de vervelendste klusjes van de vakantie is gebeuren. Het inpakken van de koffers. We zetten alle koffers in de woonkamer en slepen en pakken alles zo goed mogelijk in. Pas als ik al een tijd bezig ben en de slaapkamer in en uit loop wordt Sophia wakker om even voor 11en. Ze is blij dat haar camera het doet en maakt meteen een foto van de koffers die ingepakt worden.
Om 12.00 zijn we klaar, het meeste is ingepakt en alle koffers zitten nog netjes onder het gewicht. De laatste spulletjes gaan er morgen pas bij maar ook dan zal t goed komen. We gaan nu op weg naar Typhoon lagoon om onze laatste volle dag door te brengen. Omdat we er zo laat aankomen moeten we helemaal op een tweede parkeerplaats op een heuvel op het gras staan. We verwachten het ergste qua drukte maar dat valt reuze mee, het is niet drukker misschien zelfs iets rustiger dan de vorige keer. We vinden een plekje onder een afdakje om onze spullen neer te zetten. De weersvoorspelling was na 2 uur onweer dus we proberen de rituelen van de beker activeren, de kluis en insmeren zo snel mogelijk te doen en om 13.10 liggen we in de surfpool!
We blijven hier vrij lang want het wordt donker en we moeten er vast straks due to the incliment wheater uit. Maar de lucht trekt bij dus gaan we voor 2 rondjes lazy river.





We dachten eerst we wachten met de lunch tot het gaat regenen maar het is nog steeds droog en we hebben nu toch echt honger. Dus lopen we naar de leaning palms en eten er een chickenwrap en een pizza. Om ons heen zitten heel veel ibissen. Ik vind ze altijd zo grappig, je ziet er veel in Florida maar in Typhoon lagoon nog het meest.
We lopen nog naar een kraampje voor een van de lekkerste snacks van Disney, een funnelcake en dit keer is het een funnelcake met ijs! We smullen hier lekker van en gaan dan weer eens zwemmen. Eerst de (nieuwe) familie raft, er is niet zo'n lange rij maar als we in onze band zitten en de helling opgaan staan we plotselings stil. Er hangt ook weer een donkere lucht, zou er dan nu slecht weer aankomen? We wachten maar en wachten maar en ineens zien we dat er op een van de banden onder ons de mensen moeten uitstappen en dan er weer in, behalve een die moet aan de kant blijven staan.. waren zeker te zwaar beladen maar wij kunnen weer. 
Sophia wil heel graag weer naar de surfpool want het is nog steeds goed weer. We besluiten voor de verandering eens tot sluitingstijd te blijven. Normaal komen we vroeg en gaan we vroeg weg maar dit bevalt prima want na 4en is bijna iedereen weg. Je kan er alleen niet altijd van op aan of het tegen die tijd droog blijft. 
In de surfpool zijn nu ook stukken minder mensen en we blijven erin tot 17.30 want dan moet iedereen eruit. Het park is nog een half uur open en we gaan in een bijna lege lazy river.





Dan is het 18.00 en moet iedereen het water uit. We gaan ons omkleden en als we een kleedhokje binnen komen ziet Sophia een visa card liggen. Ze rent nog naar buiten maar ziet de vrouw voor ons niet meer. We kleden ons eerst om en geven dan de kaart af.
Nu is er echt een enorm donkere lucht en we lopen snel naar de auto, we halen de auto nog droog. Waar zullen we eens gaan eten op onze laatste avond. Ik wil eigenlijk graag eens naar de cheesecake factory maar niet naar die in Disneysprings want er komt echt noodweer aan en we willen dan niet meer lopen. De andere is 30 km de verkeerde kant op. Dan kiezen we maar iets anders. We hebben wel eens zin in de Olive garden en rijden iets in tegengestelde naar de international drive. Het is een leuk gezicht want naast alle attracties die je daar altijd naast de weg ziet, zie je enorme bliksemschichten.
We bereiken de Olive Garden nog altijd redelijk droog. We eten echt overheerlijk en we hebben een hele leuke ober. Er staat een tablet op de tafel waar Sophia spelletjes mee kan spelen. Sophia eet natuurlijk haar lievelingskostje spaghetti. Ik eet chicken alfredo en mijn moeder iets met garnalen.
Met de tablet kunnen we ook betalen en fooi geven. Terwijl we hebben zitten eten heeft het buiten goed gespookt, nu is het wel weer redelijk droog.

Tijdens de hele weg terug, genieten we van de enorme bliksemschichten. Sommige echt horizontaal over de hele hemel.
Met dit weer gaan we niet meer 's avonds in onze eigen pool maar we hebben dan ook wel genoeg gezwommen vandaag. We gaan weer verder in met inpakken en het blog schrijven. Morgen vliegen we pas om 19.15 dus hebben we lekker nog een paar uur om in Orlando door te brengen. We moeten wel ons huis verlaten dus gaan we waarschijnlijk naar Animal Kingdom. 

3 opmerkingen:

  1. O wat jammer dat het alweer bijna voorbij is wat zal ik het blog weer missen straks
    Gelukkig nog een dagje animal kingdom wat ook weer een leuk vooruitzicht is heel veel plezier en een hele goede vlucht en tot ergens 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo leuk ook weer een blog van Sophia mooie geschreven.
    Weer een heerlijk dagje gezwommen en nog geboft met het weer ook.
    Wel altijd een vervelend klusje de koffers weer inpakken,dan zit de heerlijke vakantie er helaas weer op.
    Alvast een goede terugreis maar eerst morgen nog veel plezier in animal kingdom

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die schichten...Zo prachtig!
    In Sophia huist een schrijfster! En dan jullie laatste dag...nooit leuk. Ik zie er nu al tegenop. Gelukkig mogen wij tot laat in het huis blijven. Voor nu, veel plezier in AK en goede terugreis alvast!

    BeantwoordenVerwijderen