maandag 7 augustus 2023

Een voorproefje op het schip

 Nadat het gisteren zo laat was geworden wilden we wat uitslapen, het werd niet eens zo laat even over 8en stonden we op. We pakten de boel weer in en brachten eerst de koffers naar de auto, beneden kwamen we de hotel eigenaar of manager tegen en hij zei oh waarom hebben jullie mij niet geroepen met die zware koffers, ik had jullie graag geholpen. Het personeel van dit hotel is echt super aardig, het heeft gratis parkeren, ruime kamers echt een aanrader, het James Bay inn. We gingen eerst weer even ontbijten in het cafeetje beneden. Sophia wilde wel eens eggs benedict proberen maar ik had al het gevoel dat ze het niet zou lusten daarom bestelde ik een omelet want daarvan weet ik zeker dat ze het wel lust en dan konden we het omruilen. Ik had gelijk ze vond het niet lekker, maar de omelet gelukkig wel en ik lustte het allebei dus voor mij maakte het niet uit. We reden met de auto de stad uit richting veerboot, ik had geen tijd gereserveerd maar we kwamen om 11.15 aan en we konden meteen in de rij gaan staan voor de boot van 12.00. Dit is een veel grotere boot, veel meer stroken waar er auto´s moesten staan. Er was een gebouwtje op de parkeerplaats met wc´s, een winkeltje en een speeltuin. In de speeltuin liepen starwars figuren rond om de kinderen te entertainen. Er was een vrouw (ook een passagier) met een kitten op haar arm, Sophia ging er direct een praatje mee maken. Om even voor 12 werd iedereen omgeroepen naar zijn auto te komen en daarna welke banen er gingen rijden. In rij 3 was er 1 auto die bleef staan, daar moest voor worden omgeroepen dat hij/zij naar zijn auto moest komen omdat we aan het boarden waren.




Wij stonden in rij 7 en konden de auto dit keer gewoon recht achter de andere auto's aanzetten, bij die vorige boot moesten sommige auto's schuin staan en was alles door elkaar, campers, auto's etc. Nu stonden we op onze verdieping met alleen auto's, de campers (en zelfs vrachtwagens) gingen op een ander dek. We gingen weer naar boven, Sophia koos de zachte stoelen binnen maar ik wou graag naar buiten. Mijn moeder en ik gingen naar het zonnedek. Mijn moeder haalde koffie voor zichzelf en een cola voor mij, maar die laatste smaakte naar lysterine dus niet echt een succes. Het was een hele leuk boottocht. Die andere boottocht was gewoon recht vooruit maar hier voer je langs allemaal eilandjes. We zagen zelfs een keer een groepje zeehondjes liggen, soms liet de boot zijn hoorn keihard schallen, iedereen aan dek schrok er dan van, de volwassenen begonnen daarna te lachen en de kleintjes te huilen. 






Aan dek was het afwisselend fris en warm. De weersvoorspellingen voor Alaska zijn helaas wel minder goed. Nou hebben we daar rekening mee gehouden met warme kleren en regencapes maar de meeste voorafgaande cruises hadden wel mooi weer dus jammer is het wel dat wij dat waarschijnlijk niet gaan hebben. 

Na een tijdje kwam Sophia ook maar boven zitten en ze wilde wel wat eten dus haalde ze een hamburger. We zaten gezellig nog even samen boven toen we weer naar de auto moesten. (was rond 14.00) toen we het schip afreden zat er nog een bald eagle boven de weg, net alsof hij de kapitein was.


We hebben een hotel in het stadje Langley, dus niet in Vancouver zelf. We gaan Vancouver bezoeken als we terugkomen van de cruise en zochten nu een wat ruimer hotel met gratig parkeerterrein om alles goed te regelen voor we op cruise gaan. Om 15.00 kwamen we bij het hotel, niet bijster vriendelijk de receptioniste. Het is een heel groot hotel en zit vast aan een casino, daar gaan we geen gebruik van maken maar dat zijn wel vaak wat luxere hotels. De kamer is inderdaad lekker ruim en er zijn heel veel stopcontacten, daar zijn we ook blij mee want dat is wel eens anders. 

We blijven even een half uurtje op de kamer, even pauze en gaan dan het stadje Langley in, ten minste we gaan naar zo'n winkelcentrum waar allemaal goedkope winkels zitten. We gaan dit keer naar de Marshalls. Het is een enorm filiaal. We zijn weer goed geslaagd. Ik heb een zomerjurk, (misschien kan ik die dit jaar niet meer aan maar dan volgend jaar) en een shirt. Sophia een shirt en een zonnebril Kylie en Kandall ze is hier erg blij mee, mijn moeder heeft twee shirtjes, we zijn blij.

We lopen nog door de Michaels, een grote knutselwinkel, we kopen hier niks maar is zo leuk om te bekijken. 

Daarna rijden we naar de walmart, ik wil een fles wijn om aan boord van het schip mee te nemen maar dan blijkt dat er in Canada in de supermarkten geen alcohol verkocht mag worden. We vinden wel een vest en een mooie thermosbeker voor Kader en bij de sale van de zwemkleding twee zwembroeken voor mij. Dan gaan we op zoek naar een Liquorstore, volgens maps.me zit de dichtsbijzijnde 8km verderop maar er is een wegomlegging en dan geef ik het maar op. Ik heb ook geen zin om voor die ene fles kilometers te rijden. Bovendien is het 6 uur en dan heb je ook nog kans dat ie dan alsnog gesloten is. 

We hadden bij Marshalls een Olive Garden gezien en dit is altijd een restaurant die op ons lijstje staat. Er was alleen een uur wachttijd, nou vooruit we gaan wel weer spelletjes spelen op de telefoon. Als er bijna een uur om is gaan we t eens vragen en dan wordt er gezegd dat het nu nog 50 minuten kan duren want het is zo druk en er gaat niemand weg... pfff wat lang maar als we nu weggaan hebben we voor niks gewacht dus weer wachten maar. Om 20.15 mogen we eindelijk naar een tafel. We hebben wel heel erg lekker gegeten. Sophia had spaghetti with meatballs en mijn moeder en ik allebei spaghetti Carbonara met shrimp en chicken. Het was een enorme portie en het is al zo machtig dus op hebben we het niet gekregen, maar het was wel heel erg lekker.

Terug naar het hotel en nu allerlei dingen uitzoeken, we willen spullen die we op het schip niet nodig hebben ook niet meenemen en in de auto laten. We rommelen wat tot we alles in orde hebben en we doen de luggage taggs vast om onze koffers en maken ook de handbagage compleet.

Dit is nu voorlopig het laatste blog, hierna volgt een pauze van een week. Ik ga het wel in word bijhouden en zodra ik weer internet heb upload ik die week dan achter elkaar. 


1 opmerking:

  1. Nou verheug mij dan al op een hele lange blog van een week , jullie hebben alles goed geregeld dus op naar de boot
    Heel veel plezier en heel veel zien en foto's maken

    BeantwoordenVerwijderen