dinsdag 15 augustus 2023

Iceberg Right Ahead

 


De klok is vannacht een uur terug gegaan, alleen onze telefoon wisten dit niet en met geen mogelijkheid krijgen we de telefoons handmatig op een andere tijd. Dus we worden een uur te vroeg wakker.. Nou kunnen we een extra uurtje slapen want dat is echt wel heel lekker in dit bed en deze kamer is zo donker. Daarna kiest Sophia ervoor om nog wat langer te blijven liggen en gaan mijn moeder en ik ontbijten in Cabana´s. Veel mensen zijn vandaag wat  vroeger dus een tafeltje vinden is weer lastig maar we hebben er weer een. Ik kies vandaag voor kleine broodjes met gerookte zalm, uitjes en kappertjes, een Mickey wafel en een choclatechip pannenkoekje. Het regent trouwens buiten weer… tijdens het ontbijt zien we wel een walvis en na het ontbijt zijn we er klaar voor met jas en sjaal en verrekijker, maar we zien er geen een… we proberen het een tijdje aan verschillende kanten van het schip maar het is zo´n vies nat weer dat we het maar opgeven. We gaan net op een bankje zitten te bedenken wat we het komende uur gaan doen als Sophia appt waar we blijven.. huh is het nu al 10 uur.. Nou snel naar de hal want daar is de Royal Gathering en Sophia staat al klaar en heeft ons al ingecheckt. We gaan op de foto met Tiana, Belle, Ariel en Cinderella in de mooie lobby en achteraf blijkt het dus helemaal geen 10 uur te zijn maar nog 9 uur en dat Had Sophia zich niet gerealiseerd maar het gekke was het inchecken lukte ook een uur eerder. Ook de app geeft steeds de tijden aan van onze telefoon maar dat komt dus omdat onze telefoon niet op de goede tijd staat daardoor staan de tijden van het programma in de app ook verkeerd, erg lastig. 









Sophia heeft nog niet ontbeten en ze vraagt of we mee gaan. We hebben een mooie plaats aan het raam en kletsen wat met de vrouw naast ons. Als ze weggaat nemen we haar plaats nog iets meer naar het midden en minder aan de rand. Sophia houdt t ook voor gezien we spreken iets later af om met  Mickey op de foto te gaan. Als ze net weg is zie ik een walvis en daarna nog een en nog een en nog een en nog een, ook een paar zeeotters. Ik moet er wel bij zeggen dat de walvissen heel ver weg zijn, foto´s of film maken lukt niet maar we zien er wel onwijs veel. Wel allemaal ver weg voor foto´s

Dan is het tijd om met Mickey op de foto te gaan maar omdat het zo regent kan het niet op het bovenste dek maar onder een afdakje. Hij is super leuk in zijn Alaska outfit in een soort vissers/regenpak. Maar de achtergrond is dus nu niet de mooie bergen. Die zie je trouwens toch bijna niet want het mist heel erg. We zijn een beetje teleurgesteld want het zou er heel mooi moeten uit zien. 





Sophia gaat weer naar Vibe en wij gaan naar Coves Cafe, een koffie bar met speciale koffies. Ik haal eerst even een gewone chocolademelk, mijn moeder kiest een lekkere koffie en er komt een plaatje van star wars op. We kiezen er ook lekkere gebakjes bij. De koffie is een extra, moet je voor bijbetalen maar de gebakjes zijn dan weer included. En ook als je in een lounge niet iets wil bestellen mag je toch gewoon ergens gaan zitten. We zitten hier wel even gezellig en gaan dan op de foto met Daisy, Sophia is ondertussen ook met Goofy op de foto geweest. Ze hebben allebei ook een speciaal Alaska outfit aan.




 Ondertussen beginnen er ook wat kleine ijsbergjes in de zee rond te drijven. Daarna wordt de omgeving steeds mooier, bergen steeds dichterbij en allerlei watervalletjes, onder afdakjes staan we van de omgeving te genieten, de mooie omgeving geeft steeds meer energie, ondanks de regen is het erg mooi en willen we overal kijken. 














We lunchen dit keer met snacks, ik haal een broodje shoarma bij Pete’s boiler bites en mijn moeder soep en stukjes wrap bij Daisy’d delite. Na het eten wordt het ook wat droger. We staan stil en draaien naast een grote waterval. Daarna komt de gletsjer inzicht. Gelukkig wordt het weer steeds beter, van diverse kanten bekijken we de gletsjes en we komen er ook heel erg dichtbij. Aan de onderkant zijn hele stukken van een donkerblauw ijs, in het water drijven allemaal kleinere ijsschotsen en er zitten overal zeehondjes op.











 Er wordt chocolademelk uitgedeeld en ik koop een gluhwein, wat hier mulledwine heet. Het is zo bijzonder, zo gaaf. Af en toe valt er een enorm stuk van de gletsjer naar beneden dat heel calving. Het is geeft dan een enorme golf en het is heel indrukwekkend. Het schip draait zich zo om dat de gletsjer van alle kanten goed te zien is. Wauw het is zo indrukwekkend en bijzonder. We gaan nog met zijn drieen met Minnie op de foto er zou sprake zijn dat ze nu wel op het bovendek zou staan maar ze staat nog steeds onder een afdakje, de rijen worden later op de dag nu wel korter en bij Minnie staan we zo goed als vooraan. 












Na Minnie gaan we nog even naar giftshop want Sophia wil een pin. Ze kiest een special Alaska edition. Hierna gaan mijn moeder en ik onder dekentjes op dek 4 zitten om het uitzicht te bekijken, dek 4 is veel lager en geeft dus weer een andere sfeer. Ook is het hier heel rustig. Leuk is het ook dat Pluto langskomt terwijl we daar zitten. Hoewel we geen energie meer hebben om op te staan om met hem op de foto te gaan maken we wel mooie foto´s van pluto met deze mooie achtergrond. Ook lopen er medewerkers met een enorm ijsblok op een karretje rond. 








We blijven zo lang mogelijk zitten want het is hier zo mooi en we willen er niks van missen. Maar om kwart voor 5 redden we t echt niet meer want we hebben het vreselijk koud. We proberen t eerst binnen bij een raam maar echt warm en comfortabel is het niet. We gaan weer naar dek 9 en gaan even iets warms eten en drinken, je zit hier niet binnen maar wel beschut en na een lekker stukje pizza en een warme chocomelk en koffie voelen we ons veel beter. Om 6.15 is een zangvoorstelling van een A capella groep Pipeline genaamd in het theater, we hebben niet echt een idee wat we er van kunnen verwachten maar we zijn nu het mooie gebied uit dus we willen even warm binnen zitten en het theater is een prettige plek. We worden ook nog eens aangenaam verrast want Pipeline is een heel leuk groepje, Acappela en met hun eigen stem maken ze muziek, ze doen allemaal liedjes van Disney maar ook Beyonce en Sweet Caroline. Het is heel erg leuk. Wat wel jammer is, is dat de deck party, freezing the night away van Frozen niet doorgaat. Het is wel droog maar doordat het zoveel geregend heeft is het te glad voor de deckparty, ze gaan wel iets in de lobby doen maar de echte deckparty wordt uitgesteld. Het weerbericht voor morgen is trouwens ook weer helemaal niks, weer regen en maar 10 graden… hopelijk valt t mee, vandaag is de regen er ook ´s middags mee gestopt en t was alsnog geweldig maar t zou nog leuker zijn zonder die regen. We gaan even naar onze kamer, douchen, omkleden en wat opruimen. We hebben alweer een fish extender terug gekregen omdat de kamer niet klopte. Bij hun hebben de kinderen er wel iets uitgehaald dus niet alles gaat terug.. We gaan weer naar het restaurant Triton alleen dit keer met een Frozen geinspireerd menu. Het is weer zo zalig. Ik heb twee voorgerechten, een soort soep in bladerdeeg met scallops, (Sophia heeft dit ook) en een plankje van de Duke of Wesselton met worsten en kaasjes. Mijn moeder heeft graved lax. Als hoofdgerecht hebben zowel mijn moeder als Sophia de lobster ravioli, ik heb Pork, alles weer heel lekker. Voor het toetje geeft onze assistent waiter ons steeds een puzzel met krijtjes maar t lukt ons nooit m op te lossen. Als toetje heb ik een witte chocolade pudding van Olaf en Sophia Elsa’s corronation dessert en mijn moeder een soort appeltaart maar dan anders. Na het dessert krijgen we weer de oplossing van de puzzel. Sophia gaat direct naar Vibe. Ik wilde eigenlijk vanavond naar de dueling Piano’s dat had ik op youtube gezien en leek me erg leuk, maar ik ben zo ontzettend moe dat ik t maar laat, ze komen zaterdag weer dus misschien heb ik dan iets meer energie. Nu dus iets vroeger naar de kamer. Morgen gaan we voor t eerst aan land en hebben we veel gepland dus nu wat uitrusten kan ook geen kwaad.

 
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten