dinsdag 15 augustus 2023

if you see it, eat it

 


Om 8uur word ik wakker, vannacht af en toe wakker geweest van het geschommel en het gebrom van het schip, maar toch lekker geslapen, het bed is heerlijk. Sophia had in de eerste instantie aan de room attendend gevraagd het stapelbed voor haar op te maken, maar ze is er veel te lang voor en kraakt, dus halverwege de nacht komt ze toch maar in het grote bed liggen, ja die ligt echt heerlijk! We hebben een binnenkamer dus geen licht en daarom heb ik om 8.00 het idee dat t nog heel vroeg is. Blijf nog even liggen tot 8.15 en dan er maar eens uit. Het is  vandaag de verjaardag van mijn moeder! Dat is een bijzondere verjaardag op zee. Bij de fishextenders zit een envelop voor haar met een verjaardagskaart van de crew van Disney cruise line.






We willen om 9.30 in het theater zijn over een lecture over de geschiedenis van Alaska, die lectures schijnen heel interessant te zijn maar daarom moeten we wel met ontbijten opschieten. We gaan naar Cabana´s en we halen weer allemaal lekkere dingen zoals een Mickey Wafel, lekker soort roerei, eggs benedict etc.




 En om even over half 10 gaan we in de theaterzaal zitten, de lecture is inderdaad heel interessant en ook boeiend en grappig verteld. Na de lecture halen we onze zak met wasgoed want we hebben hier weer de mogelijkheid voor de was. De machines werken op je Keycard van het schip. Het is even prutsen en hier in de laundrey room ook bloedheet. Als alles in de wasmachine zit gaan we weer naar het theater nu voor een lecture over walvissen en ook deze weer super interessant en boeiend verteld. Na de lecture was uit de machine halen en in de droger stoppen, we gaan een koffie/hot choclate halen op dek 9 en drinken het op, op dek 4. Toen we trouwens naar het ontbijt gingen regende het, alles is helemaal nat en dat is wel erg jammer. Nu we op dek 4 gaan zitten is het redelijk droog, het spettert licht maar je hebt een afdak boven je hoofd dus we worden niet nat. In de verte zien we land en later zien we op de kamer op de tv waar je de route kan zien dat we toch door de inside passage zullen voeren, een hele mooie route waar je tussen eilanden door vaart, vorig jaar was deze route standaard voor Disney maar dit jaar heb ik op youtube gezien dat ze regelmatig over open zee gingen, maar wij gelukkig niet.









 Laatste keer was ophalen, nu uit de droger en dan is het tijd voor Cabana’s de lunch. We hebben een mooie plek helemaal achterin bij het raam dus we kunnen naar buiten kijken. We zien de omgeving steeds mooier worden, steeds meer land en steeds minder regen. Na het eten kijken we vanaf verschillende plekken op dek 9 en 10. (Sophia zien we trouwens niet die is de hele dag in Vibe) We halen een dekentje en nemen die mee naar dek 4, daar zit je lager en is het uitzicht vaak mooier. Met het dekentje instaleren we ons op de launchchairs, de regen houdt op en de uitzichten mooier en mooier. Tot 16.00 blijven we zitten, dan gaan we maar eens naar de kamer om de fish extenders op te halen en rond te gaan brengen. Sophia had er al een aantal rond gebracht en we hebben ook al een aantal hele leuke gekregen. Zoals hele mooie handgemaakte tassen van stof. Als we rond gaan brengen doet er net een vrouw de deur open. Ze vertelt dat de fish extenders helemaal niet voor haar zijn, dat degene die met ons mee doet het verkeerde kamernummer heeft opgegeven maar ze weet niet welke. Vorig jaar hadden we ook al een tasje over van iemand die helemaal geen kamernummer had opgegeven en nu dus iemand die het fout heeft gedaan… De andere kamers kloppen gelukkig wel en door de gangen lopen en naar al die versierde deuren kijken is ook erg leuk. Veel mensen versieren hun deur op de Disneycruise line met magneten en alles wat ze met magneten vast kunnen maken, wij hebben ook magneten op onze deur. We lopen ook nog naar het winkeltje, er was een vest wat ik wilde hebben (gezien op youtube) maar die was niet geleverd. Voor mijn moeder koop ik als verjaardagscadeau een Alaska Minnie knuffel, ze wilde die graag hebben en voor zich zelf kopen maar omdat ik nog geen cadeau had vond ik het leuk om die voor haar te kopen.

Na dit rondje gaan we naar de kamer en kleden ons om. Er is een receptie met de stafleden en daarna de Golden Mickey show. Bij de receptie met de stafleden worden gratis drankjes uitgedeeld. Ik heb een witte wijn en mijn moeder een non alcoholische cocktail. We kunnen maar even blijven want de Golden Mickeys beginnen bijna en we willen goede plaatsen. We hebben redelijk goede plaatsen gekregen en houden er een voor Sophia bezet. Voorafgaand aan de show is er een praatje van de kapitein en de cruise director. Over waarom je een Disney cruise moet kiezen, Top entertainment met broadway style shows, uitstekende service en… het eten! Dieeten komen na de vakantie weer, If you can see it, Eat it. Ook worden een aantal werknemers die al 25 jaar voor Disney cruise line werken in het zonnetje gezet.  Golden Mickeys is een hele leuke Disney show met allemaal Disney liedjes en in het teken van een soort Oscar uitreiking. Het is vanavond ook Formal Night dus veel mensen zijn mooi gekleed, in mooie jurken en de mannen in pak. Wij hebben ook onze jurken aan. Sophia is even gekomen voor de show maar direct na de show is ze weer naar Vibe. Het is ongeveer een uur tot aan het eten. En er is weer een receptie met de stafleden, dit keer blijven ze maar drankjes uitdelen en ik drink meerdere cocktails, ze hebben wel veel ijs en zijn niet sterk maar wel erg lekker.






 Om 20.15 gaat het restaurant open. Het restaurant van vandaag is Triton, een onderwater thema en Frans eten op het menu! We hebben alle drie exact dezelfde voor en hoofdgerechten.Escargot, Uiensoep en Chatteau Briand. Bij het toetje komen allemaal crewleden happy Birthday voor mijn moeder zingen en ze krigt een extra toetje. Onze (andere) toetjes zijn ook zalig, mijn moeder creme brulee, Sophia een opera gateau (frans chocolade gebakje)en ik marnier soufler met vanille saus. Na het eten gaan we snel weg want we willen de laatste kans van vandaag op de foto met Minnie in haar Gala jurk en wij ook in onze jurken. Daarna nemen we afscheid van Sophia die gaat weer naar Vibe en mijn moeder en ik gaan een uurtje in de French Quarter Lounge (geinspireerd op Louisianna en Princes and the Frog) zitten waar een man op de piano speelt, eerst liedjes van park attracties en parades en daarna liedjes uit Disney Classic. Het schip was de hele dag mooi stabiel geweest maar begint nu wat te schommelen, ook worden we moe en daarom gaan we maar eens naar de kamer.  Morgenochtend om 6uur varen we Alaska in en gaat de klok ook een uur terug, dus we winnen een uur. Dat is mooi want ik wil iets vroeger op omdat tussen 8.00 en 10.00 de meeste kansen zijn om walvissen te spotten.















 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten