vrijdag 4 augustus 2023

We will whalewatching

 

Lekker geslapen maar wel erg warm, de airco was halverwege uitgevallen. Ik slaap langer dan normaal wordt pas om 8.15 wakker, om 9.00 verlaten we de kamer en gaan ontbijten bij Smitthy´s ipv Denny´s. Mijn moeder heeft french toast, ik heb eggs benedict en Sophia American Breakfast met gebakken ei en bacon. Maar waar ze eerst zo´n trek in had valt tegen, ze vindt t niet lekker en laat de helft staan.

We gaan op weg en rijden weer die mooie weg van gisteren maar nu in de zon. We vinden dit keer ook een plekje waar we kunnen stoppen aan de rivier. Via een trap klim je naar beneden en daar kan je over de rotsen naar de rivier komen en van de uitzichten genieten.







We gaan daarna weer op weg maar tijdens t auto rijden voelt Sophia zich plotseling niet lekker, buikpijn en misselijk. Ik had t zelf gisteravond ook maar dat was al snel afgezakt en nu heeft zij het dus. Nu begrijp ik waarom ze ineens geen zin meer in dat ontbijt had. We gaan maar gewoon verder en Sophia slaapt in de auto wat ze wel vaker doet. Bij de splitsing gaan we dit keer richting Ucluluet. We stoppen eerst bij small beach, een kleine baai, omringd door bomen en rotsen. (Sophia blijft slapen in de auto) Er komt ook wat mist opzetten.




We rijden nog een stukje verder tot je niet meer verder kan en waar een vuurtoren is. Mijn moeder en ik lopen een stukje langs de steile kliffen, er is een vuurtoren en omdat er mist is, klinkt er regelmatig een misthoorn. Het is hier wel heel prachtig en dit was eigenlijk wat ik gisteren zocht en nu hebben we hier niet heel veel tijd voor, maar met een goede reden want om 14.30 moeten we weer in Tofino zijn want we gaan whale watchen, gisteravond had ik de laatste plekjes voor de laatste tour van vandaag gereserveerd.






Gelukkig als we in Tofino aankomen gaat het met Sophia weer beter, ze is nog wat duf maar niet meer misselijk. We moeten even ons best doen om de auto te parkeren en te betalen en dan lopen we naar het Whale centrum. We moeten heel even wachten, gaan naar een hele rare wc bovenop een verhoging waar je eerst voor op een trappetje moet klimmen…

Dan krijgen we van die grote dikke pakken aan, ermee naar de boot lopen is bloedheet. We hebben een open boat tour, dat betekent dat we met een kleine hele snelle boot gaan. Nu komen die pakken goed uit, want we racen met die boot over het water, soms lijkt het of je eroverheen vliegt, het is heel leuk en spectaculair. Na een kwartier varen hangen we stil, er moeten hier Humpback Whales zitten. Eerst zien we een stel in de verte. Dan zien we eerst iets naast de boot snel op ons afzwemmen, het is een sunfish, ik had hier nog nooit van gehoord. Het is een heel groot, rond soort vis, die op zijn zij zwemt, een heel vreemd beest.





Dan weer uitkijken naar de walvissen, we zien er echt heel veel. De meeste wat verder weg maar sommige ook dichterbij. Ze spuiten, ze komen boven en komen met hun staart uit het water. Foto’s van ze maken is heel moeilijk, ik heb niet meer dan een stukje.



Na een tijd naar de Humpbacks gekeken te hebben varen we verder want de kapitein weet ook waar Grey Whales zitten. Maar voor we daar komen varen we door een grote kolonie Zee otters. Wat zijn die schattig. Ze liggen met zijn allen op hun rug in het water, we kunnen ze heel goed zien. Heel erg genieten deze schattige beestjes!






We varen verder naar de kust en vlak daarbij zien we inderdaad weer spuiten boven water uitkomen, we varen dichterbij en zien ruggen en soms een staart van grijze walvissen. Ze zijn iets kleiner maar komen meer boven water, ook met hun rug. We kunnen ze heel goed zien maar ook nu is foto’s maken moeilijk.




Als laatste varen we nog langs een rots zeehonden (Harbour Seals) eerst liggen ze op de rotsen maar als we een poosje naar ze kijken komen ze allemaal een voor een het water in. Heel grappig. 






Op topsnelheid varen we weer naar de haven, nu met de eilandjes en strandjes voor ons. Heel mooi! Vlakbij de haven vliegen nog als toegift twee bald eagles over. De pakken zaten op zee heerlijk warm, nu we weer van boord af moeten is het erg warm. We kleden ons weer om en willen nog wat eten. Eerst bij Co-op boodschappen voor ontbijt en tussendoor morgen. Daarna betalen we iets bij voor de auto want het is tot 18.00 betaald parkeren en willen we naar een restaurant toe om iets te eten. We hadden een leuke gezien met een groot terras maar als we er aan komen kan je er alleen eten als je gereserveerd hebt… we zien niet zo snel wat anders dus stappen we maar in de auto. Gelukkig meer in het begin van Tofino zitten nog wel wat restaurantjes. We komen uit bij een bio pizzeria. Sophia vindt t iets minder, ze proeft teveel echte tomaat op haar pizza, mijn moeder en ik vinden t wel erg lekker. Als toetje nog huisgemaakte Tiramisu en die smaakte uitstekend! We hebben trouwens een fout gemaakt met omrekenen van Canadeze dollar tot Euro maar in ons voordeel, we dachten dat de dollar meer waard was maar t blijkt de euro dus blijkt alles achteraf goedkoper dan wat we eerst dachten.

Met lekkere volle magen en vol mooie herinneringen rijden we weer de lange maar mooie weg naar Port Alberni. Om 21.00 zijn we weer in het hotel en kan ik beginnen aan mijn blog!

2 opmerkingen:

  1. Wat hebben jullie veel gezien wat een belevenis weer, lijkt mij fantastisch met zo een snelle boot
    Fijn dat het met Sophia weer beter gaat en ze zo lekker kan slapen in de auto

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een gave dag hebben jullie gehad! Heerlijk om te lezen 🩵

    BeantwoordenVerwijderen