zondag 20 augustus 2023

van plan a naar b naar c naar.. z

 Niet zo lekker geslapen, hadden de airco niet zo hard aan en het werd bloedheet vannacht. Halverwege de airco aangezet en toen verder geslapen. We doen het rustig aan vanmorgen en praten via whatssapp even met de familie. Sophia tapet mijn knie in, als ik loop gaat t wel ok maar vannacht met slapen als ik m boog deed t pijn en ook als ik bijv ga zitten of trap loop en Sophia is expert in knieen intapen. We hebben ook nog goed nieuws over de cruise want de betaling is aangekomen en vanaf nu is de place holder dus weer geldig. 

We gaan naar het ontbijt bij Cabana´s, wat klinkt dat heerlijk vertrouwd. We moeten wel in de rij, op een tafel wachten valt wel mee maar ze zegt erbij dat het lang duurt want er is vertraging in de keuken en voor ons is een groep van 8. Als we aan de beurt zijn heeft Sophia zin in de crepes maar die zijn net uitverkocht door de die groep van 8. We kiezen daarom allemaal voor de gebakken ei en er zit ook een bakje met heel mooi fruit als bramen, frambozen, aardbeien etc bij. 

Ons eerste plan (wat ik had gemaakt toen ik nog thuis was) was wandelen bij het meer en naar het strand en zwemmen bij het meer. Maar we hoorden gisteravond over de branden dat er gevraagd werd niet in het meer te recreeeren omdat dat de brandweer helicopters kan belemmeren dus dat gaan we niet doen. 

Er moet hier in de buurt ook een zijweg naar de bergen zijn, the silverstar mountain resort, vanaf daar kan je met een gondol naar boven en dan daar wandelen en er is zelfs een kabouterpad. Het weggetje er naar toe is echt prachtig maar wildlife zien we niet. Als we echter boven aankomen zijn de gondels gesloten vanwege de fires er staat dat er om 12uur een beslissing wordt genomen over het wel of niet open gaan maar t is na 12en en uitgestorven.. ik snap t niet zo goed omdat we juist nu van de brand afgereden zijn..maar er zal wel een reden voor zijn.

Wat gaan we dan nu doen.. ik had nog wat gelezen over de Shuswap falls en dan rijden we maar die kant op. Het is een mooie weg door een bos al kan je door de rook de uitzichten en de bergen niet zien. We stoppen bij een kleine picknick plaats waar je een kleine trail naar de rivier kan doen. Sommige mensen zwemmen hier ook maar wij hebben niks bij ons en de oevers zijn nogal stijl, wel een mooi plekje



We picknicken met de restanten die we nog hebben en er is een pomp maar er staat bij dat t voor honden is en dat mensen niet van t water moeten drinken, we wassen er wel onze handen. We komen nog mensen met een camper tegen die in het gebied van de brand wonen, ze hoefden nog niet te evacueren maar voor de zekerheid hebben ze hun belangrijkste bezittingen ingepakt en willen vooral uit de rook zijn maar waar ze ook heen rijden de rook blijft. De man vindt t ook zielig voor ons want nu krijgen wij geen goede herinneringen aan deze omgeving. Nou ja hun problemen zijn vele malen groter.

We kunnen de afslag naar de falls niet vinden en gaan een zijweg in naar een ander provincialpark dat 45 km verder moet zijn, maar als we een stukje gereden hebben houdt de weg op en gaat over op een onverharde weg en dat doen we nooit meer dus we draaien om. Sophia heeft heel erg veel last van de lucht van de rook en vooral in combinatie met de kronkelweggetjes wordt ze ontzettend wagenziek terwijl ze dat normaal nooit heeft. We rijden maar weer terug en ondanks dat we over hele kleine weggetjes rijden zien we helemaal geen wildlife, zelfs dobber de eekhoorn laat zich niet zien. In de hotelkamer rusten we even uit en net als we naar het zwembad willen we gaan zien we allemaal herten zo vanuit ons raam in een grote stad. Rijden we kilometers lang door de wildernis lopen ze zo langs het hotel.



Foto's zijn dus gemaakt vanuit mijn raam wat erg stoffig is en de lucht buiten die ook erg rokerig is daarom zien ze er zo wazig uit.
We gaan daarna lekker naar het hotelzwembad, we zijn helemaal de enige, we zwemmen een tijdje en ik probeer zelfs 10 min de spa uit, zo lekker maar ik zal t wel moeten bekopen met allergie vannacht.
Na het zwemmen gaan we douchen en rijden we een paar meter naar Denny's aan de overkant van de weg. Als we het hotel uitlopen zien we een hele mooie zonsondergang maar op de foto wordt ie heel wit ipv geel wat de zon eigenlijk is.




 Bij Denny's gaat Sophia (natuurlijk) voor spaghetti, mijn moeder voor de 55 plus country beef en ik een tbone steak. In de kamer weer naar de berichten over de brand kijken en goed uitzoeken hoe we dan morgen het beste kunnen rijden.


2 opmerkingen:

  1. Zo eindelijk wildlife en dan nog in de stad
    Hoop op geen allergie voor je vannacht en dat je lekker slaapt
    Blijf safe

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De dieren zijn ook alvast vertrokken door de branden zeker. Wat naar dat Soph zich zo beroerd voelde, wel echt top dat je steeds een back up plan hebt hoor!

    BeantwoordenVerwijderen