woensdag 24 augustus 2011

hollywood studio's

Vandaag weer vroeg op want we wilden bijtijds in Hollywoodstudio's zijn. Om 9.00 gingen we het park binnen. We zagen een fotopas fotograaf die een familie op de foto zetten en wij dachten als ze klaar zijn gaan wij even op de foto. Maar na de foto bleven ze lang met elkaar praten en daarna nog 100 andere foto's van iedereen alleen of met zijn tweeen in allerlei combi;s. We besloten het maar te laten want het duurde lang en we hadden gehoord meteen naar Toy Story midway mania te gaan om fastpassen te halen. We zagen een lange rij en dachten dat die voor de attractie was, maar dat bleek dus voor de fastpassen. We zijn er gauw maar in gaan staan. De echte rij was inmiddels al 50 minuten en dat om 9.20.
Met onze fastpassen mochten we om tussen 13.00 en 14.00 terug komen.
Hier in dit deel van de studio's was het erg druk maar toen we even verder liepen naar de straten van Amerika was daar helemaal niemand. Leuk zijn al die straten nagebouwd. Toen zijn we naar de muppets 3d gelopen en daar was bijna niemand.
Leuke film met een brilletje en soms echte poppen. Sophia vond het erg grappig. Toen dit was afgelopen hebben we wat te drinken en wat lekkers gehaald en zijn we naar de voorstelling van Beauty and the beast gezien. Die vind ik elke keer weer zo mooi. Sophia vond het ook mooi en zat er helemaal in. Hoewel ze in het begin wel weer bang was voor het beest. (hoewel ze de film al 100 keer gezien heeft en daar ook altijd in het begin bang is en daarna niet meer) We zijn in de great movie ride gegaan. Een ritje langs allerlei film klassiekers. Sommige stukjes waren een beetje eng voor Sophia maar ze is heel dapper.
Daarna was het bijna tijd voor Toy Story midway mania. Op ons gemak er heen gelopen, Sophia ging nog op de foto met twee figuurtjes van little Einsteins en daarna lekker zonder rij in Toy Story geweest. Wat een grappige attractie. Je ging in een karretje net als bij Buzz Lightyear maar nu kreeg je een brilletje op en moest je allerlei spelletjes doen, borden kapot schieten, taarten gooien, ringen gooien. Het was erg leuk. Ik had gewonnen van ons karretje. Sophia had niet door dat je aan het touwtje moest trekken en had geen punten maar wel de grootste lol en dacht dat ze gewonnen had.
Na Toy Story was het tijd voor onze lunch reservering in het Hollywood Brown en Derby restaurant. Het was echt een super de luxe restaurant. We hadden dit gereserveerd in combinatie met een Fantasmic package. Voor een vast bedrag konden we dan een voor, hoofd en nagerecht en frisdrank bestellen. Wat hebben we lekker gegeten. Het was echt een top restaurant en we hebben er lang gezeten in tegenstelling tot de meeste restaurant waar je altijd zo snel weer weg moet. Het was wel duur maar het was het zeker waard.
Na de lunch was de parade al afgelopen dus die konden we niet zien.
Nog even bij Toy story kijken maar de rij bleef wisselen van 90 minuten tot 120 minuten dus hebben we het maar gelaten.
We zijn bij de speeltuin van Honey I shrunk the kids geweest waar je door een grote tuin liep met grote grasspeiten en insecten waar je op kon klimmen, glijbaantjes etc. Toen werd de lucht heel donker en wij gingen op weg naar Disney Junior on stage. Nog voor we er aankwamen begon het te gieten. Gelukkig mochten we meteen naar binnen. Je moest hier op de grond zitten en er kwamen poppen van Mickey Mouse clubhuis, little Einsteins en een pop die op Bob de Bouwer leek maar Handy Many (ofzo iets heette) zonder Sophia waren we nooit naar deze show gegaan maar Sophia vond vooral Mickey Mouse clubhuis geweldig. Ze heeft lekker gedanst en geklapt en meegezongen. Toen de show klaar was regende het nog steeds. We trokken onze regen poncho's aan en wilden naar Star Tours lopen. Maar onderweg zagen we dat Sophia in haar kar in slaap was gevallen. We gingen dus maar ergens schuilen en wat op een muurtje zitten. Ik wilde haar niet slapend meenemen naar een show of attractie want dan zou ze wel erg schrikken. Na een tijd begin de regen iets minder te worden en zijn we wat door winkeltjes gaan lopen. Ik heb nog een tinkerbell ketting voor Sophia gekocht. Na een poosje werd Sophia wakker en zijn we naar star tours gegaan. Het was heel leuk. Star  Tours is verniewd, je moet nu een brilletje op en er zijn verschillende nieuwe films. Bij onze film belande het voertuig onder water en werden we bijna door een vis opgegeten. Sophia vond het helemaal niet eng. Ik ben echt trots op haar nog maar net 3 en dan al in zulke attracties.
We hadden nu nog een uur voor we naar de speciale ingang van Fantasmic moesten komen. We dachten even aan studio tour maar we waren toch bang dat we dan niet op tijd bij Fantasmic zouden zijn. Nog een keer bij de speeltuin gaan kijken maar die was al gesloten. De rijen voor Toy story waren nog steeds lang. Dus zijn we maar wat gaan drinken bij de ingang van Fantasmic in de buurt. We zaten op een muurtje bij het theater van Beauty and the beast want daar moesten we ons melden was er gezegd. We zagen er ook andere mensen met zo'n kaartje. Maar na een poosje was t 20.00 en was er nog niemand. Bleek dat we toch op de verkeerde plek hadden gewacht. Gelukkig waren we toch een van de eerste bij de speciale ingang. We zaten aan de zijkant maar er was plek op de eerste rij en dat kozen we. Dat was byzonder zeg. Alles kwam vlak voor ons langsgevaren. Het regende trouwens nog steeds maar dan wel zachtjes. Toen Fantasmic begon stopte het gelukkig helemaal met regenen. Wat vind ik Fantasmic toch mooi. Het is zo'n mooie show met water en lazer en Disney figuren en boten en vuurwerk. Vooral als de grote boot met alle Disneyfiguren langs komt. Nu vlak voor ons neus. Het was echt byzonder mooi en we hebben genoten van de avond. Nu lekker naar huis en lekker slapen.











2 opmerkingen:

  1. leuk hoor en wat een lekker dag.
    Geniet nog en have fun

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's gemaakt zeg. En dat eten ziet er ook lekker uit. Wij gaan altijd naar 50's prime maar dit is een aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen