vrijdag 19 augustus 2011

sophia´s verjaardag in Epcot

Vanmorgen vroeg werd ik wakker van een verjaardags sms voor Sophia. Ik heb mezelf aangekleed, ingepakt enz en Sophia nog even laten slapen. We hadden ook een lijntje met vlaggetjes voor haar opgehangen. Om 8.00 kwam Sophia haar bed uit en hebben we voor haar gezongen, de cadeautjes gegeven en taart gegeten.
Ze was erg blij met haar cadeaus en we hebben haar, dr mooie Assepoester jurk aangedaan. Toen gingen we opweg naar Epcot. Bij binnenkomst liepen we naar guest relations voor een verjaardagsbutton. Buiten stond een man grote zeepbellen te maken en hij groette Sophia en we vertelden dat ze jarig was. Hij nam ons mee naar binnen, riep uit volle borst, make way for a birthday girl. Iedereen daarbinnen feliciteerde Sophia. Ze kreeg een verjaardagsbutton met haar naam erop en de meneer die ons mee naar binnen had genomen maakte van balonnen een koninklijke staf. Hierna liepen we verder en zijn we eerst een fastpass voor Soarin gaan halen. Het plan was om meteen in test track te gaan maar daar was al een lange rij dus gingen we maar naar de the seas met nemo. Hier konden we meteen doorlopen. We stapten in een schelp langs geprojecteerde nemo en vriendjes. En langs echte aquaria waar echte vissen zaten en ook nemo in geprojecteerd werd. Daarna stapten we uit en hebben we allerlei aquaria met vissen bekeken en de grote tank met de dolfijnen die heerlijk met elkaar aan het stoeien waren. Ook hebben we de manatees bezocht.
Daarna zijn we naar het volgende paviljoen gelopen, de universe of energy. Een lange voorstelling over Energy waarbij de stoelen gaan rijden langs dino´s. In mijn herinnering waren die dino´s heel kalm maar ze maakten toch aardig wat herrie. Ze maakten wel indruk op Sophia. Ze wilde wel op mijn schoot zitten maar was verder niet bang. Wat heb ik toch een dapper kind.
Toen we hieruit kwamen konden we een fastpass voor test track halen. Voor de zekerheid meette ik Sophia nog een keer en ze lijkt wel weer gegroeid want ze kwam nu ruim boven de 40 inch (102 cm) uit. Met het fastpass voor test track zijn we doorgelopen naar Soarin. Hier ga je in een soort ski liften omhoog en zweef je boven een film over Californie. Onderweg ruik je allerlei geuren en is het soms net alsof je met je voeten door het water glijdt enzo. Heel erg leuk, ook Sophia vond het heel erg leuk.
Na soarin bleven we in de land en maakten we het boottochtje en keken we de film van Timon en Pumba, beide vond Sophia erg leuk.
Toen liepen we langzaam naar world showcase want het werd tijd voor onze prinsessen lunch. Het was trouwens wel heel erg heet geworden. We waren daar netjes op tijd maar moesten erg lang in de hitte wachten tot we aan de beurt waren.
Toen we aan de beurt waren ging Sophia eerst op de foto met Belle. De foto was inclusief en werd later naar onze tafel gebracht, het is een hele mooie foto.
Daarna werden we naar onze tafel gebracht en had ik voor Sophia een speciaal drankje, kindercocktail met een lichtgevend tinkerbell poppetje erbij. Mijn moeder en ik namen lekker een wijntje. Voor het voorgerecht mochten we kiezen uit allerlei Noorse specialiteiten voornamelijk kaas en vis, was erg lekker voor ons maar voor Sophia iets minder. Toen we aan onze tafel waren moesten alle kinderen bij elkaar komen en kwamen alle prinsessen eraan en deden ze met zijn allen een soort parade door het restaurant. Heel schattig. Daarna kwam het hoofdgerecht. Zalm voor mijn moeder en mij en een pizza voor Sophia. Tijdens het eten kwamen de prinsessen om de beurt aan onze tafel. Iedereen feliciteerde Sophia, praatte met haar en we maakten mooie foto's.
Toen kwam het toetje, 3 verschillende dingen en een birthday cupcake met een kaarsje voor Sophia. Ook kreeg ze nog een verjaardags kaart ondertekend door de prinsessen.
Na de lunch liepen we naar China maar toen we daar goed en wel binnen waren realiseerden we ons dat we naar Test Track moesten. We gingen er gauw naar toe en het valt me al de hele week op dat Sophia behalve bij Kali river rapids nergens wordt opgemeten. Ze ziet er dus groot uit denk ik.
Ah Test Track ging weer lekker, lekker hard rijden en ook Sophia vond het echt prachtig. Lekker scheuren noemde ze het. We konden de actiefoto op de fotopas laten zetten en toen zijn we naar world showcase gelopen. Maar oh wat was het vreselijk heet! Onderweg nog bij de fonteintjes gestopt., Sophia's jurk even uitgetrokken en een zwembroekje aan en even afkoelen. We gingen zelf met een koud drankje onder die spray apparaten staan. Hierna doorgelopen naar Canada maar dat kleine stukje koste door de hitte echt moeite. We waren bllij dat we in de airco kwamen, tjonge wat was het vandaag heet. Na de film van Canada in Engeland een drankje gekocht en even bijgekomen in de schaduw. Langzaam werd het weer wat aangenamer en kwam er een briesje.
In Frankrijk nog een keer met Belle op de foto geweest dit keer droeg ze haar wit met blauwe jurk en toen door naar Marokko. We stonden daar net lekker te kijken toen er ineens een kei en kei harde knal was. De bliksem was ergens vlakbij ingeslapen, zomaar uit het niets. Even later begon het te stromen en te stromen van de regen. Het hield niet op. Met de poncho's aan doorgelopen naar Amerika. Daar op een bankje gezeten en Sophia werd door een meneer meegenomen want er was telefoon voor haar. Kwam ze helemaal blij met een certificaat kwijt terug. Goofy had aan de telefoon happy birthday voor haar gezongen.
Om 8.15 begon de show American Adventures en daar hebben we maar opgewacht want het regende nog steeds. Sophia viel in slaap tijdens de show en toen het klaar was regende het nog steeds. We hebben even met haar in de hal gezeten tot we er allemaal uitmoesten, ze gingen afsluiten. Met dr poncho aan in de kar en dat werd even huilen. Toen we door de stromende regen liepen viel ze zo weer in slaap. Toen we bijna bij de uitgang van Showcase waren werd er omgeroepen dat illumnations wel doorging dus onder een boom gewacht en toch nog naar illumnations gekeken. Ondanks dat we in de stromende regen stonden genoten we van deze prachtige show. Sophia sliep dwars door al het geknal heen. Daarna naar de auto gelopen, we stonden weer op loopafstand. Naar huis gereden en mijn grapje van als we thuis zijn is het droog kwam ook nog uit. Wel meteen naar bed gegaan. Sophia was in de auto even wakker maar sliep zodra ze in bed lag. Ik heb nog even gelezen en daarna ook lekker gaan slapen.
Het was een prachtige dag. Sophia wordt trouwens in alle Disney parken steeds prinses genoemd en vandaag prinses Sophia omdat ze die button met haar naam om had. Ze vindt het prachtig.

















2 opmerkingen: