dinsdag 30 augustus 2011

Weer terug

Lekker uitgeslapen tot 8.30 en daarna douchen en inpakken. Veel inpakken. Gelukkig hebben we in de loop van de vakantie veel gewassen dus hoeven we dat thuis niet zo erg te doen. We hadden de extra tas van Sophia hard nodig. Die was op de heenweg leeg gebleven. Heerlijk al mijn aankopen door mijn handen laten gaan en bij alles dacht ik: oh ja dat heb ik daar gekocht en dat daar enz. Precies om 10.00 waren we klaar, alarm erop, sleutel in het kastje en wegwezen. Voor een paar dollar getankt want anders waren we bang het niet te redden. Ook wat muffins en bananen gekocht als ontbijt en toen naar Seaworld want we hebben nog een paar uur voor we op het vliegveld moeten zijn.
Bij Seaworld was het heel erg rustig. Sophia mocht een show kiezen en natuurlijk werd het blue Horizons want we zijn allemaal nu echt helemaal gek op dolfijnen. We kwamen 5 min voor aanvang aan en de tribunes waren pas voor de helft gevuld. We zaten op een prachtige plek en genoten voor de laatste keer van de dolfijnen.
Daarna wilde Sophia graag roggen voeren en aaien en hebben we ons daar een poosje vermaakt. Daarna naar de manatees geweest en Sophia heeft het er al de hele vakantie over, het is niet eerlijk voor mama dat zij en oma een knuffel hebben en mama niet. Dus nu heeft ze bij wijze van alvast mijn verjaardags cadeau een manatee knuffeltje voor me gekocht wat ze gaat verstoppen tot mijn verjaardag onder de tafel.
Lekker de middag rond gelopen bij de pinguins en zeeleeuwen gekeken en om 14.30 vertrokken  naar het vliegveld.
Daar aangekomen ging het prima bij Alamo, snel ingeleverd en uitgeladen. Bij de balie van Delta werkte de self scan weer  en moesten we wachten op een attendant en dat duurde nog al lang. Gelukkig ging alles daarna relaxed en snel. Door de paspoort controle en door de security. En toen maar wachten en wat eten.
De vlucht vertrok redelijk op tijd en duurde maar anderhalf uur. Er waren in de vliegtuig ook kleine schermpjes. Voor films moest je dan je creditcard erdoor heen halen maar satelite televison was gratis. Zo heeft Sophia nog even naar spongebob gekeken maar ze viel al snel in slaap en toen we aangekomen waren en ze wakker werd dacht ze dat we nog moesten vertrekken.
Toen waren we op Atlanta airport en zo´n stresserige bedoening als aankomen is zo relaxed gaat het als je vertrekt. Bij de balie van Delta/KLM nog gevraagd of ze de stoelen kunnen omwisselen want er zit weer een gat op de plek waar Kader zou moeten zitten. Ze konden dit niet zelf doen maar we moesten t maar vragen aan degene die op die stoel zou zitten.
Nog wat rondgelopen en bij het foodcourt koffie en chocolademelk gedronken.  Je kon bij de chocolademelk kiezen tussen puur, melk en wit. Ik had melk gekozen en het smaakte heel lekker, heel romig en zacht.
Bij de gate van het vliegtuig zochten ze nog 6 vrijwilligers die dinsdag wouden vertrekken en dan 600 dollar vouchers zouden krijgen en een hotel en meal vouchers. Even over nagedacht en vroeger waarschijnlijk meteen gedaan maar met een klein kind reis je toch anders. We zagen het niet zitten om weer met alle spullen te gaan slepen die we net allemaal lekker kwijt waren en midden in de nacht weer naar een hotel te gaan enzo. Dus we lieten dit aan ons voorbij gaan.
Om 22.15 konden we boarden. Gelukkig wilde de meneer die op de tussenliggende stoel zat wel ruilen en zaten we met zijn drieen naast elkaar. Lekker met de schermpjes film gekeken. Mijn moeder en ik keken naar RIO en Sophia naar Nijntje en Woezel en Pip. Om 00.05 kwamen ze nog met een dinertje aanzetten. Toch maar genomen en er wat van opgegeten maar echt honger hadden we niet.
Tegen 1.30 viel Sophia in slaap. Ze zat tussen ons en we hadden de leuningen omhoog gedaan en over ons heen kon ze zo liggen slapen ging prima. Ik zat intussen Sonnyboy te kijken maar werd toch ook wel moe en heb ook wel een beetje geslapen, net als mijn moeder. Niet echt diep geslapen maar af en toe even weggedommeld. Om 5.00, 11 uur Nederlandse tijd werd toen het ontbijt geserveerd. Helemaal geen trek in, toch aangenomen want er zat ook een bakje fruit bij en dat lustte ik wel. Verder naar Sonnyboy gekeken. Prachtige film, jammer dat ik net het einde niet heb gezien want toen werd het systeem uitgeschakeld. Sophia werd ook langzaam wakker en die heeft nog een half uurtje naar Rapunzel gekeken.  De vlucht duurde maar 7,5 uur, we profiteerden volgens de piloot van de staart van Irene en vlogen lekker op haar mee naar huis.
Om 12.30 waren we geland. Binnen een minuut door de paspoort controle, wat een verschil met New York :p. De tassen, koffer, wandelwagen en autostoel kwamen snel aan. Sophia was weer in slaap gevallen. En toen stonden Annelies en Manon ons op te wachten bij de uitgang. Sophia werd meteen wakker en zat vol verhalen. Ze hebben ons naar huis gebracht en we hebben de middag en begin van de avond samen doorgebracht. Wakker kunnen blijven. Sophia om 19.00 doodmoe naar bed gebracht en zelf om 21.30. Goed volgehouden van mezelf denk ik. Helaas werd Sophia om 1.00 klaar wakker. Heb haar tot 2.30 verhaaltjes liggen voorlezen en om 3.00 vielen we weer in slaap. Mijn moeder heeft wel de hele nacht doorgeslapen. Hopelijk zijn we snel door onze jetlag heen.


4 opmerkingen:

  1. Heel veel succes met de jetlag. Komt vast goed. En wat een leuk blog heb je geschreven, las het elke dag met plezier. Bedankt nogmaals.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En toen waren jullie weer veilig in Nederland na een geweldige vakantie in Orlando en omstreken.
    Heb vreselijk genoten van jullie reis.
    Bedankt voor het "meereizen" en succes met de jetlag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie hebben lekker nog het een en ander kunnen doen op de dag van vertrek. Helaas zit het er weer op en zijn jullie nu weer thuis.
    Met veel plezier jullie belevenissen gelezen, succes met de jetlag !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toch nog een voordeel van Irene, jullie vlogen lekker snel. Welkom thuis en sterkte met de jetlag. Het was leuk om jullie belevenissen te volgen.
    Tot een volgende keer?
    Groetjes
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen