zaterdag 19 juli 2014

Bryce Canyon

Tot 8.00 geslagen daarna lekker voor de deur ontbijten met de lekkere dingen die we gisteren hebben gekocht. Na alles weer te hebben ingepakt vertrokken we om 9.30 maar omdat we vandaag naar Utah gaan was het eigenlijk al 10.30. Gelukkig is het niet al te ver naar Bryce Canyon waar we vandaag heen gingen. Het rijden was ook erg leuk, van heel woestijnig bij Page tot kleine bergen met naaldbossen en graslanden met een klein riviertje. We hebben wel 3 dode herten en een vos langs de weg zien liggen.
Vlakbij bij Bryce stoppen we bij het Dixie national forrest en gaan hier lekker zitten te picknicken. Daarna rijden we naar Ruby’s campground waar we voor vannacht een cabin hebben gereserveerd. Het is een gezellig houtenhutje met een 4 persoonsstapelbed, 2 boven, 2 beneden. Sophia wil graag met mij boven liggen. Verder een tafeltje en een bankje en buiten een veranda met een bankje en een picknick tafel. Er rennen allemaal eekhoorntjes rond, heel leuk. Als we de spullen hebben uitgeladen gaan we Bryce Canyon NP in. We rijden naar sunrise point om daar de queensgarden trail te gaan lopen. Dit trail lijkt me het meest geschikt. Eerst loop je naar beneden en dan kom je langs alle Hoodoo’s, een soort natuurlijke stenenbeelden zeg maar. Het is een hele leuke wandeling. Op het einde moet er een beeld zijn die op een standbeeld van queen Victoria zou moeten lijken, wij hebben haar niet kunnen herkennen. Dan begint de terugtocht en dat is stijl omhoog. We moeten regelmatig stoppen om even uit te rusten en water te drinken.
Vlak voor we boven zijn begint het even te spetteren, dat vinden we wel lekker. In de verte zien we een donkere lucht maar al snel is de zon alweer helemaal terug.
Bovenaan de rand gaan we lekker op een bankje zitten en eten lekker wat pretzelstokjes en nootjes. Daarna rijden we naar de camping en gaat Sophia lekker zwemmen. Mijn moeder en ik gaan lekker op een ligstoel naast het zwembad liggen en brengen de tijd lekker lezend door. Heerlijk die zwemdiploma’s, ik hoef niet meer altijd mee het water in!

Om 19.00 moet Sophia uit het water komen en als ze is aangekleed gaan we bij de buren Ruby’s inn, naar het buffet. We eten heerlijk, vooral de toetjes smaken ons erg lekker en gaan nog lekker buiten op de veranda zitten. Sophia speelt binnen met haar barbies. Er is hier wel internet op de camping maar het werkt moeizaam en traag, het duurt dan ook een eeuwigheid voor de foto's op het blog staan, het is buiten al helemaal stil en donker en heel veel sterren.






2 opmerkingen:

  1. Wij vonden Bryce ook zo mooi. Wat een leuke trip maken jullie. Wij hebben toen ook bij Ruby's inn gegeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk houten huisje!!
    Wat genieten jullie toch he!! En wat bijzonder om dat samen met je moeder en dochter te doen.

    BeantwoordenVerwijderen