vrijdag 25 juli 2014

Naar Las Vegas

Lekker tot8.15 geslapen, Sophia zelfs tot 8.30. Mijn moeder ging wafels halen voor bij het ontbijt en Sophia en ik gingen even met Kader facetimen. Om 9.30 reden we weg van het hotel. Bij St George bezochten we weer eens wallmart. We kochten water en fruit en Sophia koos van het geld dat ze van haar vader heeft gekregen een barbiepaard. Ze is er vreselijk blij mee en heeft er de hele weg meegespeeld.
Omdat we Uthah weer uitreden en (eerst een klein stukje Arizona) Nevada inreden kregen we er weer een uur bij dus het was nog lekker vroeg. In plaats van rechtstreeks naar Las Vegas kozen we voor een omweg door de Valley of fire. Het klinkt waarschijnlijk saai maar wat was het weer schitterend. Een park middenin de woestijn met voornamelijk knalrode rotsen in allerlei bijzondere formaties en weer op een heel andere manier dan we in de andere parken hebben gezien. We beklommen een trap naar een plek waar hele oude tekeningen in de muur waren gemaakt. We zagen weer heel veel kleine eekhoorntjes heen en weer rennen. We bezochten een leuk visitor center met terrariums met slangen en andere dieren die hier leven.
Via de lake mead recreation area reden we het park weer uit. Hier was de omgeving weer heel anders. Heel onherbergzaam, bijna niet uit te leggen maar echt heel woestijnig, terwijl je in de verte soms lake mead kon zien liggen die er blauwer dan blauw uitzag. Toen om 15.00 zagen we in de verte Las Vegas opdoemen uit het niets. Hoe dichterbij we kwamen, hoe indrukwekkender. We kwamen aan de zuidkant de stad in hebben daar ook een hotel. Het Excalibur, een groot ridderkasteel, maar we reden eerst met de auto de hele strip af en bewonderen alle grote hotels die je kon zien liggen.
Nadat we de hele strip op en af hebben gereden gingen we naar ons hotel, het was even zoeken want er zijn enorme parkeergarages en daarna dwars door een enorm casino heen naar de hotel registration. Daar stond een enorme rij maar gelukkig waren we toch snel aan de beurt. We hebben een kamer op de 17e verdieping met uitzicht op het Luxor. (de piramide) Toen alle spullen naar de kamer gebracht zijn gingen we eerst kaartjes regelen voor de ridder/dinershow. Sophia is dol op riddershows, (vooral op Raveleijn van de Efteling) en dus leek ons dit een leuke show. Helaas was de show voor vanavond al uitverkocht en morgen is er geen show dus hebben we hem voor woensdag geboekt.
Nadat dit geregeld was gingen we eerst een halfuurtje bijkomen op de kamer, we hebben heerlijke bedden. Om 17.30 gingen we opzoek naar het buffet van ons hotel en dat was snel gevonden. Al heb ik gelezen dat het Excalibur een van de mindere buffetten heeft waren wij zeer tevreden. Er was een enorme keus en we hebben echt heerlijk gegeten.

Daarna gingen we met de auto naar Circuscircus want Sophia wilde graag het overdekte pretpark zien en ze heeft als persoonlijk doel dat ze in een achtbaan over de kop moet. In de adventuredome waren twee grote achtbanen. Een gele die een korter ritje maakte maar wel heel stijl naar beneden ging en een lange roze, 2 keer over de kop. Nou ze is er in geweest hoor en helemaal niet bang. Ze was zo ontzettend trots opzich zelf toen ze er uit kwam dat ze helemaal stond te springen en de rest van de avond geroepen heeft goed van mij he, dat ik dat durfde! Na circus circus stapten we in de auto. Inmiddels was het erg druk op de weg. Bij het Bellagio zochten we weer een parkeerplek. En na wat gezoek vonden we dit ook. We bekeken even de binnenkant van dit prachtige hotel maar zijn gekomen voor de buitenkant. De show met de springende fonteinen. Eerst sprongen ze op Time to say goodbye (gelukkig is die tijd nog niet aangebroken) We wilden het daarna nog een keer zien want we hadden de eerste keer geen plek vooraan bij de balustrade. De tweede keer was het een lied dat ik niet kende. Hierna liepen we terug. Het was al laat en Sophia stond op instorten en was ook niet echt gezellig meer. Maar vlakvoor we in het hotel waren begonnen de fonteinen weer en zijn we nog een keer blijven kijken. Dit keer op Lucy in the sky with Diamonds. Daarna echt snel de auto opgezocht en door t drukke verkeer naar het hotel. Waar we pas om 23.30 aankwamen. We hebben hier in Las Vegas helaas alleen internet in de algemene ruimtes en zelfs dan gaat t niet makkelijk dus ik typ mijn verslag in words en bij het volgende hotel zet ik alles in een keer erop. Het was weer een prachtige dag! 








2 opmerkingen:

  1. Wat knap van sophia dar ze in de achtbaan over de kop durfde dat heeft zij niet van haar oudtante

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf las vegas!! Wij zaten ook in het excalibur hotel je kijkt er je ogen uit
    Have fun

    BeantwoordenVerwijderen