woensdag 9 juli 2014

De heenreis

We konden om de normale tijd van 7.00 opstaan. Rustig alle spullen in de auto zetten (alles was al ingepakt) Om 7.45 kwamen we bij mijn moeder aan en konden we op weg  naar Schiphol. We stonden even flink in de file maar waren ruim op tijd weggegaan. 
Op Schiphol namen we afscheid van Kader, (Sophia in tranen) alle controles liepen verder vlot. Na de controles even lekker een broodje eten en mooi op tijd vertrok ons eerste vliegtuig van Britisch Airways naar Londen. Binnen een uurtje waren we alweer op Londen Heathrow, wat een enorm vliegveld zeg. Met een bus moesten we naar een andere terminal en we bleven maar rijden. Gelukkig hadden we ruim de tijd voor de overstap. In Terminal 3 aangekomen hadden we nog even de tijd en zagen reclame voor een gratis family lounge dus gingen we daar even kijken. Er stonden hier lekkere banken om te zitten en er was speelmogelijkheid voor de kinderen. (een soort mini ballorig) Hier heeft Sophia nog heerlijk gespeeld. Tot er op een scherm kwam te staan dat onze vlucht snel zou gaan boarden. 
Voor we gingen boarden kwam er een uitgebreid interview wat we in Amerika gaan doen, hoe lang we blijven en wat we voor werk hebben enz. Wel een hele vriendelijke vrouw die een praatje over het WK met ons hield en zei dat ze hoopte op een finale Nederland Duitsland met Nederland als winnaar. 
Na de laatste controle stapten we in het volgende vliegtuig, naar Los Angeles uitgevoerd door American Airlines. Wat een prachtig en enorm groot vliegtuig. Een mooi entertainment systeem wat al begon nog voor we vertrokken. Zeer uitgebreid assortiment films. 
Om 14.00 zouden we vertrekken maar we bleven maar aan de grond staan. Er waren problemen... Gelukkig konden we dus wel alvast film kijken. (Ik keek naar Noah) Pas om 15.20 stegen we eindelijk op. we hebben ons vermaakt met de films, Sophia kreeg elk uur een cadeautje. (stickerboeken, loomsetje, nieuwe rugtas met inhoud als een kompas, verrekijker en zaklantaarn en dvd's) 
Het eten was redelijk, alleen Sophia lustte het niet. De snackbox die we later kregen viel wel in de smaak. 
De laatste 2,5 uur heeft Sophia geslapen, mijn moeder en ik doezelden ook af en toe weg, het is tenslotte voor ons al nacht. 
Om 17.30 landen we op LAX. Gelukkig ging de immigrations heel snel en troffen we een bijzonder vriendelijke beambte. 
Koffers ophalen, auto ophalen, Dat laatste ging minder vlot. Eerst al een grote rij voor de balie en daarna waren alle SUV's op en stonden we met zijn allen te wachten tot er weer een geleverd werd. Uiteindelijk hebben we een mooie zwarte Toyota RAV4, met allerlei luxe snufjes o.a. een achteruit rij camera.
Het hotel was snel gevonden, voor we een kamer hadden duurde wel lang want de gewone kamers waren op. Uiteindelijk een suite gekregen met een extra bed erbij. 
O 21.00 gingen we lekker slapen om vervolgens om 1.15 alweer wakker te worden. Na een hele tijd wakker te zijn geweest vielen we tegen 2.30 weer in slaap en hebben we daarna geslapen tm 6.00.
Al met al een goede maar lange reisdag, vandaag gaan we genieten van LA!



4 opmerkingen:

  1. Fijn jullie zijn er nu maar lekker genieten daar!!!!
    Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou gloof dat het eindelijk gelukt is met reageren
    Ik geniet weer erg van jullie verhalen vooral die reis met die jeep lijktme geweldig Dat zwemmen in die riviertjes zien er ook leuk uit Iedere dag hoop ik op een nieuw verhaal en dat is er ook altijd
    Nou veel plezier en ik verheug me al op hetvolgende hoofdstuk liefs annelies

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het is zeker gelukt, leuk om jullie reactie te lezen en dat jullie t leuk vinden! xx van ons

      Verwijderen