zondag 27 juli 2014

Naar Yosemite

Zit nu in de guest lounge van Yosemite met zeer slecht internet dus alleen de verslagen en de foto's volgen later.

Gisteravond toen we net in slaap waren gevallen kwam er ineens een man met koffer en al in de kamer. Hij zei excuse me en ging meteen weg. Wij de receptie bellen en die was verbaasd dat we in die kamer zaten. We zaten in kamer 221 en we hadden in 121 moeten zitten. Maar ze had zelf dat nummer op het kaartje geschreven dus wij hadden niks fout gedaan. Daarna niet meteen in slaap kunnen vallen. Bovendien snap ik niet dat de deur opengaat als de kamer niet goed is.
Bij het uitchecken geklaagd en was er een andere receptioniste en die reageerde heel vriendelijk en we kregen 10% korting op de kamer. Snel een hotelontbijtje genomen wat niet veel voor stelde. Daarna spullen inpakken en wegwezen. We reden langs het mono lake, een meer waar tufa’s een soort stenentorentjes uitsteken en we reden nog wat verder naar Bodie, een ghost town. Bodie is vroeger een flinke stad vol met goudzoekers maar toen de mijnen gingen sluiten, vertrok iedereen uit Bodie en lieten alles in hun huizen en gebouwen achter. We hebben een flinke tijd langs al die huisjes lopen slenteren en overal naar binnen gekeken. Er waren gewone huizen maar ook hotels, winkels, een school, een kapper enz. Het was heel interessant om te zien. Sophia vond het ook erg leuk en liep enthousiast van het ene huis naar het andere. Toen we Bodie gezien hadden gingen we aan de picknick tafels fruit eten en iets drinken. Daarna stapten we weer in de auto. Eerst 5 km over een onverharde weg, hadden we op de heenweg ook dus dat is wel schokkerig rijden. Toen een klein stukje terug, bij het plaatsje Lee Vining getankt en toen de Tioga road op. We reden nu echt de bergen in. Grote bergtoppen met sneeuw, weilandjes, meertjes en het werd lekker wat koeler. Wat een prachtige uitzichten hebben we gezien. Bij Lambert liepen we een stukje van het trail naar dog lake, niet helemaal want we moeten nog een stukje rijden. Het was een prachtig bospaadje, dat soms een beetje steeg en wat klimmen was. Onderweg zagen we eerst weer vele eekhoorntjes maar later zag ik iets groters, eerst dacht ik dat het een das was, toen we beter keken bleek het een marmot te zijn. We liepen weer iets verder en zagen een hertje op het pad. Wat prachtig toch al die dieren van zo dichtbij. Toen we een half uurtje gelopen hadden keerden we om en weer zagen we een hertje dit keer een mannetje met een gewei.

We reden met de auto verder tot aan Tenaya lake, een prachtig groot meer. We hebben hier even lekker aangezeten. Na een kwartiertje weer verder en na een poosje zien we een vreemde wolk, even later blijkt het brand te zijn. In het dal onder ons zien we enorme rookwolken opstijgen, ook rijden we met onze auto dwars door de rook heen. Na een poosje is er gelukkig niks meer van te zien. Via allerlei uitzichtpunten komen we aan in Curry Village. Een groot tentenkamp midden in het bos tussen de bergen. Alle etenswaren en toiletartikelen moeten voor de tent in een beerproof kist bewaard worden. Als we ons geinstaleerd hebben gaan naar het pizza dock. Er is een enorme rij en we praten met een Nederlandse familie voor ons. Als zij een tafeltjes vinden delen we met hun het tafeltje. Grappig is dat moeder en dochter net als wij ook in het onderwijs werken. We eten lekker pizza en wisselen deze avond ervaringen uit. Erg gezellig, daarna wil ik graag naar de guest lounge waar wifi is. Helaas lukt het me niet om verbinding te krijgen. Dan maar naar de tent en het verslag in ieder geval in words zetten. 









2 opmerkingen:

  1. Wat ziet sophia er stoer uit in haar geruite bloesje en wat goed dat je die marmot op de foto kon krijgen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zie dat staan met der verrekijker!!

    BeantwoordenVerwijderen