dinsdag 29 juli 2014

Yosemite 2e dag

Weer een nacht heerlijk geslapen in onze tent. Als we wakker worden is het net alsof het bewolkt is, maar het is een damp van rook die in de vallei hangt. We zien nu geen asdeeltjes meer vallen dus hopen dat t een goed teken is. De weg 120 is afgesloten net als de campgrounds daar maar verder is alles nog open en bereikbaar. Na weer een overvloedig ontbijt (we nemen ook fruit en koek mee voor onderweg) en even in de guest lounge op internet de verslagen (zonder foto’s) op het blog zetten en dan gaan we op weg. We hoeven maar een klein stukje te rijden en hadden ook met de shuttle bus kunnen gaan maar door onze slechte ervaring gisteren met de shuttle bussen in Wawona gaan we liever met de auto. We parkeren de auto 2 km verderop en beginnen daar te wandelen naar Happy Isle waar we het Mist trail zullen gaan lopen. Het  mist trail is 1,2 km tot de eerste mooie stop en daarna kan je m nog verder lopen zolang als je wilt. Het is een wandeling pittig omhoog, we moeten regelmatig even uitpuffen, wel is het een verhard pad en het grootste deel is in de schaduw. Op veel stukken kan je de rivier onder je zien liggen en we zien ook weer heel veel eekhoorns. Ook zien we twee steller jays, dat zijn knal blauwe vogels met een zwarte kuif. Na een pittige wandeling omhoog komen we op de brug en kunnen we in de verte de Vernall fall zien liggen. Prachtig, alle andere watervallen in Yosemite zijn dit jaar al opgedroogd of zo goed als opgedroogd maar de Vernall fall is nog prachtig. Nu we toch al tot hier gekomen zijn besluiten we dat we net zo goed  nog wat verder kunnen lopen. We gaan de volgende klim aan en zien de waterval steeds dichterbij komen. Na een poosje bereiken we een steile stenentrap. We gaan de trap nog een stuk op maar er zijn geen hekken langs en er is best een diepe afgrond naast ons en plotseling krijg ik de zenuwen van de hoogte. (niet zo zeer voor mezelf maar ik ben doodsbang voor Sophia) we gaan tot aan het boompje, hebben daar een prachtig uitzicht en gaan dan voorzichtig terug. Als we weer van de trap afzijn en op het pad terug zijn zoeken we een lekker plekje op een van de grote stenen en eten ons fruit op. De wandeling weer naar beneden gaat een stuk sneller maar nu moet je wel opletten dat je niet te hard gaat lopen.
Als we weer beneden zijn zien we een snack kraam en we vinden dat we best iets verdient hebben. We kopen een super lekkere hotdog en genieten daarvan voor we aan het laatste stukje tot de auto beginnen.
Met de auto rijden we terug naar camp Curry en gaan eerst naar de tent. In de tussentijd is er veel meer rook in de vallei gekomen en zien we weer overal asdeeltjes neerkomen. Misschien is het overdreven van ons maar we vinden het een veiliger idee om een groot deel van onze bagage vast in de auto te hebben voor het geval de boel toch ontruimt wordt. We laten de spullen die we nu en morgenochtend nodig hebben in de tent maar brengen de koffers vast naar de auto.
Hierna gaan we naar het zwembad. Gisteren was t gesloten vandaag is het open. Het is 15.30 en we zwemmen tot 17,15. Het is een heerlijk groot zwembad met warm water en ligbedden en ook nog eens schitterend uitzicht. Voor we gaan zwemmen hebben we nog een incidentje met een kluis die niet goed werkt. Hij gaat niet meer open en er moet een manager komen. Sophia en ik gaan vast zwemmen terwijl mijn moeder dit afhandelt. Op een gegeven moment zien we dat niemand de kleedkamer meer in mag. Dan gaat het ook nog eens keihard regenen net als mijn moeder eindelijk kan komen zwemmen. (na 10 min stopt de regen weer) Als mijn moeder komt vertelt ze dat de kluis moest worden geopend door mannen van het onderhoudteam en dat er daarom helemaal geen vrouwen de kleedkamers in mochten zolang die mannen daar waren. (het zijn trouwens kleine hokjes) een beetje overdreven vinden wij. Maar goed we hebben heerlijk gezwommen. Na het zwemmen douchen en aankleden en wat eten. We delen met zijn drieeen twee menu’s en hebben nu voor de eerste keer eens een plekje over voor een ijsje. Een ijsje dat je beter een ijs kan noemen maar erg lekker.

Dan gaan we nog even een rondje rijden. We zien dat het met de brand toch al een stuk beter gaat. We stoppen nog even bij swinging bridge en lopen daar wat rond en door de rivier. We zien nog flink wat hertjes en hoe de zon ondergaat wat een prachtig gezicht is op al die rotsen en bergen hier. Helaas zien we verder niet veel ander wildlife. In Camp curry kijken we in het amfi theater in het donker nog wat oude filmpjes over de geschiedenis van Yosemite en dan gaan we weer naar de tent.








2 opmerkingen:

  1. Zo inderdaad wel spannend om nu in een tent te liggen met al die branden!!
    Maar ondanks alles toch weer een geweldige dag gehad

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sophia heeft een nieuwe pose ontdekt? Gloss on my lips, hand on my hips.

    BeantwoordenVerwijderen