vrijdag 25 juli 2014

van Las Vegas naar Bishop

Om 7.00 opgestaan en alles naar de auto gebracht. Om 8.00 hebben we getankt en wat dingetjes gekocht om onderweg op te eten. Om 8.00 zijn we vertrokken met rijden, het is nu gelukkig nog niet zo heel heet. Bij het stadje Pahrump slaan we water in en nog wat proviand voor onderweg en dan rijden we al snel Death Valley national park in.
Omdat het nog vroeg is valt de hitte nog mee. We stoppen als eerste bij Zabriski point en lopen de heuvel op. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht op allerlei rotsformaties en wat ziet het er weer anders uit dan alles wat we tot nu toe hebben gezien. Snel weer terug naar de auto, de hitte is dan wel minder dan verwacht het is wel al over de 35 graden. We koelen lekker af in de auto en drinken veel water. Dan rijden we naar het visitor center in Furnace creek. We bekijken het (lekker koele) visitor center en krijgen een kaartje van het park.
Als we het visitor center uitlopen zien we op het gras een roadrunner lopen.Hij laat zich uitgebreid door allerlei toeristen fotograferen en ook door ons.
We nemen nu de route naar badwater, het laagste punt van de VS. Hier is midden in de woestijn een klein heel zout meertje, voorbij het meertje is een grote zoutvlakte. Sophia herkent dit van Bassie en Adriaan. Het is inmiddels erg heet geworden (46 graden) en Sophia vindt t maar zielig dat Bassie en Adriaan in deze hitte verdwaald waren. Gelukkig gaan wij na 5 min weer naar de auto. Het is hier prachtig in de woestijn maar ook erg heet, een wandelingetje kunnen we niet maken. '
Op de terugweg nemen we de omweg via Artist drive. Dit is echt een schitterende route door de woestijn. Achter elke bocht ziet het er anders uit, met andere kleuren rotsen. Soms moet je dwars door een straatje met rotswanden. We stoppen regelmatig om even een foto te maken en van de uitzichten te genieten maar we gaan de auto niet uit.
Als we van de artistdrive afkomen rijden we in een keer naar de uitgang bij Paramint springs. Death Valley is heel afwisselend, het is een woestijn maar ziet er elke keer weer anders uit. Dan weer een kaal weidslandschap, dan weer aparte rotsformaties, dan kijk je weer van bovenaf een dal in.
Als we Death valley uitrijden, rijden we eerst naar het plaatsje lone pine. We eten daar in de mac donalds een ijsje. Het is buiten nog steeds warm maar nu weer onder de 40 granden. Het landschap wordt naarmate we noordelijker rijden steeds lievelijker. Groener en met meer bomen. Om 5.30 komen we aan in Bishop waar we een hotel hebben geboekt. Maar als we bij t adres aankomen wat ik in de tomtom heb ingevuld is daar helemaal geen Ramada hotel. We rijden voor de zekerheid de straat nog even uit maar de Ramada is nergens te vinden. We gaan t navragen bij de travellodge die het dichtsbij  het Ramada adres ligt en ja hoor het hotel is van een nieuwe eigenaar.
Als we alle spullen naar de kamer hebben gebracht willen we even op internet maar de verbinding is vreselijk slecht. We gaan dan maar eerst wat eten bij een bbq restaurant. Het is een soort snackbar, je bestelt je eten aan een bar en daarna wordt  t naar je tafel gebracht (of kan je het meenemen) Het smaakt ons heel erg lekker en we zijn maar 30 dollar kwijt.
Daarna lekker op tijd naar de kamer (19.30) ik ben echter de hele avond bezig om het blog en dan met name de foto's bij te werken, ik heb nog nooit zulk traag internet  meegemaakt. Na een poosje geef ik het op. Zet de verslagen er nog wel op maar de foto's moeten maar een andere keer. Geen idee wanneer want morgen gaan we naar Yosemite en bij de tent in Curry Village zal wel geen internet zijn.

2 opmerkingen:

  1. Het voordeel van geen internet voor jou is veel lezen voor ons ;-)leuk weer heb weer meegenoten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer lekker bijgelezen,en de foto's komen nog wel.
    Wij weten helaas uit ervaring dat het internet daar heel erg is

    BeantwoordenVerwijderen