maandag 26 augustus 2024

We don´t say goodbye but see you reel soon

 

Op zich nog wel lekker geslapen, het is ook zo´n heerlijk bed. Sophia was heel laat thuis gekomen, afscheid van al haar Vibe vrienden genomen. De wekker staat om 7.15 maar toch ben ik om 6.30 al wakker, ik voel dat we stil liggen. Ik ga maar op mijn telefoon de enquete invullen. Vroeger was dat op een papier nu dus digitaal. Het is voor het personeel heel erg belangrijk dat je dit doet en ze goed beoordeeld (en dat hebben ze ook allemaal verdiend) Om 8.00 lopen we met onze handbagage de kamer uit en nemen de lift naar dek 2, the enchanted garden. Het is een gebruik dat je gaat eten op de plek waar je de laatste avond hebt gegeten en dan afscheid neemt van je dinnerteam en in ons geval ook onze tafelgenoten. We maken een groepsfoto en wisselen instagram/facebook uit. In de enchanted garden bestel je van de kaart. Eerst komen ze langs met een schaal met zoetigheden, ik heb een klein appelflapje. Van de kaart kiezen Sophia en ik allebei de bagel met zalm en roomkaas. Mijn moeder de fruitbowl en een musli beker.



Als we het op hebben en de lift naar t atrium hebben genomen weten we niet bij welke groep ze nu zijn om te vertrekken. We spreken twee Nederlandse mannen en die zeggen dat iedereen van boord af mag.. dat was andere jaren niet zo dan moest je op je groep wachten. Maar ze hebben gelijk, de meeste mensen zijn er al af. We halen onze koffers maar moeten nog een verlengsnoer terug hebben wat ze uit onze koffer hadden gehaald. Bij de bagagehal zien we niks en de vorige keer was het ook buiten het schip dus we gaan van het schip af. Maar dan merk je ineens dat je niet meer onder de hoede van Disney bent, er staat een man te schreeuwen dat we niet mogen blijven staan maar moeten doorlopen, maar omdat wij dat verlengsnoer nog niet hebben willen we niet het terrein af. Hij wijst ons dan naar twee andere mannen die ons weer naar een vrouw verwijzen, die belt iemand op en die komt het verlengsnoer brengen. Maar hoe die ene man daar staat te schreeuwen, zo erg dat Sophia die toch al verdrietig is omdat ze van het schip af moet er helemaal verdrietig van wordt. Dan moeten we in een lange hete rij naar Alamo omdat we nog een huurauto hebben. We staan achteraan in de rij en op het vliegveld gaan er altijd busjes af en aan, nu komt er soms een klein busje aan en er staan heel veel mensen in de rij. Uiteindelijk zijn we aan de beurt en brengt de shuttle ons naar de verhuur. We hebben dit keer een zilveren Toyota Highlander, ook een mooie ruime auto. De Navijuf werkt niet want dan moet je eerst een Toyota app downloaden dus halen we de tomtom maar eens uit de tas. Het is 78 km terug naar Orlando het is 12.00 en we hoeven pas rond 17.00 op het vliegveld te zijn. We gaan dus maar naar Disneysprings, het winkel/restaurant gedeelte van Disney. We bekijken de grootste Disneywinkel, zien heel veel leuke spullen die ik eigenlijk allemaal nodig heb maar niet koop want de koffers zijn meer dan vol. We gaan dan een lekker broodje eten bij Earl of Sandwich maar de creditcard wordt geweigerd… helemaal op het einde van de vakantie heeft ie dus zijn limiet bereikt. We kunnen er nog wel broodjes van kopen maar geen drankje. Dus pinnen we toch maar wat bij en na wat te hebben rondgewandeld gaan we nog naar ons vaste stekkie het Ierse restaurant, niet meer om te eten maar voor frisdrank die je hier ook weer mag bijvullen. Mijn moeder had een starbucks, frappucino die zat ernaast.






Ik had het gisteren op cast away cay en nu ook weer, ik ben steeds duizelig nu ik weer aan land ben. Had het vorig jaar in Vancouver ook (en toen moest ik er nog mee over een suspension bridge) en nu dus weer, sommige andere mensen op de facebook groep schrijven ook dat ze er last van hebben, het is verder niet zo erg maar wel erg lastig.

Dan hebben we het wel weer gezien in Disney springs want winkelen zonder kopen is niet zo heel leuk. We stappen in de auto en willen via de 4 naar het vliegveld rijden en dan bij een afslag nog broodjes subway halen, maar we volgen per ongeluk de tolweg en dan komen er geen food exits. We zijn al bij het vliegveld en proberen met de Tomtom nog een subway te vinden maar die adressen blijken niet meer te kloppen, dan moeten we ons broodje onderweg maar overslaan. De auto terug brengen is ook een beetje lastig want we missen een afslag dus maken daarna een extra rondje. Daarna wordt t weer makkelijk, auto inleveren met de spullen naar de gate, via een apparaat inchecken bij Delta (gelukkig de koffers mogen weer gratis mee) koffers inleveren, aan mijn koffer wordt wel een kaartje met Heavy gehangen maar er hoeft niks uit ofzo.. We gaan door security waar een enorme rij voor staat, later in de rij staan ook de twee Nederlandse broers waar Sophia mee in Vibe zat en wat nog grappiger is we worden door een andere familie herkent van het karaoke. Ze vragen aan ons of we aan karaoke hebben meegedaan en youre welcome in het Nederlands hadden gezongen, ja dat waren wij, ze vonden het erg leuk. Ze hebben trouwens dezelfde tas die wij ook als fish extender hebben gekregen, super leuke handige tas.

Bij deze security moet ook weer alles uit, schoenen, laptops en Ipads etc. Mijn moeder moet lachen want eerst wordt er heel hard geschreeuwd van dit eruit en dat eruit en vervolgens wordt ze aangesproken met How old are you sweetie? (want boven de 75 hoef je je schoenen niet meer uit, ze moet dus nog een paar jaar wachten)

Na de security hebben we even tijd en verkleden we ons in onze lange broeken en vesten. In plaats van een subway gaan we maar naar de BurgerKing. Sophia en ik hebben een grote en mijn moeder een kleine burger. Ook hier mag je je beker weer aanvullen maar ik neem niet teveel want ik wil niet steeds naar de wc in het vliegtuig.

Netjes op tijd gaat ons vliegtuig boarden en vertrekken. We zitten allemaal op rij 40 maar mijn moeder links en Sophia en ik rechts. Sophia en ik slapen wat op dit korte vluchtje en dat is dan ook snel voorbij. We zijn alleen te vroeg bij de gate en moeten daardoor extra lang wachten en het is bloedheet.

Voor de volgende vlucht vanaf Atlanta moeten we even wachten en dan weer boarden. We zijn helemaal achteraan en er is bijna geen plek meer voor onze koffertjes, die moeten nog een paar rijen verder naar achteren. We vliegen nu met KLM dus alles in het Nederlands. We zitten niet zo heel lekker het is best wel krap. Bij Virgin op de heenweg zaten we veel ruimer. Ik val al redelijk snel in slaap. Wordt een keer wakker gemaakt door Sophia die weer was wakker gemaakt door het personeel omdat de vrouw achter haar niet comfortabel zat door Sophia’s stoel die naar achteren was… ja jammer wij zijn veel langer dan zij en zitten ook oncomfortabel maar Sophia was nu wel wakker en ik daardoor ook. We maken nog een praatje met de vrouw voor ons en dan vallen we weer in slaap. Lekker slapen kan je het niet noemen, het ligt zo niet lekker maar t dood wel de tijd en ik ben pas echt wakker als ze ontbijt komen brengen. Het is een heel lekker kaasbroodje! Het laatste uurtje kruipt voorbij maar zoals voorspeld zijn we er om 13.00. We hebben de koffers redelijk snel en Kader vraagt ons naar boven te komen dan komt hij met zijn taxi. (de Nederlandse jongens en die Nederlandse mannen met hun dochtertje zijn in Londen en moeten nog tot 21.00 vanavond wachten dus hebben wij het toch nog beter) Kader brengt ons naar huis, we doen even een dutje en Kader haalt eten bij Cleopatra, broodjes met kip en kebad. Fijn om na zo’n lange reis dan weer thuis te zijn.

Wel al meteen weer met de placeholder voor de volgende cruises in de weer want dat is dus niet van de creditcard afgehaald, meteen reisbureau een mailtje gestuurd en ga er maar vanuit dat het weer goed zal komen (want het is vorig jaar en twee jaar geleden ook goed gekomen) Morgen nog Pim ophalen en dan is alles weer bij het oude..

Cast Away Cay, jij prachtig eiland!

 

Lekker geslapen, eerst even wakker rond 7en en we zijn nog aan het varen dus me lekker omgedraaid en het uitgehouden tot 8.45. Ik dacht ik slaap maar zo lang mogelijk want van dutjes op het dek komt het vandaag niet. Sophia blijft liggen tot wij gaan ontbijten. Ik heb dit keer 2eggs benedict want die vind ik echt het lekkerst en een gewone Mickey wafel. Om 10.00 zijn we alle drie klaar en is het schip net aangemeerd. Het is vreselijk druk, iedereen wil tegelijk het schip af. Er staat een rij tot ver in de gangen van Animators palette en dan nog twee trappen af. We besluiten even te wachten en Sophia had nog niet ontbeten dus gaan we nog een keer naar Cabana´s. We zien vanuit Cabana´s het prachtige uitzicht op Cast Away Key, de bestemming van vandaag (Disneys private island) 




Na Sophia’s ontbijt gaan we maar eens in de rij staan. De rij is een stuk rustiger om eraf te komen maar nog steeds best lang. Eenmaal van het eiland af is het over 11en. Sophia wil graag met Jack Sparrow op de foto en die komt om 11.15 dus zij blijft daar op hem wachten en mijn moeder en ik gaan vast met het trammetje naar de 1st family beach. (er zijn twee family beaches en een adult beach) Bij de dit eerste strand hoort het stuk waar je kan snorkelen en dat vinden mijn moeder en ik het leukst. We vinden stoelen onder een parasol en we halen snorkelvesten, (die zijn verplicht) we hebben zelf onze eigen snorkels en duikbrillen mee. 












We zitten even op de stoel en zien Sophia aankomen. Omdat het erg donker aan het worden is gaan we maar snel de zee in, voor we eruit moeten want meestal betekent zo’n donkere lucht onweer. We snorkelen een stuk maar dan begint het keihard te waaien en is snorkelen eigenlijk niet meer te doen. Een vriend van Sophia en zijn moeder zijn ook bij ons en samen zwemmen we met de golven mee naar de kant want de officieele route volgen is te zwaar. 









Terug op de stoelen gaan we even uitrusten en haal ik een ijsje. Dan gaan mijn moeder en ik even gewoon zwemmen. (het snorkelstuk is gesloten ivm de wind maar het stuk waar je mag zwemmen is open, er komt geen onweer aan) en Sophia gaat even slapen. Om 13.30 maken we haar wakker want om 14.00 sluiten de restaurant voor de lunch. Je hebt bij familybeach 1 het restaurant Cookies (waar wij eten) en op de family restaurant 2, Cookies Too. Het is een bbq restaurant, buffetstijl. Mijn moeder en Sophia hebben cheeseburger, ik heb kip en spareribs. Bij de ijsmachine maken we met het koekje nog een icecream sandwich. Ondertussen is het echt je eten verdedigen tegen de meeuwen want die proberen alles te pakken wat los en vast zit. Verder zitten er schattige suikerdiefjes, die kleine vogeltjes uit Curacao en een hele grappige grote hagedis met een krulstaart. We hebben gezelschap gekregen van een vriend van Sophia en hij gaat met haar naar de teen hide out en mijn moeder en ik nog een keer snorkelen want nu is het weer open. 







Het water is nu wel een stuk minder helder dan vanmorgen. De dingen onder je zijn goed te zien maar je kan niet wat verder uit kijken. Er drijven rode en witte boeien in het water en daar is iets interessants te zien zoals een shipwreck, het gezonken beeld van prins Erik, Beelden van Mickey en Minnie mouse. We zien ook veel vissen. Grote, kleine, zilveren en gekleurde. Na een tijdje worden we moe en gaan we op de stoelen zitten. 
























Om 16.00 beginnen ze iedereen bij het strand weg te sturen want 16.45 is alla board time. Ik app Sophia en ik zie haar een vriendin van haar bij het trammetje. Terug op het schip gaan we met zijn drieen naar de kamer, gelukkig hebben we een balkon want we willen alle drie douchen en op het balkon kan je lekker wachten. We zien hoe we wegvaren van Cast Away Cay! Wat ontzettend jammer want het is zo’n heerlijk eiland. Om 17.30 naar de theaterzaal want om 18.00 begint de laatste voorstelling Believe! Een show met allemaal stukjes uit Disneyfilms maar super leuk, met leuke muziek, grapjes en mooie decors, heel spectaculair.  Nu zijn Disney shows altijd mooi ook in de parken maar de shows op het schip zijn echt Broadway waardig! Na de show hebben we een uur tot we gaan eten en ik kom ver met het inpakken van de koffers, wat een rotwerk. Ik heb ze bijna ingepakt maar nog niet helemaal dus eerst maar eens naar het eten. We hebben een hele gezellige laatste avond in de Enchanted Garden met onze tafelgenoten! Ik had voorgerecht charcuterie, hoofdgerecht steak en nagerecht een saccertorte. Mijn moeder had voorgerecht zalm, hoofdgerecht kalkoen en nagerecht een ijscoupe met rode vruchten en Sophia had voorgerecht Jambalaya garnalen, hoofdgerecht portobello rafioli en nagerecht cheesecake maar ik ben er deze avond vergeten foto’s van te maken. 

Na het eten nog snel naar de kamer voor de laatste spullen in de koffer en dan de koffers met de labels (we hebben dit keer Daisy Duck) op de gang zetten. Beneden in het atrium komen nog een keer allerelei Disney figuren de trap af voor een applaus en ga ik met zowel Belle als Assepoester op de foto. Dan terug naar de kamer, de koffers zijn al weg. Nog wat laatste dingetjes opruimen voor onze handbagage en het blog maken… Morgen de terugreis, zo geen zin in!







eten, zingen, racende baby´s. genoeg te doen op Sea day!

 

Lekker geslapen en rond 8en wakker, we wilden eerst op het balkon zitten maar nu het schip gedraaid is en we op de terug weg zijn staat de zon op het balkon en is meteen te heet om te zitten. Sophia was gisteren om 2.30 terug en die laten we lekker liggen. Mijn moeder en ik gaan naar Cabana´s. Ik neem dit keer weer eens een omelet en ze hebben vandaag Churros Mickey waffles. Die zijn er altijd maar 1 dag op de cruise en ook alleen op de lange cruisen. Vorige keer op de Wonder vond ik ze niet zo lekker maar nu zijn ze heerlijk. We komen Rei (onze Server) tegen hij vraagt waar Sophia is en ik zeg dat ze nog slaapt waarop hij zegt breng haar wel voor Churro Mickey wafels voor als ze wakker wordt. Dus ik ben braaf en ik als ik klaar ben breng ik een bordje voor haar naar de kamer. Ik laat hem voor haar wakker want ze slaapt nog steeds. Na het ontbijt gaan mijn moeder en ik naar het adult deck, we vinden een plekje bovenin naast Satelite falls maar gaan dan eerst een dek lager om even af te koelen in de koude adult pool. Lekker fris want het is vandaag (en het is nog vroeg) al behoorlijk warm. Als we afgekoeld zijn gaan we naar ons ligbedje en gaan lekker lezen. Mijn volgende boek is inmiddels uit, mijn moeder heeft m ook bijna uit en dan kunnen we ruilen. Ik doe nog even een dutje, het ligt toch zo lekker hier.. in de schaduw met een briesje, een perfecte temperatuur. Als mijn moeder ook klaar is met lezen gaan we ons even op de kamer omkleden en naar het atrium. Het staat hier op alle dekken die zicht hebben op het atrium vol met mensen die allemaal komen kijken naar de JackJack Diapers Dash. Dat is een baby race wedstrijd. Ouders kunnen hun baby opgeven en die racen dan op een mat tegen elkaar wie (kruipend) als eerste aan de overkant is. Een van de baby’s zat in onze Fish Extender groep maar die had niet gewonnen. Alle deelnemende baby’s krijgen een slabbetje en de winnende baby een medaille. Het is een hele happening op het schip, elke keer als een groepje baby’s begint roept het hele schil, race those baby’s!





Hierna gaan we rustig in de Tube zitten, de Tube is een deel van Europa en dat is het uitgaansgedeelte achterin de boot op dek 4. De Tube is geinspireerd op de Londense metro, er staan Engelse telefooncellen, er zijn metro banken, erg grappig. In de tube komt over een half uurtje karaoke en ik heb met Sophia afgesproken dat we samen gaan mee doen. Nu zijn ze nog bezig met het knutselen van de lion king. Om 12.30 begint de karaoke. Sophia komt eraan met haar twee Nederlandse vrienden (twee broers) ze geeft ons op en een van de twee broers geeft zich ook op.



Het ging best wel lekker, we hebben het best wel goed gedaan, beter dan veel anderen. We zingen You’re welcome uit Moana en het laatste stuk zingen we in het Nederlands en dat vind iedereen super leuk en we krijgen een goed applaus. Sophia’s vriend is het beste van iedereen, hij heeft verder geen zangles ofzo maar hij zingt super mooi (somewhere beyond the sea) er wordt zelfs aan hem gevraagd of hij professioneel zanger is. Na de karaoke gaan we samen met Sophia naar Cabana’s. We hebben nog niet veel kans gehad om in Cabana’s te lunchen omdat we vaak om die tijd iets te doen hadden.  Nu zitten we lekker en het is veel rustiger dan met het ontbijt. Vandaag is de specialiteit Aziatisch. Lekkere noodles, fried rice en kip. Daarnaast heb ik Kase spatzle en een stukje rollade. Erg lekker allemaal weer en natuurlijk een toetje. Ik heb de chocolade marquize, wat iets steviger is dan chocolade mouse. Dan gaat Sophia weer met haar vrienden op pad en kijken mijn moeder en ik even bij de mini golf van Goofy op het sport deck. Het ziet er leuk uit maar er is brandende zon en het waait heel hard bij mijn eeste poging vliegt de bal al meteen weg. Bovendien is het ineens druk, eerst is er niemand en als wij beginnen zijn er ineens 3 families achter ons en dan voel ik me opgejaagd dus bewaar de mini golf maar voor een ander jaar. 




Dan vinden mijn moeder en ik weer een plekje op het adult deck. In het zwembad is het nu veel te vol en als we even gelezen hebben gaan we maar in de rij voor de aquaduck, daar valt de rij nu goed mee van en binnen een kwartier zijn we aan de beurt. Om 17.00 weer naar de kamer en omkleden want om 18.00 begint de Frozen show en om 17.30 mag je de zaal in. We halen popcorn in onze emmer uit Disneyworld. We houden 1 stoel voor Sophia over en die komt echt 2 minuten voor de voorstelling begint. De Frozen show is ook weer zo super goed, zo mooi gezongen en “echts” sneeuw in de zaal! Het was weer een spectacel! Na Frozen gaan Sophia en ik met Goofy in zijn Tuxedo (want het is nu semi formal night) op de foto! Daarna even het winkeltje in want ik heb toch nog 1 ding dat ik wil hebben, een animators botermesje. Sophia een pin van de Fantasy. Dan gaat Sophia nog even naar Vibe. Mijn moeder en ik even naar de kamer om de popcorn beker weg te brengen en kunnen daarna nog even op dek 4 zitten. Het regent ineens maar alleen aan de rand wordt je nat en op de stoelen zitten we mooi droog.





Dan is het weer tijd voor het diner. Het is de tweede keer Animators pallete en dat is tekenavond. Je krijgt de contouren van een poppetje waar je dan zelf een poppetje in moet maken en tijdens het eten komen die tot leven. Veder zijn er de hele avond stukjes uit de Disney films die over eten gaan op de schermen en hebben we met onze tafelgenoten leuke gesprekken over Disneyfilms.

We eten weer heerlijk, tonijn sashimi is het voorgerecht voor ons alle drie. Daarna hebben we alle drie Beef Wellington en als toetje heeft mijn moeder cappucino mousse en Sophia en ik de choclate decadentie. Het was weer heerlijk! Aan het eind van de maaltijd zie je dus je poppetje in Disney clip tot leven komen, zo ontzettend leuk! 











Sophia weer naar Vibe en wij hebben een begin gemaakt met de koffers, morgen is onze laatste volle dag maar gaan we ook naar cast away key en is er op het schip nog een broadway like show en in de avond afscheidsfeest. De koffers moeten morgen voor een bepaalde tijd op de gang staan dus dan nu maar vast aan die rotklus beginnen. Nog niet heel hard opgeschoten maar toch wat voorwerk gedaan!


Ook dit keer weer een super leuke Towel Animal!