donderdag 8 augustus 2024

Even naar Marokko

 De wekker weer aan vandaag, het is een parkendag en omdat we een lightninglane hebben die om 9.30 al ingaat hebben we afgesproken om om 8.45 weg te gaan. Het lukte niet helemaal want vlak voor we weggingen waren we plotseling dingen kwijt zoals een van de regenponcho´s en de Mickeyoren maar die lagen dus nog in de auto. 

We rijden per ongeluk ook nog even verkeerd want we bleven naar de navijuf luisteren terwijl je op het Disney terrein maar beter de borden kan volgen. De navijuf dacht dat het wel een goed idee was om op de castmemberparking te gaan staan. 

Tassencontrole gaat tegenwoordig zo lekker snel daar waren we zo doorheen. Het was ongeveer 9.45 dus meteen doorlopen naar Frozen in het Noorwegen gedeelte waar we dus een lightninglane voor hebben. Even snel een foto van de grote bol en dan doorlopen.

Frozen is een leuke wel korte bootrit met liedjes en anamatronics uit Frozen, je gaat ook een klein stukje achteruit. Na Frozen zien we Donald Duck in Mexico en gaan we met hem op de foto. 



Helaas zijn er nu al geen lightninglanes meer voor Remy, omdat we die in Parijs ook hebben vonden we die geen prioriteit hebben maar ze zijn dus wel al direct uitverkocht. We kunnen met een nieuwe lightninglane wel meteen in Soarin terrecht, dat ligt in de land dus weer even een stuk terug lopen. Soarin blijft zo´n leuke attractie waarin je over de wereld vliegt. We hebben nu heel even pauze tot onze volgende lightninglanes, mijn moeder haalt een koffie bij de starbuck en Sophia een pretzel.




Dan hebben we twee lightninglanes achter elkaar. Eerst mission space, Sophia doet de oranje (heftige) variant en mijn moeder en ik de groene (kalme) variant. Je wordt in een raket over de wereld gelanceerd, bij Sophia's versie moet het als een echte lancering aanvullen met Gkrachten, wij zitten alleen in een stoel en moeten op knopjes drukken maar het is toch leuk. 
Het is nu 13.00 en dan kan je de virtuele rij boeken voor Guardians of the Galaxy maar helaas is t om 13.03 als we uit de attractie komen al vol, dat betekent dat je er dus niet in kan vandaag want de virtual queue is de enige rij die hier voor is, ontzettend jammer.
Dan gaan we naar de grote bol waar de attractie spaceship earth in zit, een darkride over de geschiedenis van de communicatie. Er wordt alleen alttijd een foto van je gemaakt en dan wordt je hoofd op een figuur in een fimpje over je toekomst geplakt maar we hadden nu geen foto, beetje jammer.



We hebben nu een lightninglane voor living with the land, een boottochtje wat eerst darkride is over verschillende levensgebieden van Amerika en daarna door de tuinen waarin ze laten zien hoe gewassen groeien op nieuwe manieren. Hierna zit in het zelfde gebouw een mooie film over de aarde en hoe we voor de aarde moeten zorgen. We kopen ook nog een beker frisdrank want we waren aardig moe en dorstig. Het is vandaag echt ontzettend heet en Epcot is best wel een stenig park dus alles voelt heet aan en we moeten eerst even bijkomen voor we verder kunnen.
Als we verder gaan, gaan we wel naar iets heel leuks en nieuws, het heet Moana adventures of water. Het is een soort pad langs allerlei soorten vormen van water waar je mee kan spelen. Zo is er een piano van water stralen, kan je stralen water met je hand een bepaalde richting op sturen, of met zijn allen een wave doen en dat er dan synchroon een wave van water komt. Het is heel leuk en mooi aangelegd geinspireerd op Moana.



We hebben een lightninglane voor Figmet, hier gaan we normaal nooit in omdat ik t ooit saai vond maar Sophia wil t graag proberen, voor we erin kunnen gaan we even snel een rondje door Seas en zien finding nemo en echte vissen, haaien, roggen, manatees, dolfijnen etc. 


Bij Figment is een storing dus gaan we nu over op het world showcase gedeelte, het stuk waar allemaal landen vertegenwoordigd zijn. We slaan Canada even over, bij de UK willen we op de foto met Alice maar ze gaat net weg dan slaan we verder UK ook over en gaan we naar France. Hier eten we een quich en een kaas, bacon ei croissant. 

Dan komt voor ons het leukste land, Marokko! We genieten elke keer weer van de Marokkaanse gebouwen en spulletjes. In een winkel zien we een hele leuke pin van Mickey in Marokko en die moeten we natuurlijk kopen en we begroeten de verkoper enthousiast met salamaleikom en lesbes bichir, hij is helemaal verbaasd en we hebben even een gezellig gesprek met hem. Na Marokko halen we in Japan een schaafijs maar die valt een beetje tegen, hij ziet er leuker uit dan hij smaakt.





Bij het Amerika gedeelte bekijken we een hele lange show met animatronics over de Amerikaanse geschiedenis, super gekleurd en romantisch maar we zitten heerlijk een half uur in de airco en Sophia doet zelfs even een powernap.
We slaan Italie heel even over want ik heb heel erg dorst en super veel zin in een Duits biertje. Met de Duitse medewerkers ook weer zo leuk gepraat, een kwam uit Dortmund en Sophia heeft lang met haar over Dortmund gesproken. Ook delen ze hier bekers koud water uit. In principe kan je bij elk counter restaurant gratis kraanwater ophalen maar hier in Duitsland hoef je het niet op te halen ze delen het uit.

Het is nu ineens een lekkere temperatuur, die brandende zon is weg, lichte bewolking, een licht windje. We lopen terug naar Italie en Sophia neemt daar een lekkere gelato.



Na Italie lopen we door naar China en eten daar lekkere noodles en loempia's. Sophia denkt nog over het kopen van een waaier met haar naam erop in het chinees maar laat het toch gaan.



We gaan in Mexico nog in het bootritje van Donald Duck en daarna zien mijn moeder en ik in Noorwegen een mooi bankje waar we kunnen wachten voor het vuurwerk en gaat Sophia nog het hele stuk terug omdat ze nog steeds de attractie van Figment wil doen. Ik kreeg wel gelijk, ze vond er niet veel aan, maar nu met haar eigen ogen gezien. We snappen niet dat figment bij zoveel Amerikanen zo populair is. 
Als het vuurwerk bijna gaat beginnen gaan we ons bankje af en aan het meer staan. Het was alweer een andere avondshow dan 2 jaar geleden, bij Epcot veranderen ze dit vaak. Het was weer erg mooi met prachtig groot vuurwerk. Het was weer genieten





Door de menigte naar de parkeerplaat en om 22.15 zijn we weer bij ons huisje. In zwemmen hebben we geen zin maar wel om lekker met ons voeten in het water te zitten, dus daar zitten we eerst lekker een half uurtje bij te komen op de rand van ons zwembad met de voetjes in het water. Dan gaat de rest naar bed en maak ik het blog. Het was weer een leuke dag maar wel erg heet en daardoor ook zwaarder en we zijn nu echt best wel moe.


2 opmerkingen:

  1. Wat een drukke leuke dag nu lekker slapen en weer opladen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuke foto’s weer! Blij dat jullie het zo fijn hebben met elkaar

    BeantwoordenVerwijderen