maandag 5 augustus 2024

May the force be with you

 Vannacht wakker geworden door een klap in of om het huis maar ik kon nergens vinden wat het was geweest dus maar weer naar bed maar toen kon ik niet meer slapen en toen ik eindelijk sliep (voor mijn gevoel) ging de wekker. Lekker ontbeten brood met smoked ham en cheese. Keurig om 8.45 zoals we gepland hadden stond iedereen klaar. De deur ging dit keer normaal op slot want ik heb eindelijk door hoe het slot werkt, op de I4 was geen file we reden ze door naar Disneys Hollywood studio's. We kwamen daar om 9.15 aan ruim voor onze planning want ik had rekening gehouden met file. We hebben de Disney tickets op ons telefoon staan maar omdat we niet altijd op de wifi kunnen rekenen willen we liever een gewoon kaartje bij Guest relations. Dat is geen probleem, hij scant ons account en hij koppelt er echt kaartjes aan. Sophia is blij want ze heeft er precies een van haar lievelings Disney figuur Tiana, mijn moeder heeft er een van Miguel van Coco en ik heb Chewbacca. Door de controle is trouwens ook vereenvoudigd, je moet gewoon door een poortje heen en alleen als ze iets bij je niet vertrouwen moet je tas door een apparte scanner heen maar wij waren er met een minuut doorheen.

Nou daar staan we dan weer in ons geliefde Disney! We hebben nu nog ruim een uur tot we met onze Lightning lane in Smoglers run kunnen. We laten ons op de foto zetten. 





We gaan ook de winkeltjes in, ik heb Sophia een paar Mickey Mouse oren met een graduiated hoedje beloofd maar helaas verkopen ze die niet. We lopen alvast naar Galaxy's edge (starwars land) en zien dat er maar een wachtrij van 50 minuten voor Rise of the resistance is. Vaak staat er een rij van zo'n 80 minuten dus dit is een mooie tijd. Een deel van de rij is trouwens ook erg leuk, zo ga je alvast met een treintje die bestuurd wordt door een buitenaardswezen met een vissenkop.( Sorry eventuele starwars fans, ik vind het geweldig en prachtig maar heb er geen verstand van en weet niet hoe alle figuren heten) 
Dan kom je een ruimte waar het vol staat met stormtroopers, ze bewegen subtiel en ik moet meteen aan de film Irobot denken. Zo ontzettend indrukwekkend. 




Dan na 50 minuten stappen we het echte karretje in. Ik had bij het blog van 2 jaar geleden hier ook al over geschreven maar het is zo super goed gedaan en zo indrukwekkend. Je bent een deel van de resistance maar de darkside heeft je betrapt en je moet vluchten. De castmembers die in de rij staan gaan helemaal in hun rol op en spreken je heel intimiderend aan en kijken boos maar je weet dat het hun rol is, het maakt het spannend! Met een trackless systeem race je alle kanten op, indrukwekkende animatronics, je gaat met karretje en al omhoog en later weer naar beneden. Deze attractie is zo'n beleving! Als je uitstapt wordt je uitgelaten met de slogan May the force be with you! Hierna kunnen we meteen naar de attractie Smuglers run ook in Galaxy's edge. Een simulator maar je bestuurt hem zelf. Sophia en mijn moeder zijn de piloten en ik ben de Gunner. Als we beide attracties gehad hebben nemen we even de tijd om Galaxy's edge rustig te bekijken. Het is zo ontzettend mooi gemaakt, je waant je echt in een andere wereld. We laten ons een paar keer op de foto zetten  en drinken groene en blauwe melk. 















We willen ook nog in de attractie star tours maar omdat dit al een attractie is die al bestond voor ze galaxy's edge gingen maken ligt ie in een ander gedeelte van het park. 
Terwijl we naar Star Tours onderweg zijn zien we Goofy en zijn zoon Max, Max zie je niet zo vaak en daar willen we wel mee op de foto. We staan net in de rij als ze even weggaan, geeft niet dan komen ze altijd snel terug, ja nu ook maar alleen dan gaat het regenen en gaan ze alsnog weg. Het is maar een klein buitje maar ja, wij gaan naar star tours, wachttijd 5 minuten. We kennen dit filmpje nog niet, het speelt zich voornamelijk in een bos en onderwater af. Dan terug naar Goofy en Max maar alles herhaalt zich, weer even weg, weer plotseling regen en dit keer gaan wij naar de Muppets 3d film. Effecten zijn een beetje ouderwets maar het leuke is dat er allerlei animatronics en characters aan meedoen. 
We hebben nu zin in een show en rustig aan lopen we naar het Beauty and the beast stadion voor de beauty and the beast show. Vaak gezien maar blijft mooi, vooral Gaston doet erg grappig.


We hebben om 15.00 en 15.05 lightning lanes voor Mickey en Minnie runaway train en daarna Tower of terror. In de tussentijd gaan we nog even snel met Olaf op de foto.
Mickey en Minnies runaway train is een leuke attractie langs allemaal screens maar om eerlijk te zijn vond ik de attractie die hier vroeger zat, de ouderwetse great movie ride leuker. Als we eruit komen begint het plotseling echt hard te regenen, niet een klein buitje zoals we eerder hadden maar echt keihard regen. Sophia en ik rennen naar Tower of Terror. Ik vind deze attractie eng en daarom is Sophia er nog nooit ingeweest maar nu vind ze dat ze t echt een keer moet doen en ik waag er ook weer eens aan. 
Ze maakt zich er best zenuwwachtig om maar het valt haar zo mee, ze lacht me uit dat ik dit zo eng vindt.
Hierna blijft het regenen, we moeten zelfs een regencapje bij kopen want Sophia had gezegd dat zij er geen een wilde maar het regent nu zo hard dat zij met de mijne rondloopt en ik niks heb.
Om 16.15, een kwartier te vroeg melden we ons bij de Hollywood Brown en Derby. Dit is een fine dining location in Disneyworld en het is voor ons onderdeel van een pakket dat we vanavond gereserveerde plaatsen voor Fantasmic hebben. Dit is dan wel het duurste restaurant dat mee doet. We eten echt goddelijk. Heerlijke bread service met boter, Escargot, Filet Mignon en Heilbot, we hebben ook lekkere cocktails en mocktails. We hebben ook zo'n leuke ober die over de olympische spelen praat en dat Mexicanen een hekel aan Arjan Robben hebben dat ze een pinata van hem hebben gemaakt. Hij laat zelfs foto's zien. Het was een hele ervaring zo'n luxe restaurant maar dat merk je helaas ook in de rekening,



Na het eten regent het helaas nog steeds kei en kei hard. Hier vlakbij zit een fotomogelijkheid van star wars, eerst gaan we met Darth Vader op de foto. Hij is zo intimideren, we moeten op een rij gaan staan, Tegen mijn moeder zegt hij welcome to the dark side, tegen mij knikt hij en zegt approved, tegen Sophia zegt hij, ik heb jou bij de rebellen gezien, pas op met wie je om gaat.

Hierna gaan we met Chewbacca op de foto, die praat niet maar maakt geluidjes maar doet dan weer heel erg lief.

Door de stromende regen daarna naar Toy storyland, voor onze volgende lightning lane. Toy story mania waar je allemaal schiet spelletjes moet doen, is altijd een favo van ons en Sophia wint dik! Nu hebben we geen lightning lanes meer even was er een voor Slinkey dog maar toen hadden we geen internet en konden we m niet vastleggen. Sophia en ik gaan dan naar de rij van Rock n roller coaster, blijft een leuke coaster kan ik ook nog steeds goed hebben en dan is het nog 1.5 uur tot Fantasmic begint. Eerst zit Sophia er een beetje doorheen door vooral door het weer. Maar ze ziet allemaal top attracties zoals Rise of the resistance voor 10 minuten dat is super bijzonder en ze gaat even in haar eentje op pad. Mijn moeder en ik blijven onder een afdakje bij de ingang van Fantasmic zitten wachten want ik ben echt heel erg moe. Nu neem ik een beetje Sophia's slechte bui over. Ik zie berichten dat heel Fort Meyersbeach onder water staat door die stomme tropische storm Debby. Ik zie dat het weerbericht hier voor de Orlando area dagenlang regen is.. het maakt me een beetje depri. Maar dan komt Sophia laaiend enthousiast terug en is het droog en gaan we naar Fantasmic. We hebben een plek op de tweede rij, helemaal geweldig hoewel je hier wel nat wordt want ondanks dat het niet meer regent wordt je hier nat van de projecties.
We praten heel gezellig met de vrouw achter ons, over de camera's, over het verschil tussen Disneyland, Disneyworld en Disneyland parijs en over feesten zoals Halloween maar zelfs Sinterklaas en Krampus. Dan gaat het beginnen! Fantasmic is een hele tijd dicht geweest toen we hier de vorige keer waren was ie ook nog niet open. De scene van Pocahontas is eruit en er is nu Aladdin, Mulan, Frozen 2 en Moana. Ook is de draak er niet meer (want die was ooit in brand gevlogen) en zijn er nieuwe afbeeldingen bij de weerspiegeling op het water. Maar wat is het toch fantastisch! De muziek, de voorbij komende boten en vooral de finale als de grote radarboot met alle figuren langs komt en dan Mickey ineens op wonderbaarlijke wijze op berg staat, vuur, vuurwerk. Ik heb echt weer tranen in mijn ogen maar van blijdschap (Sophia ook) Dit is zo mooi, dit is de beste show die er bestaat. 






Op weg naar de uitgang zijn we weer super vrolijk en laten we ons nog een keer op de foto zetten in het donker.


We zijn lekker snel bij de auto omdat we helemaal voorin stonden en we rijden lekker snel naar huis. Terwijl ik het begin van de blog maak zit iedereen er nog bij maar ik ben best lang bezig dus ik blijf in mijn eentje over maar nu om 23.55 mag ik ook naar bed

1 opmerking:

  1. Jessica bedankt voor het blog ik vind het super dat je na zo een dag nog de moeite neemt om een blog te schrijven
    Ik heb er van genoten
    En dat eten ? Voor kwaliteit moet je betalen en het was wel genieten daar Beter dan zo een hamburger en patat
    Hoop dat Debby zich verder koest houdt
    Veel plezier verder

    BeantwoordenVerwijderen