zondag 11 augustus 2024

avifauna is er niks bij

 Geen wekker vandaag en om even over 8en wakker geworden. Eerst even rustig in de kamer gezeten en op HayDay maar toen naar de Publix want we hadden geen brood meer. De publix zit aan het eind van onze straat dus is niet ver weg. We kopen brood, water en nog wat andere dingen.. Dan weer terug naar het huisje en lekker ontbijten. Na t ontbijt nog even kalm aan, een was in de wasmachine, picknick spulletjes inpakken en dan gaan we er vandoor. Ten minste mijn moeder en ik. Sophia blijft lekker een dagje thuis, ze slaapt nu om 10.40 ook nog. Ze had eigenlijk met Zeek afgesproken maar helaas kan hij geen vrij krijgen van zijn werk. Maar een dagje alleen vindt ze ook wel prima. 

Haar programma bestond uit slapen, ontbijten, zwemmen, zonnen, liggen, dr telefoon. Lekker even opladen dus.

Mijn moeder en ik rijden naar Apopka, hier ligt ook lake Apopka en aan dat meer ligt een natuurgebied wat alleen in het weekend open is en gratis te bezoeken is. Apopka wildlife drive. We worden verwelkomd door twee mannen, vrijwilligers, ze delen kaartjes van het gebied uit en we maken een praatje met ze.

Het is een eenrichtingsverkeerweg en iedereen komt hier om wildlife te spotten, er is ook verder niks anders te doen. Dus iedereen rijdt rustig langs alle slootjes, meertjes, wetlands.. In het begin zien we vooral veel watervogels.





Na een tijdje twee alligators behoorlijk verscholen.



We zien een eendenfamilie de weg oversteken met heel veel kleintjes.


We zien nog meer vogels, watervogels en roofvogels met name Osprey maar ook gieren en hawks.






Bij het meertje waar ook de wc´s zijn, zitten heel veel alligators in het water, het zijn ook echt flinke, eentje klimt aan de overkant uit het water maar als een auto te dichtbij komt laat ie zich weer in het water plonsen. We zien ook hele grote vissen zwemmen. Het is hier af en toe net zo´n ouderwetse schoolplaat, je ziet op een paar vierkante meter van alles zitten/zwemmen. 






Als we verder rijden zien we nog een andere roofvogel, de swallow tailed kite rondvliegen. Een mooie roofvogel met een witte onderkant en een gevorkte staart. Het is er niet een, eerst zien we er een stuk of 4 daarna wel een stuk of 12. Ze zeilen zo mooi mee op de wind en pakken met hun poten alle libelles uit de lucht. Het lijkt wel de vogelshow van avifauna. Omstreeks 14.00 rijden we het park weer uit, vlakvoor we bij het huis zijn begint het keihard te regenen, niet een beetje maar zo hard dat je bijna niks ziet en iedereen stapvoets moet rijden, na een minuut of 10 trekt het weg en als we om 15.00 weer bij ons huis zijn zegt Sophia dat het daar helemaal niet geregend heeft, zo plaatselijk zo'n bui.
Mijn moeder en ik gaan thuis lekker zwemmen, we zwemmen ongeveer een uurtje en als ik lekker op een ligstoel ben gaan zitten met mijn boek krijgen we ineens visite van een roofvogel op de lanai. 


Hij blijft een tijdje zitten en gaat dan weer weg, Avifauna vlak boven je hoofd! We blijven nog lekker zitten tot 18.00 en maken ons dan klaar om te gaan eten. We willen steak eten en het liefst bij Outback steakhouse. De dichtsbijzijnde is aan de 192 in Kissimee. Maar we waren even vergeten dat het zaterdagavond is en 19.00 dus prime time voor het eten. En je zit hier op een super toeristische plek, allemaal winkels, een waterpark etc.  Als we eraan komen zien we zo'n gigantisch lange wachtrij, mensen wachten niet alleen buiten maar er staat tot buiten een hele lange rij (en we hebben geen lightning lane) ook bij de buren Texas Roadhouse ziet het er super druk uit. We gaan dus maar weer terug in de auto om bij Longhorn vlakbij ons huis te gaan eten. We moeten nu wel in de file en uren wachten voor de stoplichten.. en dan zijn we weer op 3 mijl van ons huis, nou ja het was een gezellig autoritje. Bij deze longhorn is ook een lange wachtrij en we spreken af dat we niet langer dan een uur wachten dat we anders wel wat bij de Publix kopen. Maar de wachtrij is 45 min dus wachten dan maar. Na 30 minuten worden we geroepen dus dat valt mee. We krijgen eerst een super lekkere salade en daarna hebben we alledrie steak maar allemaal net een wat andere en we hebben andere sites. Ik heb er loaded baked potato bij, mijn moeder corn on the cob en Sophia mac en cheese. Echt super lekker gegeten. 


Ondanks een rustige dag  toch pas om 22.00 weer thuis. 

1 opmerking:

  1. Wat bijzonder een roofvogel boven je hoofd en die krokodillen dat is andere koek dan de polder hier
    Het eten zag er ook weer aantrekkelijk uit
    Wat zal hello fresh straks tegenvallen

    BeantwoordenVerwijderen