vrijdag 16 augustus 2024

afscheid in steil

 We zouden vandaag iets later naar Disney Magic Kingdom gaan omdat we dus al voor de tweede keer gaan maar wel graag het vuurwerk willen zien. We gingen om 10.15 van huis weg en waren daar rond 11.00. We hadden een lightning lane voor Big Thunder Mountain voor 11.30 dus we laten ons rustig fotograferen en kijken wat in de winkeltjes.


Dan zien we ineens dat onze Lightning lane voor Big Thunder Mountain weg is want de hele attractie ligt eruit.. nou dat is balen. 



We kijken dan maar even de kleine parade en lopen op ons gemak dan maar naar het spookhuis waar we ook weer een lightning lane voor hebben. Het is trouwens vandaag ontzettend druk in het park, de lightning lanes zijn al snel uitverkocht. We gaan vandaag vooral wat rustigere attracties doen waar je veel bij kan zitten.


We doen bijvoorbeeld de hall of presidents voornamelijk een film over de geschiedenis en presidenten van Amerika en op het eind zie je alle presidenten als animatronic, Sophia vindt t erg saai en mijn moeder leuk maar t is wel mooi weer even uitrusten. We gaan met een lightning lane door naar Pirates als we eruit komen halen we bij Tiana´s beignets en gaan weer klaar staan om de parade te bekijken. Sophia is pas over 2 dagen jarig maar jarig zijn bij Disney is zo leuk dus ze heeft een button gehaald en draagt een sweet 16 sjerp en krijgt in de parade veel aandacht. We zitten ook in de Virtuel queue voor Tiana´s adventure, Tron was natuurlijk alweer vol.

We gaan naar Tomorrowland en gaan eerst in de autootjes en dan in de Caroussel of Progress, dat laatste is zo lekker rustgevend een familie in Amerika door de jaren heen. 20 minuten op een lekker zittende stoel in de airco terwijl je steeds naar een nieuwe scene draait.

We kopen een refilable popcornbucket want die kunnen we ook op de cruise gebruiken en gaan dan in de peoplemover, een treintje in de lucht door Tomorrowland. 


Als we eruit komen is het alweer tijd om naar het restaurant te gaan wat ik heb geboekt, Crystal Palace, een prachtig restaurant helemaal uit glas en kristal opgemeten, hierin zit een buffet dus voor ieder wat wils en het is Character dining met Winnie de Pooh en zijn vrienden. 

Het eten is super lekker, allerlei salades en vlees en vooral lekkere toetjes. De ontmoeting met de Characters was ook erg leuk, we hebben ook voor Sophia gezongen en er werd een cupcake gebracht. 











Na het eten gaan we nog een keer naar Buzz, ik had weer gewonnen! 

Daarna weer naar smallworld met een lightning lane. Daarna boekt Sophia er nog een voor The Little Mermaid maar we moeten er nog een uur op wachten en gaan we eerst even uitrusten in de Tikiroom. Als we vervolgens aankomen bij Little Mermaid en we bijna kunnen instappen is ie ineens stuk. Trouwens Tiana´s adventures is ook de hele dag stuk geweest dus die virtual queueu had ook geen zin. We wachten een hele tijd maar dan geven mijn moeder en ik het op want t vuurwerk begint bijna. Sophia wil volhouden dus we spreken met haar af in main street. Via een achteraf weggetje komen we helemaal uit in het einde van Main street waar mijn moeder en ik echt heel erg van t vuurwerk genieten, het is nog een mooier vuurwerk dan met Halloween. The Little Mermaid is intussen helemaal gesloten en iedereen loopt weg maar Sophia niet, ze gaat klagen en krijgt per kaartje (dus ook met die van ons) een lightning lane voor een willekeurige attractie. Ze gaat eerst in de barnstormer een kleine achtbaan maar telt voor haar coaster credit, dan in Big Thunder Mountain die de laatste uren weer open was en dan ook nog in het pikkedonker in Junglecruise.

Dan is het tijd om naar de uitgang te gaan. We zijn wel moe maar minder moe dan anders, we hadden veel zit attracties en ook het weer was vandaag minder heet, vaak bewolkt en wat wind. 


In de massa kiezen we maar weer voor de boot en wonder boven wonder gaat dat best snel. Na de boot moeten we dan nog een trammetje. Er is een enorme rij en we maken een praatje met de man voor ons die in Texas woont maar uit Jordanie komt. Dan is het eindelijk onze beurt voor het trammetje maar plotseling stapt er een hele grote familie die niet goed in de rij stond in alle karretjes. De man uit Texas en zijn zoon kunnen er nog net in, al zijn ze eerst en wij kunnen er niet meer bij. Sophia roept naar een castmember dat het niet eerlijk is en de grote familie wordt meteen agressief. De man uit Texas staat ook onze kant en zegt ook tegen de castmember dat de grote familie voorgedrongen heeft. Waarop een van de mannen met hem wil vechten. Er komt bewaking bij, de man van de grote familie moet gaan zitten en wij worden apart genomen. Er komt een golfkarretje aangereden en wij worden met het golfkarretje naar onze auto gebracht. De castmember verontschuldigde zich bij ons, zegt it happens all the time but we can't trow them out. Nou dit was toch wel in stijl naar de auto toe gaan, had Sophia goed geregeld want ik dacht laat maar gaan dan maar t volgende trammetje. Op de parkeerplaats aangekomen kwam ook net het trammetje aan en de familie keek ons boos aan maar wij waren lekker veel luxer naar de auto gebracht.

Wonder boven wonder geen file op de 4! We zijn om 23.15 thuis, morgen moeten we vroeg op maar toch gaan we een keer van ons zwembad en spa genieten. Dat betekent helaas daarna wel dat ik pas daarna het blog schrijf en ook moeten we wachten tot de was klaar is.. Maar we hadden t ervoor over want het was heerlijk nog even in onze eigen pool! 

2 opmerkingen:

  1. Ik geniet weer erg elke ochtend van mijn koffie en je blog lezen.
    Is toch heerlijk dat je een dochter hebt die alles even regelt 😂
    En wat een heerlijk weer hebben jullie! 🫶

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje wat spannend die familie en wat goed van Sophia
    En lekker in stijl naar de auto
    Ik vind het heel knap dat je daarna nog een blog schrijft
    Hartelijke dank daarvoor

    BeantwoordenVerwijderen